cynamon wstępnie mieszamy, dodawać wody na oko i mieszamy do uzyskania lekko gęstej masy. 2. Rozgrzewamy patelnie i na tłuszczu lub bez smażyć placki. Przekładamy dodatkami. 4. RACUCHY Z KASZY GRYCZANEJ BANANOWO ORZECHOWE Składniki: (ok. 4 porcje) -szklanka kaszy grycznanej -4 łyżki mąki gryczanej -pół szklanki mleka -2 banany -2 łyżki masła orzechowego -pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)słodzik/cukier Przygotowanie: Mąkę i kakao zalewamy stopniowo wodą i mieszamy do powstania lekko lejącej konsystencji (dosładzamy). Smażymy mini placuszki (u mnie bez tłuszczu) wielkości małej łyżeczki. 6. RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM Składniki: (mi wyszło 30 szt.) -2 jaja -szklanka mąki (u mnie jaglana) -100 g kaszy jaglanej -100 g twarogu chudego -360 g jogurtu naturalnego
Zdrowie i pysznie na talerzuwłaśnie z dereniem. Łowicz dżem 100% z owoców Dereń z acerolą zawiera tylko naturalnie występujące w owocach cukry i jest wartościowym źródłem witaminy C. Ja podałam go z jabłkowymi racuchami orkiszowymi. Niewiele potrzeba by zjeść pyszne śniadanie, które zapewni nam rano dobre samopoczucie. Polecam :) racuchy 16 sztuk: 2 kopiaste łyżeczki dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą(...)mieszamy. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, smażymy niewielkie placuszki. W momencie gdy zauważymy bąbelki na ich powierzchni, przewracamy je na drugą stronę. Usmażone smarujemy dżemem Łowicz […] Artykuł Jabłkowe racuchy z dżemem Łowicz 100% owoców Dereń z acerolą pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogNakładać ciasto łyżką na olej i smażyć na złoto z obydwu stron. Uwaga, by nie nakładać za dużo ciasta i olej miał dobrą temperaturę. Zbyt gorący olej może palić racuchy i powodować, że skórka będzie spalona a środek surowy. Gotowe odsączyć na ręczniku papierowym, a następnie podawać. Można posypać cukrem pudrem. Wykonanie w Thermomixie: Do naczynia miksującego włożyć(...)Nakładać ciasto łyżką na olej i smażyć na złoto z obydwu stron. Uwaga, by nie nakładać za dużo ciasta i olej miał dobrą temperaturę. Zbyt gorący olej może palić racuchy i powodować, że skórka będzie spalona a środek surowy. Gotowe odsączyć na ręczniku papierowym, a następnie podawać. Można posypać cukrem pudrem
Mania WypiekaniaDzisiaj tłusty czwartek! Jeśli nie macie czasu, na odczekanie, aby ciasto na racuchy Wam wyrosło, polecam ten przepis. Nie zawiera on drożdży, dlatego też można piec racuchy od razu po wymieszaniu składników. Przepis ten dostałam od Mamy, a Ona od swojej Koleżanki z pracy, a ta Koleżanka od... można by tak wymieniać i wymieniać. Jak widać, przepis(...)jest bardzo popularny, a więc bardzo smaczny! Racuchy wychodzą bardzo delikatne i rozpływają się w ustach. Składniki: - 1,5 szklanki mąki pszennej - 1 opakowanie serka homogenizowanego (150g) - 3 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka cukru - 1 łyżka spirytusu/octu - szczypta soli - 1 litr oleju do smażenia Wszystkie składniki (oprócz oleju) umieścić w misce i utrzeć gładką masę
CookYourselfprzy niedzieli warto było usmażyć te pyszne, drożdżowe racuchy. Mięciutkie, pulchniutkie, idealne na deser. Warto zarobić ciasto, poczekać trochę aby podrosło a potem smażyć te pyszne racuchy. Polecam gorąco. Racuchy drożdżowe z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieNie zawsze śniadanie musi oznaczać kanapkę z masłem i wędliną (no chyba, że jest to domowa wędlina ). W każdym bądź razie poniżej pokażę Wam przepis na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oleju, odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp cukrem pudrem. Moja rada: Zanim zaczniesz smażyć pierwszą partię nalej na patelnię więcej oleju, tak by starczyło na usmażenie wszystkich racuchów bez dolewania oleju. Dlaczego? Dolewanie oleju podczas smażenia powoduje, że racuchy będą bardziej go chłonąć, przez co będą tłustsze. Wychodzi 11 placuszków Smacznego
Zasmakuj Kuchnilukrem amaretto Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Racuchy jak pączki, z jabłkami Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Racuchy drożdżowe jak pączki Pączki z budyniem Pączki z serka mascarpone Puszyste racuchy drożdżowe Chrusty na winie Markizy z kremem ajerkoniakowym Pudrowane poduszeczki Sycylijskie cannoli z ricottą Faworki robione mikserem
mojewypiekiinietylkoDziś racuchy z jabłkami, z pewnością pamiętacie z dzieciństwa. Żadna Babcia nie mogła ich pominąć Idealnym zwieńczeniem gotowych racuchów na talerzu – oprócz cukru pudru – mogą być miód, syrop klonowy lub lekka polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady z dodatkiem śmietanki 30% lub pokruszonych orzechów, migdałów. Pycha! Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 0,5 l mleka 40 g świeżych
Zasmakuj Kuchniracuchy dziś na stole, pyszne, z kremową żurawiną suszoną. Uwielbiam żurawinę i jej lekką goryczkę. Racuchy są idealne na śniadanie albo na deser do kawy, herbaty czy czystka. Polecam gorąco. Racuchy drożdżowe z żurawiną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieRacuchy z bananami Kto mnie obserwuje, ten na pewno bardzo dobrze wie, że jestem fanem placuszków. Tym razem przyszedł czas na puszyste racuchy z bananami , które zatrzęsły moim światem podczas dzisiejszego śniadania. Skąd w ogóle koncepcja na placki z bananami? Po prostu nakupiłem bananów z myślą o koktajlach i… odechciało mi się koktajli. Zostałem z masą bananów(...)chcesz, to możesz dosłodzić je dowolnym syropem lub cukrem. Ja jednak wolałem takie, bo to po prostu zdrowsza opcja. Polecam racuszki serwowane z truskawkami i syropem klonowym. Pycha! Artykuł Racuchy z bananami pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanmyśl do działania. Bo przecież trzeba umieć „znaleźć czas na wąchanie róż”. Taki stosik smacznych racuchów tylko znika w czasie posiłku. Do drożdżowego ciasta na racuchy dodałam jabłka,odrobinę tartej skórki cytrynowej oraz ricottę, za sprawą której placuszki zyskały na miękkości. Można je jeść polane jogurtem lub miodem. Są przepyszne! Składniki: 2 jabłka(...)Naczynie przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 20minut. Ciasto nabierać łyżką, kłaść na rozgrzanym oleju, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem. Artykuł Drożdżowe racuchy z jabłkami, ricottą i skórką cytrynową pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaRacuchy to moja ulubiona potrawa z dzieciństwa. Pachnące, słodkie i sycące. Jednak będąc na diecie bezglutenowej stworzenie racuchów jakie pamiętam okazało się naprawdę trudne. Prób było wiele, mniej lub bardziej udanych. Wreszcie udało się zrobić takie, z których jestem naprawdę zadowolona :-) Miękkie, puszyste, pulchne. Wyczuwalny smak bananów i kokosa. Co ważne, placuszki są bezglutenowe(...)więcej śmietanki. Placuszki nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię. Uwaga: Placuszki szybko się rumienią, więc żeby nie przypalić, nie rozgrzewajcie patelni zbyt mocno. Smażymy placuszki najlepiej na oleju kokosowym :-) Racuchy podajemy z malinami lub innymi owocami według upodobań. Świetnie też komponują się z domowymi konfiturami :-) A tak wyglądają gotowe placki z domowymi malinami :-) Podoba się wam przepis? Zapraszam
Marta próbuje