roladki - 9750 przepisów (strona:403/650)

Babka cytrynowa 159

piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane Przygotowanie

nietylkopasta.pl
ROLADKI Z SZYNKI 452

Takie roladki będą wspaniałą przekąską podczas różnych imprez. Do serowego nadzienia możemy wykorzystać tak naprawdę co lubimy lub mamy w lodówce. Wyszły pyszne. Polecam :) WYKONANIE: ok. 15-20 dag szynki konserwowej lub gotowanej w plasterkach serek śmietankowy 150 g 4 łyżki majonezu łyżka żelatyny 1-2 ogórki konserwowe 1/3 czerwonej papryki szczypiorek wg uznania 5 dag startego żółtego sera sól

Pani na deser
drożdżówki z rabarbarem i budyniem 182

rabarbar dodajemy do budyniu i mieszamy. Po godzinie jak ciasto wyrośnie, rozwałkujemy je na placek w okolice wymiarów 30cmx40cm. Na cieście rozsmarowujemy budyń z rabarbarem i zwijamy jak roladę. Kroimy na plastry grubości 4 centymetrów i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepujemy i smarujemy dokładnie każdą drożdżówkę. Piecyk rozgrzewamy do 180C i pieczemy drożdżówki na złoty kolor

zjem to blog kulinarny
Drożdżowe ślimaczki z serem! - W sam raz do kawy 248

Odstawiamy do wystygnięcia, jednak co jakiś czas mieszamy. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok. 5-6 mm. Smarujemy powstałą masą budyniowo-serową. Zwijamy od dłuższej strony (jak roladę). Kroimy ostrym nożem w plastry o grubości 1,5 cm i układamy na blasze wyłożonej wcześniej papierem w niewielkim odstępie. Delikatnie spłaszczamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 minut

Gotuj z Mąką
Sałatka jarzynowa 195

piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane SAŁATKA JARZYNOWA Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Pasztet tradycyjny 228

piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – jajka faszerowane Przygotowanie : ok 3,5 h Składniki

nietylkopasta.pl
Serowa rolada z warzywami 787

puszek. Następnego dnia drugą połowę mieszanki możemy wykorzystać do surówki obiadowej – wystarczy skroić sałatę rzymską, lub kapustę pekińską, dodać mieszankę z puszki oraz papryki, które zostają po zrobieniu roladki serowej, a następnie wymieszać wszystko z ulubionym dressingiem. Znów jest smacznie i kolorowo i nic się nie marnuje:) 400 g sera gouda 200 g serka topionego 100 g miękkiego masła

Smaki Na Talerzu
Schab nadziewany tuńczykiem, czyli polska wersja vitello tonnato 218

zeszłym tygodniu byłam na warsztatach Dominika Moskalenko w Woli Suchożebrskiej – oczywiście z wielkanocnymi inspiracjami Sokołowa. Były paszteciki z ciasta francuskiego i białej kiełbasy, rolada bavette duszona w sosie pieczeniowym i polędwica zapiekana w mięsie mielonym i boczku. 2 ostatnie dania były dość pracochłonne i pyszne, ale to nie one skradły moje serce. W tym roku na moim stole wielkanocnym

Ugotowane pozamiatane
Schabowy inaczej - z pieczarkami i suszonymi pomidorami 176

pietruszki. Doprawiamy solą i pierzem. Na każdego kotleta nakładamy łyżką farsz zostawiając wolne brzegi ( tak jak na filmie) aby farsz nie wypadał. Kotlety z farszem rolujemy i sczepiamy wykałaczką. Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej następnie smażymy na patelni na złoty kolor z każdej strony. Smacznego ! zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania kanał

Kulinarne przygody
Czekoladowe Rollsy. / Chocolate Rolls. 193

stronie, od której zaczynamy zawijać. Zwijając dokładnie dociskamy i zabezpieczamy folią spożywczą. Odkładamy na noc do lodówki.  Mleko ze śmietanką zagotowujemy.Wsypujemy pokrojoną czekoladę, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Roladę wyciągamy z lodówki i kroimy w ok. 2 cm plastry. Jedną stronę każdego z nich zanurzamy w polewie, posypujemy orzechami i odstawiamy do zastygnięcia. SMACZNEGO! ⃟⃟⃟ Preparation:  Sift flours

DominikaDolci
Konfitura z czerwonej cebuli i czerwonej porzeczki 205

sprawdzam ilość płynów i mieszamy konfiturę, po około godzinie powinna być gęsta i lśniąca. Odstawiamy do wystudzenia, przechowujemy w lodówce.        Ostatnio użyłam tej konfitury do rolady z białą kiełbasą, smakowała genialnie

Gotowanie i blogowanie
Drożdżowe ślimaczki z cheddarem i boczkiem 208

ńczeniu programu ciasto wykładamy na podsypany mąką blat i chwile wyrabiamy dosypując mąkę, gdyby się kleiło. Ciasto wałkujemy na w miarę równy prostokąt. Posypujemy serem, boczkiem i żurawiną. Zwijamy roladę wzdłuż dłuższego boku i kroimy na plastry o szerokości około 2,5-3 cm. Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w środek każdej z nich, można wbić oliwkę

ladykitchen
Krokiety z mięsem z rosołu 583

będzie za suchy podlej go rosołem, dopraw solą i pieprzem.   Na każdy naleśnik nałóż porcję farszu, zbierz brzegi do środka i zwiń jak roladkę.   Tak przygotowane paszteciki można bezpośrednio smażyć bez panierki. Tak zawsze robi moja mama i podaje je z kubkiem gorącego barszczu.   Druga opcja bardziej

kuron.com.pl
Drobiowe zawijańce ze szpinakiem i serem feta 483

Klasyczne, popularne w naszych domach roladki z kurczaka faszerowane zdrowym szpinakiem z dodatkiem czosnku i serem feta, to ciekawa propozycja na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w zielonych liściach. Składniki: 1kg fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 600g mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 130g sera feta 3 łyżki masła sól pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny
DROŻDŻÓWKI Z MARMOLADĄ 200

objętość. Stolnicę podsypać mąką. Wylać ciasto na stolnicę i dokładnie zagniatać około 4-5 minut, podsypując mąkę. Ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką. Na wierzch rozsmarować marmoladę, zwinąć w roladę i pokroić na kawałki około 3-4 cm. Drożdżówki ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Drewnianą łyżką nacisnąć wzdłuż środka. Drożdżówki przykryć ścierką i odstawić na 10 minut

Zrób to smacznie