roladki - 9750 przepisów (strona:354/650)

Roladki z szynki z serkiem topionym i prażonym słonecznikiem 113

serka topionego pół szklanki łuskanych pestek słonecznika Na suchej patelni prażymy słonecznik na złoty kolor,dodajemy serek topiony.Mieszamy do połączenia się składników. Smarujemy plasterki szynki i zwijamy roladki. Można podawać od razu. Smacznego

Przepisy mojej mamy
Rolada z piersi kurczaka z boczkiem 97

proszku  Piersi kroję jak na kotlety,rozbijam tłuczkiem i układam ciasno obok siebie ,tak aby wyszedł prostokąt.Posypuję solą,pieprzem,papryką i nakładam ciasno plastry boczku.Zwijam mięso w roladę i obwijam  ciasno sznurkiem lub nitką.Mięso wkładam do worka lub naczynia żaroodpornego,(musi być przykryte)podlewam troszkę wodą i piekę w 190 st.C przez ok.40-45 minut

Przepisy mojej mamy
Tort serowo - kawowy spiralkowy 86

posypujemy posiekanymi czekoladami. Tniemy na paski o szerokości około 4 - 5 cm. Pierwszy pasek zwijamy jak roladę i ustawiamy na środku spodu tortownicy. Kolejne paski zawijamy wokół tej roladki, łącząc początek każdego kolejnego, z końcem poprzedniego paska. Zapinamy obręcz tortownicy, jeśli ślimak wypełnił całą formę. Jeśli nie, owijamy go paskiem folii aluminiowej, by tort był ściśnięty zastygając. Wkładamy

Kronika Piekarnika
Dwukolorowy wieniec drożdżowy 78

wykładamy równo, na całej powierzchni, rozciągając od brzegu do brzegu ciasto kakaowe. Rozwałkowujemy razem na równy prostokąt, o grubości około 3 mm. Rolujemy wzdłuż dłuższego boku i  powstałą roladę zawijamy w pierścień, zlepiając dokładnie ze sobą końce. Wieniec kładziemy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem i nacinamy brzegi ostrym nożem, co 2, 3 cm. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego

Kronika Piekarnika
Sernik na zimno z białą czekoladą 79

masy serowej. Na środek masy wykładamy ściętą na talerzu konfiturę z galaretką ( delikatnie odrywamy ją z folii na którą była wylana, jak papier od biszkopta przy pieczeniu rolady odwracając ją do góry nogami ). Zalewamy drugą częścią masy serowej. Ciasto wkładamy do lodówki, na kilka godzin, by masa stężała. Wierzch ozdabiamy tężejącą galaretką brzoskwiniową. Jeśli nie macie cierpliwości do przygotowywania wkładki

Kronika Piekarnika
Kakaowa rolada z truskawkami w śmietanie 93

rolowanie. Zawijamy roladę w folię aluminiową i wkładamy do lodówki, do ścięcia masy. Po dwóch godzinach powinna być gotowa do krojenia. Polecam posypać wierzch obficie cukrem pudrem. Polecam tą roladkę, szczególnie teraz, w okresie, w którym stawiamy na ciasta z owocami, z chłodzonymi masami - serowymi, śmietanowymi. Biszkopt jest uniwersalny, jak wspomniałam, udźwignie wszystko, czym go wypełnicie. Życzę udanego rolowania

Kronika Piekarnika
Miękkie bułeczki cynamonowe 84

wówczas oprószamy je mąką i chwilkę zagniatamy.  Gdy stanie się gładkie, wałkujemy placek o wymiarach około 20 cm / 30 cm,  smarujemy nadzieniem cynamonowym i rolujemy jak roladę,  wzdłuż dłuższego boku. Ostrym nożem tniemy na 2 cm kawałeczki i bokiem, jak ślimaczki,  układamy je w formie wyłożonej papierem do pieczenia.  Ja użyłam długiej keksówki,  więc

