Racuchy drożdżowe.

Racuchy drożdżowe.

Racuchy drożdżowe.

Tych racuchów nie muszę przedstawiać. Wszyscy bardzo dobrze je znają i kochają :) Robiły je nasze babcie, cudowny smak dzieciństwa. Nie ma przy nich wiele pracy, są mięciutkie i puszyste. Dzieciaki je uwielbiają. Czego chcieć więcej. Składniki: 3 szklanki mąki 3 łyżki cukru 50 g. drożdży 1 jajko 1,5 szklanki ciepłego mleka Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, zrobić dołek. Wsypać cukier, na cukier pokruszyć drożdże. . Zalać 1/2 szklanki ciepłego mleka, zami... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.