ciasto czekoladowe z fasoli Galaretkowiec w wersji dietetycznej Lekki sernik na zimno Jogurtowiec z jeżynami Kopiec kreta – przepis na ciasto w wersji light Ciasto szpinakowe z granatem – wersja light Rolada szpinakowa na słodko Dietetyczny deser z persymoną Zapiekane winogrona pod kruszonką otrębową Śliwki pod zdrową kruszonką Razowe placki bananowe – dietetyczne, bez tłuszczu, wegańskie Słodkie muffiny bez cukru – super zdrowe! Sernik
Dorota Smakujepapryką. Zawijamy warkocz lub rulon. Smarujemy wierzch rulonu roztrzepanym jajkiem, posypujemy solą (można także posypać startym serem). Pieczemy w 180 stopniach przez 20 -25 min. Do czasu aż rolada zrobi się złota
MojaQchnia.plRoladki ze schabu faszerowane szynką szwarcwaldzką, liśćmi świeżego szpinaku oraz suszonymi pomidorami, pieczone w rękawie. Słone składniki nadzienia, jak: suszone pomidory czy szynka szwarcwaldzka nadają roladzie wyrazistości, dzięki temu nie jest mdła w smaku. Świetna przystawka na stół, która sprawdzi się przy każdej okazji. Podałam je na zimno jako wędlinę do pieczywa, ale równie znakomicie sprawdzą się na ciepło
Kuchnia MagdaLenyRoladki ze schabu faszerowane szynką szwarcwaldzką, liśćmi świeżego szpinaku oraz suszonymi pomidorami, pieczone w rękawie. Słone składniki nadzienia, jak: suszone pomidory czy szynka szwarcwaldzka nadają roladzie wyrazistości, dzięki temu nie jest mdła w smaku. Świetna przystawka na stół, która sprawdzi się przy każdej okazji. Podałam je na zimno jako wędlinę do pieczywa, ale równie znakomicie sprawdzą się na ciepło
Kuchnia MagdaLenyPyszne roladki,każda innego koloru i z innym nadzieniem.Cieszą oko i podniebienie....Pięknie będą prezentować się na stole na imieninach, świętach czy innych spotkaniach w gronie przyjaciół ,zapraszam po przepis
Swojskie jedzonkoziemniaczanym puree też będzie pysznie. No i obowiązkowo kiszony ogóreczek i pyszny obiad gotowy! Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie też inne pyszne dania z drobiem w roli głównej: Roladki z indyka w sosie grzybowym Buddha-bowl: ryż, kurczak, awokado Kaczka pieczona z jabłkami Obiadowa miska pełna zdrowia z kurczakiem Pierś z kaczki w winie i żurawinie Smażony bukiet
Kulinarne przygody Gatityprzy piwie. Można je podać z dodatkiem sosu czosnkowego lub innego dipu/sosu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 300g ok. 100g żółtego sera wędzonego np. rolada ustrzycka ok. 2 łyżki ketchupu łagodnego 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Do kubka przełożyłam ketchup. Czosnek obrałam
Waniliowe Improwizacjenajmniej podwoić objętość). Składniki nadzienia wymieszać, dosłodzić cukrem w razie potrzeby. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwa kawałki, każdy rozwałkować na kwadrat 20cm, na cieście rozsmarować nadzienie, zwinąć jak roladę. Pokroić na 6 bułeczek. Formę do pieczenia ok 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Bułeczki układać w formie blisko siebie (3x4 sztuki*), przykryć ściereczką i pozostawić do napuszenia
Obiad gotowyWYPRÓBUJ RÓWNIEŻ PRZEPIS NA: 1. KREWETKI W SOSIE KOKOSOWYM Z TAGLIATELLE MARCHEWKOWYM I RYŻEM 2. RISOTTO Z PESTO I GRANA PADANO - OBIAD W 15 MINUT 3. ROLADKI Z UDŹCA INDYKA Z BOCZKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI. RISOTTO Z SUSZONYMI POMIDORAMI. 4. KREMOWE RISOTTO Z PIECZONYM KALAFIOREM
SMYKWKUCHNIPyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku 0,5 niedużej cukinii 0,5 papryki czerwonej 1 niewielka cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka
Krokusowy DomMarchew ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy posiekany szczypiorek i oliwę. 4. Nakładamy równomiernie na mięso. 5. Na środku układamy jajka i zwijamy w roladę. 6. Wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 7. W tym czasie, co piecze się nam mięso robimy sos, cebulę obieramy drobno kroimy i szklimy
Kulinarna Chwilarękawie: http://ugotowac.blogspot.com/2018/04/karkowka-z-warzywami-pieczona-w-rekawie.html Tort bezowy z kremem śmietanowym i musem truskawkowym: http://ugotowac.blogspot.com/2019/06/tort-bezowy-z-kremem-smietanowym-i-musem-truskawkowym.html ZESTAW 3 Ryż smażony z kurczakiem i warzywami (po chińsku): https://ugotowac.blogspot.com/2020/01/ryz-smazony-z-kurczakiem-i-warzywami-po-chinsku.html Rolada bezowa z kremem śmietanowym i malinami: http://ugotowac.blogspot.com/2016/09/rolada-bezowa-z-kremem-smietanowym-i-malinami.html
UgotowaćPotem ciasto francuskie smarujemy mieszaniną z cynamonem. Zaraz potem ciasto zwijamy po dłuższym boku – połowę z jednej strony, połową z drugiej, tak by na środku spotkały się dwie mini rolady. Ostrym nożem kroimy ciasto w plastry, układamy na blaszce z papierem do pieczenia formując serduszka. Pieczemy 10 min w 200st. Artykuł Serduszka z cynamonem – ciastka francuskie
Dorota Smakuje