roladki 2 sery - 1486 przepisów (strona:59/100)

Rolada szpinakowa z farszem pieczarkowym 96

twarogiem, ser pokroi\u0107 drobno","text":"Jajka rozgnie\u015b\u0107 widelcem z twarogiem, ser pokroi\u0107 drobno","url":"https:\/\/healthycreations.pl\/2020\/08\/rolada-szpinakowa-z-farszem-pieczarkowym\/#wpzoom-rcb-direction-step-15975887813391780","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Jajka po\u0142\u0105czy\u0107 z pieczarkami i serem, doda\u0107 musztard\u0119 i przyprawy","text":"Jajka po\u0142\u0105czy\u0107 z pieczarkami i serem, doda\u0107 musztard(...)dużych jaj Kilka listków świeżej bazylii 2 ząbki czosnku Pół łyżeczki proszku do pieczenia Oregano, sól FARSZ 2 jajka 12-15 pieczarek Łyżka musztardy Plaster sera feta lub sera pleśniowego Około 100 g sera twarogowego Sól, pieprz Wykonanie CIASTO Szpinak oczyścić i umyć, zblendować na gładko z jajkiem i białkami Do masy dodać obie mąki, proszek do pieczenia, przeciśnięty przez

Healthycreations.pl
Rolady po grecku 198

lubicie rolady i szukacie alternatywy dla tych klasycznych to zapraszam to wypróbowania tego przepisu. Roladki można zrobić w sposób tradycyjny bez użycia piekarnika, możemy do ich wykonania użyć również piersi z kurczaka. Rolady po grecku       Składniki: 2 grubsze plastry schabu 4 plastry sera feta 5 plastrów bakłażana 1/3 cebuli 10  czarnych oliwek 1/3 papryki żółtej(...)solą. Na kotlety schabowe nakładamy  podsmażonego z papryką i cebulą bakłażana, dwa plasterki sera feta oraz kilka oliwek.  Zwijamy dość ciasno, owijamy dokładnie szynką i spinamy  wykałaczkami aby nadzienie nie wypłynęło w czasie pieczenia. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy odrobinę oliwy. Przekładamy roladki. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 20 minut. Następnie odkrywamy

Mania Gotowania
Roladki z kurczaka po włosku, zapiekane z sosem marinara i mozarellą 431

przepadam za białym mięsem i jak dla mnie jest jadalne dopiero, gdy mocno je zamarynuję albo oszukam jego smak mnóstwem dodatków. Ten kurczak ma w sobie 3 włoskie sery, szpinak, włoski sos marinara i bazylię. Kolory rodem z włoskiej flagi. Smak? Oceńcie sami. Najpierw naszykujemy sos pomidorowy. W rondelku na oliwie szklimy posiekaną drobno cebulę. Gdy będzie już przeźroczysta, dodajemy(...)naszykowanego kurczaka wkładamy do nagrzanego piekarnika, na środkowy poziom. Po około 20-25 minutach mięso powinno być już upieczone. Polewamy każda roladkę po środku łyżką sosu marinara i rozkładamy na wierzchu plastry pokrojonej mozarelli.   Pieczemy, aż ser się rozpuści i delikatnie przyrumieni. Po wyjęciu posypujemy pokrojonymi listkami świeżej bazylii. Danie jest tak syte, że wystarczy do niego sałatka

Karo in the Kitchen
ROLADKI 2 SERY 24002

kotlety, delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem, ziołami. Na każdy płat mięsa kładziemy przekrojoną na pól gołkę zakopiańską. Zwijamyw roladki, spinamy wykłaczkami, obsmażamy na mocno rozgrzanym oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym, obficie posypujemy tarta mozzarellą. Zapiekamy do rozpuszczenia sera.Do dania wykorzystałam ser mozzarella tarty i mini Gołkę zakopiańską z Mlekovity

Z Majeczką w kuchni
Paluszki z mięska mielonego na warzywach 209

ziemniakami gotujermy na parze ok. 20 minut.3. Do naczynia żaroodpornego nasmarowanego olejem , przekładamy warzywa. Zalewamy śmietanką.Na wierzchu rozkładamy mieśne roladki z szynką. Całośc przykrywamy folią aluminiową, wstawiamy na 15 minut do piekarnika 180 C.4. Folię zdejmujemy . Paluszki posypujemy serem i zapiekamy jeszcze ok. 15 minut

Słodkości i nie tylko
Schabowe roladki w sosie kurkowo kremowym z kaszą gryczaną 195

kaszy gryczanej,  sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: roladki Oczyszczony, osuszony schab kroimy na cienkie plastry (kotlety), ok. 10 szt. Każdy plaster rozbijamy jak najcieniej, oprószamy solą i pieprzem. Rada: mięso przykrywamy folią aluminiową i przez nią rozbijamy. Ogórki kroimy w słupki, ser(...)połowę. Na każdym plastrze mięsa (na początku krótszego boku) układamy ser i ogórka. Długość ogórka i sera, powinna być mniejsza niż szerokość mięsa. Schab zwijamy w roladę, jak krokieta, tak żeby mięso zamknęło boki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki. Oleju powinno być tyle, żeby mięso w połowie mogło być w nim zanurzone. Smażymy z każdej

Moniki Smakołyki
Jak zrobić domowe suszone pomidory (na słońcu lub w piekarniku)? 429

wpisami. Przepisy z suszonymi pomidorami: Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem Hummus z południowych Włoch Htipiti (pasta z sera feta i pieczonej papryki) Spaghetti po maltańsku Spaghetti z suszonymi pomidorami,  migdałami i pomarańczą Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i bazylią

Chilli Czosnek i Oliwa
Kanapki roladkowe 204

Proste do zrobienia..a jaki efekt..na blogu w sumie już jest przepis na takie roladki ..ale warto przypomnieć..takie roladki można "nadziewać" czym się chce..u mnie tym razem była sałata, serek, wędlina, papryka , ser żółty i kiełbaski Degustino .. długa bagietka szynka w plastrach ser żółty w plastrach serek śniadaniowy[ topiony] papryka konserwowa sałata  kiełbaski śląskie Degustino folia

Moje domowe kucharzenie
Karnawałowe przystawki- pieczona pierś kaczki i roladki z bakłażana z nadzieniem z ricotty, gruszki i orzechów 258

kaczki i odstawiamy by "odpoczęły" na kilkanaście minut. Tuż przed podaniem kroimy piersi na cienkie plasterki, podajemy z grillowaną gruszką.     Roladki z bakłażana z nadzieniem z ricotty, gruszki i orzechów Składniki:  1 bakłażan 150 gram sera ricotta 3/4 gruszki garść orzechów włoskich łyżeczka miodu sok z 1/4 limonki sól pieprz 50 gram rukoli 2 łyżki oliwy z oliwek

Mango Papaja
QUICHE Z SERKIEM KOZIM I POMIDORKAMI 217

mój jest w wersji light - bez dodatku mąki. Szybkie , lekkie a zarazem bardzo pożywne i smaczne danie. Polecam w wersji z kozim serem i pomidorkami koktajlowymi - pychotka :-)SKŁADNIKI:-4 jajka-200ml kremówki-serek kozi ( może być roladka lub miękki twarożek)-250g pomidorków koktajlowych-tymianek ( świeży lub suszony)-sól i pieprz do smakuJajka roztrzepać , dodać do nich kremówkę, doprawić solą

Smaczne Zdrowe
,,Roladki ze szparagami otulone boczkiem’’ 170

Jeśli tak to prezentuję Wam dziś owinięte w sznycle szparagi- proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Inspiracją do powstania roladek była życzliwość marki Ole ! Składniki: 4 sznycle wieprzowe po 15 dag 1 słoik białych szparagów 4 plastry boczku 4 plastry sera żółtego 4 łyżki oliwy 2 łyżki musztardy sól, pieprz Wykonanie: Sznycle myjemy i osuszamy. Rozbijamy na płaty grubości około

Podróż w kulinaria
Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym (idealne na imprezę) 201

roladki. Robię je bardzo często i zawsze znikają ze stołu w zawrotnym tempie. Takie roladki z cukinii są idealne na wszelkiego rodzaju imprezy, mogą one również być dodatkiem do dań z grilla lub przystawką. Składniki: – 2 młode, nieduże cukinie – 100g twardego sera żółtego – 50g orzechów włoskich – 4 łyżki śmietany – 3 łyżki majonezu(...)papierowym, ułożyć na patelni grillowej, spryskać oliwą i zarumienić z obu stron. Wystudzić. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać drobno posiekane orzechy, śmietanę, majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę, koperek, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzone plasterki cukinii posmarować pastą serowo-orzechową i zawinąć w roladki. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym

Smaki Armine
Drobiowe roladki z jarmużem i mozzarellą 275

Takie roladki polecam Wam zrobić na obiad. Z pewnością zaskoczycie domowników smakiem. Nam bardzo smakowały szczególnie ciągnący się ser, chociaż jarmuż też jest pyszny. Danie podane na talerzu z kolekcji Raphael z Porcelana Bogucice. Składniki: 4 mniejsze piersi z kurczaka 8 plasterków mozzarelli 400 g jarmużu świeżego 3 łyżki oleju 0,5 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku Do smaku(...)dodać pokrojony czosnek, jarmuż i przesmażyć do odparowania wody. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku. Na rozbitych piersiach rozłożyć zimny jarmuż, ułożyć po dwa plasterki mozzarelli i zwinąć roladki.  Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.  Na patelni rozgrzać olej z masłem klarowanym i smażyć na średnim ogniu roladki z wszystkich stron na złoto.  Jeśli

Ala piecze i gotuje
Kurczak po włosku 87

dużą ilością ziół. Jest to proste danie, które przygotujemy na jednej patelni. Roladki możemy podawać z ulubionym makaronem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (około 100 g) 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie 3 ząbki czosnku 1 kulka sera mozzarella 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki papryki wędzonej(...)patelni rozgrzać masło i olej. Podsmażyć przygotowane roladki z każdej strony na złoty kolor. Następnie wlać na patelnię pomidory, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pozostałe zioła i słodką paprykę. Dusić pod przykryciem około 5 minut. 4. Zdjąć pokrywkę i dodać pokruszoną mozzarellę. Gotować około 2 minut, aż się ser roztopi. Doprawić solą i pieprzem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Piersi kurczaka w bekonie z pieczarkami 195

oleju. Podczas smażenia popieprzyć oraz delikatnie posolić. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z większą częścią startego sera żółtego. Piersi kurczaka pokroić ( każdą na trzy części) i rozbić. Posolić i popieprzyć z obu stron. Każdy kawałek mięsa położyć na plastrze bekonu. Położyć farsz i zawinąć w roladkę. Roladki włożyć ciasno do naczynia żaroodpornego. Górę naczynia przykryć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika

W kuchni u Moniki