roladki - 9750 przepisów (strona:361/650)

Sałatka z melonem i kozim serem 82

Polska Keyword melon, orzechy Prep Time 15 minutes Cook Time 5 minutes Total Time 20 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 1/2 dużego melona 150 g sera koziego typu rolada miękka 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki cukru trzcinowego 1 opakowanie rukoli młode listki buraczków lub dowolna mieszanka sałat 2 średnie ogórki ze skórką opcjonalnie sól do smaku pieprz

SprawdzonaKuchnia.pl
Sałatka jesienna 94

średnia cebula 100 ml czerwonego wina 2 łyżki cukru trzcinowego 4 sztuki pomidorów suszonych najlepiej z oleju kilka kaparów 50 g wędzonego łososia 50 g sera koziego typu rolada rukola roszponka sól do smaku pieprz do smaku olej rzepakowy - tłoczony na zimno Instructions Liście rukoli i roszponki umyć, pozostawić na sicie aby ociekły z wody. Cebulę obrać, przekroić

SprawdzonaKuchnia.pl
Gofry z cukinii 117

średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 średnie jajka 4 łyżki mąki pszennej w wersji bezglutenowej należy zastąpić mąką ryżową, gryczaną lub mieszanką bezglutenową 100 g sera koziego typu rolada 1 łyżeczka tymianku świeżego sól do smaku pieprz do smaku 3 łyżeczki szczypiorku siekanego olej do posmarowania gofrownicy Instructions Cukinię umyć, a następnie 1 sztukę zetrzeć na tarce o grubych oczkach

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułeczki św. Marcina 104

ciasto wyłożyć na podsypany mąką blat, rozwałkować na prostokąt około 50x35 cm, na całej powierzchni rozsmarować nadzienie. Zwinąć rulon zaczynając od szerszego boku prostokąta, po zwinięciu lekko uciskać roladę dłońmi formując równy rulon. Pokroić na 16 kawałków, każdy z kawałków wziąć w dłonie i trzymając przecięciem do góry skręcić ciasto w "ósemkę", układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

SprawdzonaKuchnia.pl
Gruzja - Sałatka z pastą z orzechów włoskich i kolendry 135

Pasta z orzechów włoskich i kolendry to podstawa gruzińskiej kuchni. Może zostać wykorzystana do wielu rzeczy, ale najczęściej znajdziemy ją w roladkach bakłażanowych lub właśnie w tej sałatce, którą znaleźć można w (naprawdę) każdej restauracji w Gruzji.  Składniki (1-2 porcje): - 2 pomidory - 3-4 ogórki gruntowe  - 1 ząbek czosnku - garść orzechów włoskich  - garść kolendry  - kilka

Roślinożerni urlopowicze
Wypieki z truskawkami 165

Babeczki makowe z kremem truskawkowym      Ciasto odwracane z truskawkami i rabarbarem            Pełnoziarniste ciasto z truskawkami      Rolada truskawkowa       Murzynek z truskawkami       Ciasto jaglane z gruszkami i truskawkami      Tarta truskawkowo-rabarbarowa      Muffinki razowe z truskawkami i bananami

Passions hobbies life
Ślimaki z rabarbarem 132

rozwałkować formując prostokąt o grubości około 0,5mm. Nadzienie (bez płynu) wyłożyć na rozwałkowane ciasto i równomiernie rozprowadzić po całej powierzchni i delikatnie docisnąć. Następnie dość ciasno zawinąć w roladę. Pokroić na plasterki o szerokości około 2cm. Gotowe ślimaczki wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około

Smaki Armine
Podpłomyki z kozim serem i młodymi warzywami 176

ciasto 225g mąki pszennej + do podsypania 1 łyżka oleju 125ml wody 2 szczypty soli Dodatki 2 cebule dymki ze szczypiorkiem 2 buraczki botwiny z liśćmi 1/2 małej cukinii 1 roladka sera koziego 1/2 pęczka szparagów liście rzodkiewki oliwa sól brązowy cukier Sposób przyrządzenia: Ciasto  1. Przesiej mąkę i połącz ją z pozostałymi składnikami. 2. Zagniataj ciasto przez

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kurczak pieczony w sosie barbecue 90

mięso nabierze pięknego rumianego koloru (około 15-20 minut) .   Jeżeli robisz obiad dla dużej liczby osób, proporcjonalnie zwiększ ilość składników.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem

Kulinarny S.O.S.
Cynamonowe ślimaczki 196

stolnicę. Rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x80 cm i 1 cm grubości. Ciasto posmarować wystudzonym masłem,wierzch posypać mieszanką przygotowaną z cukrów i cynamonu,zwinąć od dłuższej strony w roladę i pokroić na kawałki o szerokości 4 cm. Tortownicę  o średnicy 26 cm wysmarować tłuszczem. Kawałki ciasta ułożyć obok siebie,stroną przeciętą,na dnie tortownicy i pod przykryciem ponownie

Anielskie wypieki
Wołowina w sosie z wolnowaru 180

dodając koncentrat pomidorowy, śmietanę, grzyby suszone, ajwar czy też jakiś inny składnik. Ta wołowina w sosie jest pikantna, z wędzoną papryką, aromatyczna, po prostu pyszna. Wszelkie długo duszone mięsa: rolady wołowe, bitki, gulasze, biodrówka czy żeberka zdecydowanie są najlepsze, wszystko co najlepsze z mięsa przenika do sosów, a mięso staje się delikatne, pyszne i kruche. Wołowina w sosie może zostać

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i truskawkami 138

Rolada biszkoptowa z truskawkami i bitą śmietaną 🍓 Nie taka fit, a też nie taka strasznie #niefit rozpusta. Puszysty biszkopt, delikatna śmietana i słodkie truskawki... Ciężko się nie skusić :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 1 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1 łyżka oleju Szczypta soli Wypełnienie: 1 opakowanie śmietanki 30% 2 łyżki cukru

Czarnawisienka
Moda na chemiczne produkty czyli wędliny z szynkowara bez peklowania 153

własne wyroby. Zostaje pytanie zasadnicze : Jakie można zrobić wędliny z szynkowara bez peklowania? Należą do nich: szynki drobiowe (pierś z kurczaka lub z indyka) mielonki szynki wieprzowe (karkówka, schab) rolady mięsne pasztet kiełbasy golonka parzona boczek prasowany i rolowany Dlatego warto zainwestować w taki sprzęt! Smacznego i przede wszystkim powodzenia!   Artykuł Moda na chemiczne produkty czyli wędliny z szynkowara

sierotka maRysia w kuchni
SUSHI ZE SZPARAGAMI I AWOKADO 148

Podnosimy lekko brzeg maty, na której leży sushi. Trzymając matę oraz brzegi wodorostów jednocześnie, zaczynamy zwijanie, cały czas dociskając i rolując matę. Nożem zwilżonym w zimnej wodzie przycinamy końce roladki, resztę kroimy na 1,5 cm części i układamy na talerzu. Podajemy z porcją sosu sojowego, wasabi, sosem Sriracha i marynowanym imbirem.  Posypujemy sezamem

cool and minty