Racuchy z cukrem pudrem, truskawkami czy jagodami to taki smaczek z dzieciństwa. Są pyszne, łatwe do zrobienia i można je podać z przeróżnymi dodatkami – dla każdego coś pysznego. Zróbcie i spróbujcie Składniki: 2,5 szklanki mąki 2 jajka 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 3 dkg drożdży sól olej do smażenia Przygotowanie Drożdże należy rozkruszyć w dużej(...)jajka i szczyptę soli. Wszystko mieszamy i dodajemy mąkę. Mieszamy, aż ciasto będzie gładkie i lejące. Odstawiamy do wyrośnięcia (ok 45 min). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuchy z obu stron na złoty kolor. Potem już tylko dodatki według uznania: cukier puder, truskawki ze śmietaną czy kisiel jagodowy… ehhh Smacznego ! The post Racuchy drożdżowe
Kulinarna PatilogiaRacuchy z jabłkami to moje ulubione śniadanie i jeden z wielu pysznych deserów, który przygotowuję dość często. Placki z jabłkami przygotujemy w kilka chwil i z całą pewnością wszyscy będą zachwyceni. Placuszki te są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podajemy je z cukrem pudrem. Składniki 150g mąki pszennej 150 ml mleka 2 jabłka 1/2 łyżeczki proszku(...)pieczenia 2 jajka szczypta cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli 30g cukru Dodatkowo cukier puder olej do smażenia Ekstrakt waniliowy możecie zastąpić 1 łyżeczką cukru waniliowego. Racuchy z jabłkami – jak przygotować Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka, mleko, ekstrakt waniliowy, szczyptę soli i cukier. Całość dokładnie mieszamy przy pomocy rózgi kuchennej. Jabłka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pyszne racuchy zrobicie szybko i będą pyszne na śniadanie. Mo może na deser do kawy też się nadadzą 😉 Zachęcam zatem do wypróbowania przepisu i delektowania się pysznymi racuchami. Owsiane racuchy. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniećwiartki a następnie każdy kawałek w grube plastry. Banany kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone owoce wrzucamy do ciasta, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Ciasto nakładamy łyżką formując racuchy. Jeśli ciasto przykleja się do łyżki, można ją moczyć w ciepłej wodzie. Racuchy smażymy z obydwu stron na złoty kolor, następnie przekładamy je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym(...)ociekły z tłuszczu. Przed podaniem racuchy posypujemy cukrem pudrem
Qchnia po prostuGotowa mieszanka do przygotowania racuchów jest doskonałą alternatywą dla osób, które nie mają pomysłu na przygotowanie szybkiego posiłku czy są zupełnie laikami w kuchni. Soligrano właśnie w taki sposób tworzy gotowe mieszanki z dodatkiem m.in wody czy mleka. Składniki: 81g mieszanki racuchów jaglanych z jabłkiem i cynamonem 180ml zimnego mleka 180g jabłka 50ml wody cynamon 10ml oleju(...)dodać cynamon i zalać wodą, prażyć kilka minut do wchłonięcia wody. Po upływie czasu z gotowej mieszanki uformować racuszki i smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z olejem. Gotowe racuchy podać z uprażonym jabłkiem. Smacznego
Truskawkowa Fiestawyrastania ciasta. Takie placuszki z jabłkami są pyszne - wychodzą mięciutkie i puszyste. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, kolację lub podwieczorek. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Racuchy to przysmak mojego dzieciństwa. Uwielbiałam, gdy mama robiła je na obiad, bo smakują jak deser...a jakie dziecko nie lubi deseru na obiad 😉 Składniki(...)patelni rozgrzewamy olej i wykładamy do łyżce ciasta, formując małe, okrągłe racuszki. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Wykładamy na ręczniki papierowe, by wchłonęły nadmiar tłuszczu. Racuchy p osypujemy po wierzchu cukrem puderm. Rada: Ja do ciasta nie dodaję cukru, wystarczy jak posypię racuchy po wierzchu cukrem pudrem. Jeśli wolicie słodsze placuszki to dodatkowo do ciasta dodajemy
