mój). Ciasteczka są pyszne, niezwykle aromatyczne i jednym słowem - trudno im się oprzeć. Użyłam oliwy z oliwek, której smak jest delikatnie wyczuwalny, dlatego polecam użycia takiego rodzaju, który Wam najbardziej odpowiada. Od Was zależy czy zastosujecie typ ostrzejszy - czy bardziej łagodny. Cytrusowe nuty nadają ciasteczkom niezwykłej świeżości, co zdecydowanie jest ich wielką zaletą. Ciasteczka są kruche, lekko piaskowe i posiadają(...)wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę dość mocno spłaszczyć, obtoczyć w cukrze i umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 190 stopniach. (Ciasteczka powinny być delikatnie zarumienione. Pieczone dłużej - będą zbyt twarde.) Ciastka ostudzić na kratce
Di gotujeKruchy wierzch, obłędnie pyszny i mięsisty środek oraz tak wspaniały aromat i cudowny smak, że ciężko im się oprzeć- Kokosanki! 😍 Bez glutenu, na samych białkach oraz wiórkach kokosowych (no, jeszcze plus cukier, bo w końcu to słodki deser 😉) i z... tysiącem kalorii, ale czy ktoś to liczy??!! 😜 Proporcje na te kokosowe cuda zaczerpnęłam z przepisu od Ani Starmach(...)wymieszać. Łyżeczką (lub gałkownicą do lodów- ja tak zrobiłam) nakładać porcję masy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 16-18 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Ostudzone ciasteczka opcjonalnie posypać cukrem pudrem. Smacznego
Kraina Miodem PłynącaKruche i pyszne a nadają się nie tylko na święta ale i na każdy dzień roku. Robi się je szybko i łatwo. Do ozdoby można wykorzystać lukier biały lub zabarwiony kakaem albo barwnikami spożywczymi. Tuż przed świętami życzę wszystkim Zdrowych i Spokojnych Świąt. Składniki: 2 ½ szklanki mąki ⅔ szklanki cukru 3 łyżeczki kopiaste cynamonu 1 płaska łyżeczka imbiru 1 płaska łyżeczka(...)wykonania precyzyjnych ozdób powinien być dość gęsty. Jeśli lukier zastygnie i zbyt zgęstnieje dodać do niego odrobinę soku z cytryny. Do lukru można również dodać barwniki spożywcze lub kakao. Ciasteczka udekorować. Ja do dekoracji wykorzystuje pędzle kuchenne i do farbek dla dzieci (oczywiście nowe i umyte), bardziej precyzyjne napisy robię wykałaczką z bardzo gęstego lukru
Mama Gotujepistacji nadaje im ciekawego smaku. Ogólnie, ze względu na zdrowszy skład, różnią się smakiem od tradycyjnych ciastek, ale nie jest to ich wada, a zaleta. Ciasteczka są naprawdę pyszne, a do tego miękkie i kruche. A co najważniejsze - bardzo proste w przygotowaniu. Na takie ciasteczko można się skusić bez wyrzutów sumienia 😉 Idealnie nadają się jako słodka przekąska dla dzieci
Kuchnia MagdaLenypistacji nadaje im ciekawego smaku. Ogólnie, ze względu na zdrowszy skład, różnią się smakiem od tradycyjnych ciastek, ale nie jest to ich wada, a zaleta. Ciasteczka są naprawdę pyszne, a do tego miękkie i kruche. A co najważniejsze - bardzo proste w przygotowaniu. Na takie ciasteczko można się skusić bez wyrzutów sumienia 😉 Idealnie nadają się jako słodka przekąska dla dzieci
Kuchnia MagdaLenyPyszny, tradycyjny Sernik z pianką na kruchym spodzie , pianka na wierzchu nie jest typową bezą, bo to nie jest sernik z rosą, czyli z kropelkami złotej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzień dobry :-) Święta już niedługo, więc przybywam do Was z pysznymi ciasteczkami. Nie miałam foremek świątecznych, a córka bardzo chciała ciasteczka w kształcie serduszek, więc takie są :-) Ciasteczka po upieczeniu wyglądają jak by były z ciasta francuskiego. Są kruche i pyszne. Polecam i miłego