rogaliki drożdżowe - 915 przepisów (strona:27/61)

Rogaliki drożdżowe z marmoladą 170

Drożdżowe,   delikatne w smaku rogaliki . Te są z marmoladą ale można przygotować je z nutellą lub zupełnie bez dodatków. Upiekłam je aby zabrać na jutrzejszy wyjazd w góry do podjadania w trakcie podróży. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Drożdżowe rogaliki z czekoladą i rodzynkami 188

Rogaliki to jedne z moich ulubionych ciastek. Tym razem przygotowałam rogaliki z ciasta drożdżowego, a do nadzienia wykorzystałam gorzką czekoladę i rodzynki. Ciasteczka wyszły przepyszne. Rogaliki i szklanka ciepłego kakao to doskonały deser, na długie jesienne wieczory.  SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki, ¾ szklanki mleka, 30g świeżych drożdży, 1 jajko, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 50g masła

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drożdżówki z jabłkami i rabarbarem 145

się piec cokolwiek na drożdżach. Nawet ciasto na pizzę mnie przerażało, o drożdżówkach i cieście drożdżowym nie wspominając ;) I nie piekłam do momentu zainspirowania ciastem szafranowym , a potem rogalikami krucho-drożdżowymi. Teraz drożdżowe wypieki goszczą w mieszkaniu kilkanaście razy w miesiącu :) Składniki : Ciasto 500 g mąki pszennej typu 750 (chlebowa) saszetka (7 g ) drożdży suszonych 2 łyżki cukru szczypta soli

Weekendy w domu i ogrodzie
Rogaliki z makiem i kruszonką 152

kiedyś takie dwa rogaliki to ciągle było mało. Teraz wystarczy pół, a następnym razem drugie pół. Zostawiam więc dziś na blogu rogaliki z makiem i kruszonką. Były przepyszne. Pewnie dlatego, że z makiem :) Składniki na ciasto drożdżowe: na ok. 12 mniejszych lub 18 większych rogali     250 ml mleka     40 g świeżych drożdży(...)mikrofali? Niezdrowe, niedobre, ja nie mam mikrofali! A ja mam i czasami używam :) O! I ciasto drożdżowe, które zawsze bardzo lubiłam, też jem od czasu do czasu. Już nie tyle co kiedyś. Bo kiedyś takie dwa rogaliki to ciągle było mało. Teraz wystarczy pół, a następnym razem drugie pół. Zostawiam więc dziś na blogu rogaliki z makiem i kruszonką. Były

bistro mama
Drożdżowe bułeczki z budyniem 100

amerykańskimi Drożdżowe ciastka z borówkami amerykańskimi Drożdżówki z agrestem i kruszonką Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Rogaliki z jabłkami Drożdżowe muffiny zawijane z jabłkiem i cynamonem Jagodzianki do odrywania Drożdżowe bułeczki ze śliwkami Drożdżowe bułeczki z malinami i kajmakiem Drożdżówki z owocami i kruszonką Drożdżowe bułeczki

Kulinarne przygody Gatity
ROGALIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE Z MAKIEM. 2884

pochłaniania rogali marcińskich. Poznań. 11. listopada, urodziny ulicy św. Marcin i setki, tysiące pochłoniętych świętomarcińskich rogali. Kolorowa parada i porywające koncerty. Tak właśnie świętuje stolica Wielkopolski. Biały mak, krucho-drożdżowe ciasto, słodki lukier i chrupiące orzechy - tak niewiele, a zarazem tak wiele. Pyszności. Nie ma Święta Niepodległości bez tych rogali. No po prostu nie istnieje, przynajmniej dla wszystkich mieszkańców Poznania(...)graniczy z cudem - spóźniłam się po prostu. Głupia ja! Ale, ale, ciasto będzie takie, jakie być powinno, niestety nadzienie... Nieco nie świąteczne, ale niemniej pyszne. Taki mały substytut :) ROGALIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE Z MAKIEM. /przepis z warsztatów kulinarnych z Janem Niezbędnym,; podaję już zmodyfikowany;/ na około 35-40 małych rogalików 0,7 kg mąki pszennej 300g prawdziwego masła 4-5 łyżek

W kuchni Karmel-itki
Ślimak drożdżowy z makiem 193

przed-wielkanocnego, piekłam w miniony weekend, wraz z Ciastem na niedzielę , słodkości na bazie drożdży . W akcji Rośnie jak na drożdżach wspólnie dawaliśmy popis naszemu entuzjazmowi na punkcie drożdżowych ciast, babek, rogalików i bułek. Wszystko oczywiście okraszone dużą dozą słodyczy :) Postawiłam na klasykę i mojego popisowego ślimaka drożdżowego , którego wypiekam często i namiętnie, a bez którego nie wyobrażam sobie niedzielnego

