pieczonej czerwonej kapusty, marchewki i ziemniaków Pobierz menu na tydzień Lista zakupów Polędwiczki wieprzowe 0,5 kg Krewetki koktajlowe 0,25 kg Makaron pełnoziarnisty Spaghetti pełnoziarniste Ser kozi rolada Masło 2 passaty pomidorowe Migdały 100 g Kilka orzechów włoskich Pestki dyni Cytryna Awokado Kapusta czerwona 2 kg Kalafior Kalarepa Brukselka 0,5 kg Buraki czerwone 2 kg Bataty
Niedzielny kucharzzróbcie ten pyszny obiad Oczywiście dziczyznę z powodzeniem możecie również zastąpić wołowiną, gwarantuję, że także będzie smacznie. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Polędwiczki w kremowym sosie własnym Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Karkówka w sosie własnym Przepis na gulasz z jelenia na czerwonym winie Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 2,5 godziny Składniki
Kuchnia BazyliiPomysł na deser w tej formie zrodził się spontanicznie. Piekłam ciasto szpinakowe dla mamy na imieniny. Jak wiadomo czasami zostaje nadmiar okruchów. Robiłam również roladę z jabłkiem , do które zrobiłam za dużo nadzienia. I tak oto z „resztek” powstały pyszne, kolorowe deserki. Składniki: Okruchy ciasta szpinakowego galaretka z jabłkiem 250ml kremowej śmietanki 36% 1 czubata łyżeczka cukru
Słodki ZakątekNigdy wcześniej nie przygotowywałem w ten sposób tej przystawki. Roladki z hummusem to bardzo ciekawa propozycja na przystawkę na każde przyjęcie. Przy okazji jak będziecie ją
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kurczaka, wkładam udka i obtaczam je dokładnie w przyprawach.Odstawiam na godzinę do lodówki. Na każdym kawałku udka w środku, układam łyżkę oscypka, dodaję trzy kabanosy, pomidora suszonego. Zwijam w roladę i spinam wykałaczkami. Udka smażę na oleju rozgrzanym , obracając z każdej strony od czasu do czasu około 15 minut
wesoła kuchniapodsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na prostokąt o wymiarach ok. 60×20 cm. Rozłożyć przygotowane nadzienie, zostawiając margines na brzegach ciasta. Docisnąć nadzienie, zwinąć ciasno w roladę i przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rulon przeciąć wzdłuż na pół i zapleść. Połączyć oba końce formując wieniec. Odstawić do ponownego wyrośnięcia. Włożyć ciasto do piekarnika rozgrzanego
Weekendy w domu i ogrodziebiałka widelcem roztrzepać i pędzelkiem posmarować całe ciasto, białka trochę zostawić do posmarowania wierzchu na cieście rozsmarować masę makową z puszki, boki podwinąć na mak i zwijać ciasno roladę ciasto przełożyć do blaszki z papierem do pieczenia, posmarować wierzch białkiem piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50- minut, gdy ciasto zacznie brązowieć nakryć kawałkiem papieru
W Mojej Kuchni Lubiękażdą rozwałkować na placek o wymiarach 30 x 30 cm. Placki z ciasta kolejno smarować roztopionym masłem i posypać mieszanką cynamonu, cukru wanilinowego, i drobnego cukru. Ciasto zawijać w rolady i każdą pokroić w poprzek na 12 plasterków o grubości ok. 2 cm. Wszystkie ułożyć na dużej prostokątnej blaszce z zachowaniem odstępów. Odstawić ponownie do wyrośnięcia na ok. 45 minut
Calzonella.comprzepuszczamy przez maszynkę. Całość odstawiamy do przestygnięcia. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na kształt prostokąta. Smarujemy je nadzieniem, pozostawiając około 2 cm wolnego ciasta u góry. Ciasto posmarowane nadzieniem zwijamy jak roladę. Następnie tniemy ostrym nożem na paski o szerokości około 4 - 5 cm. Każą drożdżówkę ugniatamy wzdłuż trzonkiem noża, powodując, że boki unoszą się lekko ku górze. Drożdżówki układamy na blaszce
MamaOskarkalimoncello (Torta al limone e limoncello) **** Ciasto czekoladowo-kokosowe (Torta di cioccolato e cocco) **** Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) **** Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche al forno) **** Domowe czekoladki z migdałami (Cioccolatini con mandorle) **** Łosoś z marynowaną cukinią (Salmone
La grande e la piccola cuocaSchab rozbić tłuczkiem. 2. Posypać solą i pieprzem. 3. Na każdym plastrze schabu rozsmarować około pół łyżeczki musztardy 4. Ułożyć cebulę, ogórka oraz kiełbasę firmy Hańderek 5. Zwinąć w roladki. 6. Obsmażyć z każdej strony. Podlewać delikatnie wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości
Dziś Ja gotujeplasterki sera żółtego pasta z papryki Wierzch każdego naleśnika posmarować chrzanem,rozłożyć liść sałaty,plaster lub dwa szynki posmarowany pastą z papryki i plaster sera żółtego. Zwinąć w roladę.Naleśniki pokroić w grubsze plastry
Niespełnione zdolności kulinarneoregano i papryką w proszku. Do pizzerinek możemy użyć innych dodatków jak salami, przesmażone pieczarki, oliwki, czy np. kukurydzę konserwową. Ciasto ze składnikami ciasno zawijamy wzdłuż dłuższego boku formując roladę, następnie zawijamy w papier, na którym było ciasto i tniemy na dwu centymetrowe kawałki, które układamy na papierze do pieczenie. Pizzerinki z ciasta francuskiego wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury
Księga-Smakukażdym razem innym. Najczęściej jest to tort na bazie krewetek i ryb. Lubię również mieszać różne nadzienia…Taki tort to eksplozja smaku! Obok kanapkowego tortu znajdziecie szpinakową roladę z łososiem . Jest przepyszna, mało pracochłonna i co najważniejsze można ją przygotować wcześniej. Na stole znalazła się warzywna sałatka , przekąski z francuskiego ciasta, kanapki z tapenade,zapiekane parówki, grecka sałatka, mini
codojedzeniaWyrośnięte ciasto dzielimy na dwie równe części. Kawałek ciasta możemy zostawić na zrobienie ozdób. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o wielkości blaszki. Nakładamy połowę farszu i zwijamy jak roladę. Z drugim ciastem postępujemy w ten sam sposób. Z pozostałego ciasta wycinamy ozdoby i układamy je na kulebiakach. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej gotowe kulebiaki. Następnie
kulinarne odsłony pati