dnia wszystkim życzę :-) Składniki na 3 blaszki: 250 g masła 2 żółtka 5 łyżek kwaśnej(...)czasie ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wkładamy spowrotem do lodówki. Stolnicę podsypujemy mąką, pierwszą połowę ciasta musimy rozwałkować na grubość około 3 - 4 mm. 4. Ciasteczka wykrawamy foremką i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mogą być ułożone dość blisko siebie, bo rosną tylko w górę ;-) 5. Za pomocą pędzelka smarujemy ciasteczka białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy około
kruche babeczkiPyszne rogaliki krucho-drożdżowe, z domowymi powidłami śliwkowymi ... Kruche, maślane, wprost rozpływające się w ustach. Gdy użyjemy domowych powideł bez dodatku cukru, otrzymamy wypiek
Smaczne ZdroweDla łasuchów mam pyszną kruchą tarte, wypełnienie to budyń a na wierzchu jabłkowe róże. Wygląda pięknie i równie dobrze smakuje. Zapraszam! Składniki na ciasto; 1.5
Radość kipiąca uśmiechem.Witam serdecznie Upiekłam pyszne kruche babeczki z masą orzechową więc podzielę się przepisem aby każdy mógł upiec te pyszności :). Jeżeli ktoś lubi orzechy włoskie to powinny
Uwaga Babcia GotujeSerowe ciasteczka z brązowym cukrem to delikatne, pyszne, kruche ciastka wykonane z kilku składników i w kilka chwil. Obtoczone zostały w brązowym cukrze, idealne do kubka kawy lub herbaty. Takie małe słodkie co nie co na jeden kęs. Z podanych składników wychodzi sporo ciastek, jednak uprzedzam Was, że z talerza znikają w mgnieniu oka :) Składniki na serowe ciasteczka z brązowym
Zrób to smacznieLubicie ciasteczka ? Ja bardzo i dziś mam własnie takie pyszne, kruche z czekoladą i rodzynkami. Polecam do kawki czy herbaty. Mało pracy a jaka radość jedzenia takich ciasteczek. No i nie tylko dzieci je uwielbiają. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniPyszne ciasteczka z morelami przypominają trochę pierożki z owocami. Ciasteczka przygotowane są na kruchym cieście. Możecie ciasteczka podać posypane cukrem pudrem, albo jak ktoś woli na słodko – polane lukrem. Przygotowanie ciasteczek jest bardzo szybkie. Zamiast moreli, możecie użyć dowolnych „słodkich” owoców. Polecam jabłka, ciasteczka są z nimi wręcz wyśmienite. Spróbujcie. Sprawdź również: Domowe ciasto marchewkowe Składniki(...)łyżki mąki ziemniaczanej 4 żółtka 1 jajko 1 kostka masła (200g) 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 puszka brzoskwiń Polecamy: Ciasteczka owsiane z żurawiną Pyszne ciasteczka z morelami – przepis Wszystkie składniki (oprócz całego jajka) dodajemy do miski i wyrabiamy ciasto. Po wyrobieniu zawijamy ciasto w folię spożywczą, a następnie chowamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!już wspomniałam - to symboliczny tort i mój Mąż musiał mi wybaczyć ten róż 😉 Zresztą był zachwycony tortem 😚 Poza rym bardzo mu smakował, bo n umber cake jest pyszny 😋 - to dwie warstwy kruchego, migdałowego ciasta, przełożone waniliowym kremem ze śmietany kremówki i mascarpone. Całość jest prosta w przygotowaniu - cyferki znalazłam w internecie i wydrukowałam w formacie A4, a następnie(...)Cyfry należy wycinać z ciasta bezpośrednio na blasze. 7. Do wycinania cyfr polecam użyć noża/radełka do pizzy. 8. Z przepisu pozostaje sporo kruchego ciasta - można z niego upiec pyszne ciasteczka lub dodatkowe blaty. WYKONANE: CIASTO: Blachę z wyposażenie piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 220 stopni C (z termoobiegiem) . Mąkę przesiej, dodaj migdały i masło
Słodko-Słony Świat Ilony