Grunt to przepis!
Rogaliki topione 114

jakiś spacer po lesie czy małą wycieczkę pod miasto. A Wy planujecie duże "wojaże"? Niezależnie od tego gdzie będziecie to rogaliki polecają się do torby piknikowej :). Dla kogo: dla lubiących domowe ciasteczka dla tych, którzy nie przejdą obojętnie wobec drożdżowych wypieków dla szukających przepisu na piknik Składniki: 500g mąki pszennej 200g masła (kostka) 2 jajka (+ 1 do posmarowania) 20g cukru(...)wierzch. Następnie ciasto dzielimy na 4 części, rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy na 8 trójkątów (tak jak pokazano na ilustracji), nakładamy na brzeg każdego trójkąta marmoladę i zwijamy rogaliki. Tak samo robimy z resztą ciasta. Rogaliki układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawiamy jeszcze na 20 minut do podrośnięcia (można przykryć je ściereczką), potem smarujemy rozbełtanym jajkiem

Mania Wypiekania
Maślano-mleczne rogale z makiem. 177

Nie ma jak domowy rogalik upieczony na śniadanie lub kolację. Niezwykle chrupiący, maślany i pyszny. Najlepiej smakuje z prawdziwym masłem, jak dla mnie to już do

Izabelawkuchni
Drożdżowe rogaliki z ciasta topionego-leciutkie/topielce z czekoladą i orzechami 255

Witam Kochani, dziś zapraszam Was na pyszne, małe, drożdżowe  słodkości. Mowa o rogalikach. Jeśli szukacie idealnego przepisu na rogaliki i chcecie by wyszły leciutkie, puszyste, pulchne i pyszne to polecam ten :) Jest on wyjątkowy, ponieważ ciasto przygotowujemy trochę inaczej jak klasyczne drożdżowe. To ciasto wyrasta zanurzone w zimnej wodzie :) Gdy wypłynie można piec rogaliki.  Z ciastem pracuje się

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Krucho - drożdżowe rogaliki z jabłkami 128

Przesmaczne rogaliki z krucho - drożdżowego ciasta, napakowane soczystymi jabłuszkami z dodatkiem cynamonu :). Ciasto jest niebywale proste w wykonaniu, nie wymaga wyrastania ( ani po wyrobieniu, ani po uformowaniu rogalików - wyrasta w piekarniku ), a do tego bardzo dobrze się z nim pracuje. Po upieczeniu rogaliki są mięciutkie i lekko chrupiące, utrzymują świeżość również do dnia następnego ( możliwe, że i do kolejnego, lecz

Opowieści z piekarnika
Rogale pszenne puszyste z chia 141

idealne z masłem i domowym dżemem lub na wytrawnie jako pyszne, weekendowe śniadanie. Puszyste rogaliki lub bułeczki drożdżowe z dodatkiem masła i mleka oraz chia. Czas przygotowywania:  do 20 minut Czas pieczenia:  około 25 minut temperatura 170 stopni Ilość:  8 sporych rogalików lub bułeczek Składniki: • 500 g mąki pszennej   najlepiej typ. 480 lub 550 • 1 duże

AniaGotuje.pl
ROGALIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE Z POWIDŁAMI 172

Pyszne rogaliki krucho-drożdżowe, z domowymi powidłami śliwkowymi ... Kruche, maślane, wprost rozpływające się w ustach. Gdy użyjemy domowych powideł bez dodatku cukru, otrzymamy wypiek w całości bezcukrowy. Lukier nie jest konieczny, bez niego rogaliki są wystarczająco słodkie (moje dziecię miało wersję bez lukru....), a do ciasta możemy dodać ksylitol. Przepis dostałam od Teściowej, dzięki Babcia I. ;-) Dodam jeszcze, że błyskawicznie

Smaczne Zdrowe
Kruche rogaliki 115

Czas czytania: 3 min Lubicie kruche rogaliki ze słodkim nadzieniem? Pewnie tak, przecież każdy je lubi! Kruche rogaliki często przygotowywane są z typowego kruchego ciasta. Oczywiście bywają rogaliki z ciasta drożdżowego , ale dziś chciałam zaproponować Wam je w innej odsłonie. Będzie to ciasto, które bardzo polubiłam i które nadaje się do różnego rodzaju dań i deserów. Jest to kruche ciasto(...)yrobieniu   jest odrobinkę klejące , ale nie dosypujcie, więcej mąki niż jest to w przepisie, ponieważ będzie twarde. Zapewniam, że ciasto po schłodzeniu będzie idealne do wałkowania. Kruche rogaliki potrzebują jeszcze trochę pysznego nadzienia . Dziś zaproponuję Wam nadzienie z dżemu z pigwy i prażonych orzechów , pomysł na nadzienie zaczerpnęłam z książki Yotama Ottolenghi „Słodko”. Jeśli nie będziecie mieli

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania