masła roztopionego 1/2 szkl gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka kl M 100 g cukru około 2 łyżki cukru brązowego (nie konieczny) około 150 g mrożonych owoców (truskawki, jagody, rabarbar, czerwona porzeczka itp.) 1. Mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. 2. W drugiej misce roztrzepujemy jajka wraz z cukrem, masłem i jogurtem. 3. Następnie łączymy obie
Gotowanie...to proste !wypakować w spokoju zmywarkę, żeby ten mały chłop w chwili mojej nieuwagi do niej nie wlazł? Czy może poskładać pranie... Artykuł Ciasto z bułki tartej z rabarbarem pochodzi z serwisu gotować
gotować!Kolejną propozycją na niebanalne śniadanie będzie ryż gotowany na mleku, z rabarbarem, pistacjami i kwiatem bzu :) Wygląda pysznie i smakuje tak samo :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldKolejną propozycją na niebanalne śniadanie będzie ryż gotowany na mleku, z rabarbarem, pistacjami i kwiatem bzu :) Wygląda pysznie i smakuje tak samo :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldFantastyczna letnia drożdżówka, idealna na majowy weekend. Słodka od lukru i ciasta i zarazem kwaśna od malin i rabarbaru i mocno owocowa. W dodatku nie jest trudna, mimo że tak wygląda. Znałam ją na blogu u Beaty i polecam ja z czystym sumieniem. Znika w mgnieniu oka. Przy okazji nowy piekarnik Electrolux SenseCook EOE7P31X sprawdził się idealnie, bo drożdżówka upiekła
Bernika - moj kulinarny pamietnikDomowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!posmarowania drożdżówek) 25 g roztopionego i ostudzonego masła esencja waniliowa ewent. roztrzepane jajko do posmarowania drożdżowek Nadzienie: gotowy, domowy dżem rabarbarowy <-- Klik lub 300 g obranego i pokrojonego rabarbaru 8-10 łyżek cukru 2 łyżki galaretki truskawkowej (galaretka szybciej zagęści dżem i łatwiej go będzie nam nakładać do drożdżówek) 1. Najpierw tworzymy zaczyn i odstawiamy go do podrośnięcia (wkruszamy
Gotowanie...to proste !ciasto :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: 4 jajka kl L 1 bardzo czubata szklanka mąki 1/2 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, łodyga rabarbaru, 1/2 brzoskwini (lub dowolny miks owoców) masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru 2 i 1/2 szkl mleka 80 gr masła polewa
Gotowanie...to proste !Miałam ogromną ochotę na ciasto . Niestety, nie miałam konkretnego pomysłu. Był w domu rabarbar, a w lodówce 2 kostki twarogu i resztka mrożonych owoców z ubiegłego roku. Zagniotłam ciasto i powstał placek z masą serową, owocowym akcentem i kruszonką. Spontanicznie i pysznie! Upiecz te drożdżówki! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaUwielbiacie tak jak ja ciasta drożdżowe z kwaśnymi owocami i słodką maślaną kruszonką? Zapraszam Was na pyszne drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką (bez wyrabiania). Czytaj więcej
Ana Mari's worldUwielbiacie tak jak ja ciasta drożdżowe z kwaśnymi owocami i słodką maślaną kruszonką? Zapraszam Was na pyszne drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką (bez wyrabiania). Czytaj więcej
Ana Mari's worldoleju rzepakowego 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sodu 3/4 szkl cukru esencja waniliowa mały talerzyk owoców ( u mnie były borówki, rabarbar i truskawki ) 1. Jajka roztrzepujemy razem z cukrem, następnie dolewamy serwatkę i olej. 2. W drugiej misce mieszamy suche składniki, a następnie porcjami dodajemy je do mokrych i mieszamy całość aż wszystko się dobrze
Gotowanie...to proste !