Kronika Piekarnika
Raffaello na biszkopcie z białek. 195

bezowe. Kokosanki Mini bezy. Jak zrobić mini beziki Beza – mini beza Pavlova z owocami Beza Pavlova z frużeliną wiśniową tort bezowy Ciasteczka Amaretti Piegusek Tort bezowy z ajerkoniakiem Rolada bezowa z owocami Tort bezowy z kremem kawowym Raffaello na biszkopcie z białek to co lubie gotuje i polecam Artykuł Raffaello na biszkopcie z białek. pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
Keto szarlotka (Paleo, LowCarb) 171

wystają ponad powierzchnię mają tendencję do pleśnienia. Różne oblicza szarlotki Wracając do keto szarlotki . Tak, jak wspominałam – dzisiaj występuje ona w wersji z ciastem biszkoptowym . Miała być rolada , ale ciasto wyszło za suche, żeby je zrolować, więc zostało po prostu przełożone nadzieniem. Z powodzeniem można użyć ciasta kruchego z mojego standardowego przepisu. Co do wykończenia, ja postawiłam na zwykły puder

Modern Cave Girl
Wieniec Z Białym Makiem 118

minut. 4. Wystudzony mak mieszamy z orzechami i esencją migdałową oraz ubitym białkiem. 5. Wyrośnięte ciasto, odgazowujemy i wałkujemy na prostokąt. Następie wykładamy masę makową i zwijamy całość w roladę. 6.Końce łączymy i całość łączymy w okrąg. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nacinamy i odstawiamy do ponownego podrośnięcia na około 30 minut.    (ps. papier

Gotowanie...to proste !
Tarta z burakami i kozim serem 101

Gdyby był trochę tańszy, to pewnie pojawiałby się w mojej lodówce cały czas. Jeśli ostrożnie podchodzicie do koziego sera, ze względu na jego specyficzny zapach i smak, spróbujcie twarogowej roladki. Bardziej wytrawnym graczom polecam koziego pleśniaka. Jajka . Większość moich tart przygotowuję z dodatkiem masy-śmietanowo jajecznej (przykład: tarta z kurkami lub tarta z cukinią ). I już tradycyjnie przypomnę moją prośbę

Na-talerzu.pl
Keto rogale świętomarcińskie (Paleo, LowCarb) 138

dorwać ostatnią paczuszkę w pobliskim sklepie ze zdrową żywnością. Keto rogale świętomarcińskie z lukrem Keto rogale na świąteczny podwieczorek Podczas przygotowywania nadzienia wzorowałam się na moim przepisie na świąteczną roladę makową . Skonfrontowałam go z przepisami na nadzienie do rogali świętomarcińskich i uznałam, że się nada. Oprócz rodzaju maku jest kilka drobnych modyfikacji. No i oczywiście inne orzechy. Okazuje się

Modern Cave Girl
Pizza chleb z kabanosem i kurkami 110

20X50 cm. Smaruję sosem pomidorowym. Z każdego boku zostawiam po 2 cm ciasta nie posmarowanego. Na sosie układam, mozzarelle, kurki, pokrojoną paprykę  i kabanosy w odstępach od siebie. Roladę zwijam od krótszego boku. Końce i bok sklejam  żeby farsz nie wyszedł podczas pieczenia. Foremkę o wymiarach 25X12 cm smaruję olejem. Przekładam do niej chlebek. Odstawiam na 30 minut

wesoła kuchnia
Kiszona czerwona kapusta 117

Kiszona czerwona kapusta jest mocno, żeby nie napisać, cholernie traktowana po macoszemu. Są surówki, sałatki, awantury niedzielne co do rolady wołowej, jest kapusta marynowana w słoikach, ale kiszona czerwona kapusta to taki typ, z którym nikt się nie chce bawić. Smutna kapustka. Ja nie rozumiem dlaczego? Przecież kiszona czerwona kapusta jest pyszna, jest ciut twardsza niż biała, to daje

ladykitchen