kawowo-kakaowy mus z ricotty z karmelizowanym rabarbarem i truskawkami Uwielbiam ten mus, jest genialny Taaak, nie ma to jak Cię po drodze do domu złapie deszcz... (y)Normalnie, miałabym dzisiaj dzień totalnego lenistwa i siedzenia do x nocnej godziny, ale jutro muszę zwlec się z łóżka jeszcze zwykle niż zazwyczaj, bo wybywam na cały dzień, popracować
More food, love and dreamsgotowany sernik z ricotty z "musem" truskawkowo-rabarbarowym* i truskawkami(dużą ilością truskawek)oraz miętą*duszony rabarbar+rozgniecione truskawki (zdjęcia na szybko, bo czas gonił >.<)Dzisiaj znów w drodze, znów do pracy, znów 9godz w polu byłam >.< Noo, ale sama chciałam :P Tak, więc trochę wygnieciona po upychaniu się w autobusie
More food, love and dreamslitra mleka- cukier waniliowy- 2 łyżki mąki bezglutenowej i 2 łyżki mąki ziemniaczanej/z tych składników gotujemy budyń/- kostka masła- 30 dkg cukru pudru- kawa rozpuszczalna Marcepanowa- Dodatkowo:- dżem kwaśny - rabarbar lub agrest- Marcepanowa kawa do posypania i do nasączenia placka.WYKONANIE:/CIASTO:Ciasto wyrobić w misie, wyłożyć na blachę i upiec 45 minut/180 st /góra-dół z termoobiegiemGdy ciasto się
Wypisz WymalujWzięło mnie właśnie na coś słodkiego, a w szafie tylko mąka i cukier, lodówka w zasadzie pusta, poza przekładanym z kąta w kąt rabarbarem, kupionym w przypływie natchnienia, by powspominać czasy dzieciństwa. Czytaj więcej
Moje Pyszne Siódme Niebomusu rabarbarowego400 g jogurtu naturalnego typu greckiego4 łyżki cukru250 g śmietanki kremówki 30%Wykonanie: Jogurt miksujemy z cukrem, następnie dodajemy do niego truskawki rozgniecione widelcem i mus z rabarbaru i dalej miksujemy. Kremówkę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą jogurtowo-owocową. Następnie lody przelewamy do maszynki do lodów, uprzednio odpowiednio zmrożonej i postępujemy zgodnie z zaleceniem producenta
Kulinarne przygody Gatityzamrażarce i odkryłam mus rabarbarowy. Już wiedziałam co będzie kręcone :-). A przy okazji, ponieważ krzaki moich borówek amerykańskich oszalały i uginają się od dojrzewających owoców postanowiłam do rabarbaru dodać też borówki. I oto co mi wyszło, czyli lody rabarbarowe z borówką amerykańską.Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku
Kulinarne przygody GatityLemoniada najczęściej kojarzy nam się z wodą, cytryną i kostkami lodu. Tymczasem do przygotowania jej możemy użyć każdych owoców. Obecnie trwa sezon na rabarbar, truskawki i zamiast gotować tradycyjny z nich kompot możemy wyczarować pyszną lemoniadę, którą nie pogardzą ani dorośli ani dzieci. Dla dorosłych można ją wzmocnić czymś wyskokowym, a dzieciom dodać kawałki galaretek. Otrzymamy bardzo orzeźwiający, letni, niebanalny
Bernika - moj kulinarny pamietnikkońca sprzyja pałaszowaniu lodów, to i tak zdecydowałam się na tak szybką publikację, bo przecież dzień dziecka za niecały tydzień! A dzieciakom na pewno te lody zasmakują!Rabarbar sam w sobie jest kwaśny, jednak dodanie dużej ilości cukru wyrównuje smak i w ustach czujemy słodycz ;-). Uprzedzając pytania o to, czy można je zamrozić w dużym pojemniku - tak, ale pod warunkiem
Pora coś zjeśćniej przygotować tak pyszny deser? ;-)Babeczka jest wilgotna, czekoladowa, a krem słodko-kwaśny, połączenie idealne! Były tak pyszne, że (niestety) zniknęły w ekspresowym tempie, ale kupiłam już kolejne łodygi rabarbaru! ;-)Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćSzybkie ciasto, bardzo proste ze składników które są zawsze pod ręką. Rabarbar teraz zaczął się w ogródku, więc korzystam, ale jeśli nie macie, możecie użyć innych owoców, w miarę twardych. Robiłam już z brzoskwiniami, śliwkami, morelami. idealne lekkie ciasto do popołudniowej kawy. Polecam ... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoPieczemy w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 30 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tartaletki z masą migdałową i gruszką → Rustykalna tarta z rabarbarem i marcepanem → Galette z jabłkami, orzechami włoskimi i żurawiną → Placek migdałowy z gruszkami → Crumble z gruszkami Artykuł Tarta migdałowa z gruszkami pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakbyły lekko ogrzane, mąka - wysuszona, jajka przechowywane w lodówce - wyjęte z niej co najmniej 1 godzinę wcześniej. Do ciasta drożdżowego można dodać ulubione owoce, takie jak jagody, borówki, rabarbar, śliwki. Przed dodaniem do ciasta, owoce wcześniej należy obtoczyć w mące pszennej. Przygotowanie: Krok 1. Rozbić jajka, oddzielając białka najpierw na spodek, by uniknąć dodania jajka nieświeżego, po czym włożyć
Moja Książka Kucharskawarto wykorzystać młode ziemniaki, kalafiora, botwinkę, sałatę, rukolę, jarmuż, szpinak, cukinię, rzodkiewkę, ogórki, pory i szparagi. Do sałatki na majówkę warto również dodać sezonowe owoce, takie jak truskawki i rabarbar . Owoce te nadadzą sałatce smaku i połączą się doskonale z innymi składnikami. Nie zapominajmy również o dodatkach, takich jak ser feta, mozzarella, orzechy (np. włoskie, nerkowce, migdały), nasiona (np. słonecznika
Via Gustośliwkami i czekoladą Babeczki z sercem Malinowe babeczki Muffinki z truskawkami (najlepsze) Kokosowe muffinki z ananasem Babeczki ajerkoniakowe Bananowo-czekoladowe muffinki Muffinki cytrynowo-jagodowe Muffinki z porzeczkami Muffinki z rabarbarem (szybkie i bardzo miękkie ) Wegańskie babeczki czekoladowo-cytrynowe Składniki (na 12 sztuk): 250g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
Obiad gotowy