Kuchnia MagdaLenywyrastania ciasta. Takie placuszki z jabłkami są pyszne - wychodzą mięciutkie i puszyste. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, kolację lub podwieczorek. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Racuchy to przysmak mojego dzieciństwa. Uwielbiałam, gdy mama robiła je na obiad, bo smakują jak deser...a jakie dziecko nie lubi deseru na obiad 😉 Składniki(...)patelni rozgrzewamy olej i wykładamy do łyżce ciasta, formując małe, okrągłe racuszki. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Wykładamy na ręczniki papierowe, by wchłonęły nadmiar tłuszczu. Racuchy p osypujemy po wierzchu cukrem puderm. Rada: Ja do ciasta nie dodaję cukru, wystarczy jak posypię racuchy po wierzchu cukrem pudrem. Jeśli wolicie słodsze placuszki to dodatkowo do ciasta dodajemy
Kuchnia MagdaLenyracuchy powstały według pomysłu Tadeusza Müllera. Racuchy są wyborne, mają chrupiące brzegi i mięciutkie wnętrze, są przepyszne. Uwielbiam program Tadeusza "Z gruntu zdrowo" jest tam mnóstwo inspiracji do mojej kuchni. Zdrowe racuchy. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSą dni, kiedy mamy ochotę na słodkie śniadanie. Jedynymi z moich ulubionych śniadań są placuszki z serka ricotta, jednak ostatnio trafiłem na przepis na placuszki z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wpis zachęcił Cię do spożywania oleju rzepakowego. Zachęcam Was do zapoznania się również z artykułem o roli oleju rzepakowego w profilaktyce chorób układu krążenia. PRZEPIS NA NAJLEPSZE RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI - 250 g mąki pszennej typ 500 - 1 duże jabłko około 250-300g - 25 g świeżych drożdży - 300 ml mleka - cukier puder wedle uznania - 500 ml oleju(...)tarce jabłko. Całość wymieszaj łyżką. Przykryj miskę ściereczką i odstaw na 50 minut. Olej rzepakowy dobrze rozgrzej na patelni lub w rondelku. Łyżką nakładaj masę, jeden racuch to jedna łyżka masy. Racuchy smażymy na oleju na jasno złoty kolor. Uważaj aby temp. oleju rzepakowego nie była zbyt wysoka. Racuchy wyjmujemy łyżką cedzakową na ręcznik papierowy. Przed podaniem posypujemy
SMYKWKUCHNIPrzepis na te racuchy dostałam od mamy. Pamiętam, że kiedy byłam młodsza robiła je bardzo często na kolację, do tego szklanka kakao i mamy pyszny posiłek. Teraz robię je u siebie w domu i dalej smakują jak w dzieciństwie
Prosty przepis nazapomniałam, ale na szczęście już nadrabiam. Racuszki na maślance z truskawkami to propozycja dla miłośników dań mącznych, ale także tych osób, które po prostu lubią proste i smaczne jedzenie. Racuchy na maślance z truskawkami przepis na 12 racuszków 250 g mąki pszennej płaska łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki erytrolu 250 ml maślanki jajko truskawki olej(...)ułóż truskawkę pokrojoną w plastry. Racuszki smaż ok. 3 minut na złoty kolor. Podawaj zaraz po przyrządzeniu. Możesz posypać je cukrem pudrem lub też polać zmiksowanymi truskawkami. Smacznego Artykuł Racuchy na maślance z truskawkami pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniinnym wydaniu. Przygotowałam dla Was pyszne drożdżowe, bezglutenowe racuchy z jabłkami . Łatwe do zrobienia i niesamowicie pyszne! Gwarantuję, że takie bezglutenowe racuszki pokochają również wielbiciele tradycyjnych, babcinych racuchów! Spróbujcie i Wy! Do ich przygotowania użyłam produktu o nazwie Mix B – Brot Mix ze swojego ulubionego, bezglutenowego sklepu Schär. Mix B – Brot Mix to bezglutenowa mieszanka do wypieku(...)pieczywa (chlebów, bułek ) i pizzy. Idealnie nadaje się również do placków, racuchów i pancakes. Polecam! SKŁADNIKI: * Mix B – Brot-Mix – 250 g * świeże drożdże – 25 g ( nie zanieczyszczone glutenem ) * kefir – 250 ml * sól – 1 szczypta * cukier – ok. 50 g * jabłka – 5 szt * cynamon – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Kefir rozpuszczamy z drożdżami. Dodajemy odrobinę mixu
Ostra na SłodkoSmażymy placuszki z obu stron na złoty kolor *** *** Po zdjęciu z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym *** *** Podajemy posypane cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) Artykuł(...)Jogurtowe racuchy z jabłkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem