dzisiaj świetny pomysł na zamknięcie dyni w słoiku - aromatyczny i pyszny dżem - a właściwie może bardziej mus - doskonały do świeżego pieczywa, słodkiej chałki czy naleśników. Mówię Wam pychotka :) SKŁADNIKI (na około 7 słoiczków 200 g) 1 kg dyni - np. hokkaido (po obraniu) 2 duże pomarańcze 1 cytryna 1 saszetka żelfixu 3:1 350 g cukru PRZYGOTOWANIE Dynię
Moje Kuchenne Rewelacjepachnie w całym domu :). Jest z nią trochę zachodu, ale uważam że warto. Kruchy spód, miękkie jabłka z rodzynkami i z wierzchu pyszne chrupiące migdały w miodzie z orzechami, pychotka! Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyśmienita szarlotka z migdałami, rodzynkami i miodem Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 120g cukru
Mała Cukierenkaprzygotowałam także buraczki w plastrach. U nas sprawdzają się nie tylko jako dodatek do obiadu, ale przede wszystkim jako dodatek do sałat, najczęściej z dodatkiem koziego sera... mniam...pychotka... ;-) Ja przygotowywałam z 5kg buraków, ale możecie przygotować proporcjonalnie mniej lub więcej. Moje buraki były bardzo słodkie (bez żadnych dodatków), podane ilości ksylitolu były więc wystarczające, przed rozłożeniem do słoików warto
Smaczne Zdrowedusiłam aż sos zrobił się gęsty. Doprawiłam farsz poczym nafaszerowałam cukinie. Zapiekałam ok 30minut w 180 stopniach - po czym posypałam mozarellą i zapiekałam jeszcze 10 minut. Pychotka!!! SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelaczuje czosnek!! :) ) Dusimy pod przykryciem śmiało od 40 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz paprykę. Dusimy wszystko ok 20 minut na małym ogniu, do miękkości papryki. TO WSZYSTKO ;) Pychotka
BezglutenowaIzabelapysznego, kruchego ciasta dawno nie jadłam, oj dawno. A wy próbowaliście już takiej owocowej pychotki? Jeśli nie to koniecznie nadróbcie zaległości, do jej użycia możemy użyć dżemu z owoców ale w okresie letnim świetne będą świeże porzeczki lub mrożone. Składniki na tortownicę 26 cm: kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 5 żółtek kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Życie zaczyna się w kuchnisłodkie co nieco. Ciasto francuskie czekało w lodówce, dokupiłam gotowy krem orzechowo- czekoladowy, którego w moim domu raczej się nie je, ale tutaj spisał się znakomicie. Szybko powstała słodka pychotka, która jeszcze szybciej została pożarta przez domowników. Czytaj więcej
PichceniomaniaSezon na paprykę trwa, więc warto go wykorzystać i przygotować to aromatyczne leczo! My lubimy je z parówką, ale możecie zamienić ją na kiełbasę - pychotka! :) W moim rodzinnym domu Mama zawsze robiła leczo z parówką. Kochałam ją do tego stopnia, że wypijałam jedynie płyn i zajadałam się parówką, a paprykę zostawiałam. Gdy dorosłam postanowiłam odtworzyć to danie we własnej kuchni
Cooking Monsterkulinarnie też można jeszcze trochę skorzystać z lata i jego owoców, więc mam dziś dla Was kolejny koktajl z quinoą, tym razem z białą brzoskwinią , malinami i mlekiem kokosowym. Pychotka! Składniki: 4 łyżki ugotowanej białej quinoy 1 biała brzoskwinia ufo duża garść malin 200 ml mleka kokosowego. Wykonanie: Z brzoskwini usuwamy pestkę i skórkę, miąższ kroimy na kawałki
Quinoa Raz!chłodniej,więc zaczyna się chcieć trochę innego jedzenia-u mnie dzisiaj smalczyk tym razem ulubiona wersja mojego męża z salami i jabłkiem.Na końcu rozdrabniam więc idealnie się smaruje-pychotka....polecam gorąco! Składniki: 50 dkg słoniny 20 dkg salami(u mnie salami rogal) 2 małe cebulki 2 ząbki czosnku 1 jabłko (kwaskowe) kostka smalcu sól,pieprz łyżeczka oregano Przygotowanie
Swojskie jedzonkoczosnek-ale po pierwszym razie już będziecie wiedzieć czego ile dodać,żeby wam smakowało Marchewka jest już gotowa po ok 3-4 dniach ja dłużej nie czekam tylko zajadam-pychotka!! A ile zdrowia....Smacznego
Swojskie jedzonkobardzo prosta, a jednocześnie uroczo prezentuje się jako przekąska w formie mini kanapeczek. Do tego polecam chlebek pumpernikiel party . To małe i smaczne krążki, które nie posiadają jakichkolwiek konserwantów. Pychotka z pastą! 200g serka wiejskiego (ze śmietanką) 2 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz Opcjonalnie: szczypiorek Jajka z serkiem wiejskim należy zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji. (Jajka można też
Di gotujezamiast standardowego w moich tortach biszkoptu rzucanego, mamy tu trochę cięższe blaty czekoladowe, ale równie smaczne, które bardzo dobrze się kroją. Przełożyłam je dwoma rodzajami kremów - z dodatkiem nutelli ( pychotka! ) oraz śmietankowym. Wierzch wykończyłam fajną i szybką w przygotowaniu polewą z dżemu z owoców leśnych. Tort jest naprawdę pyszny i wcale nie jest pracochłonny! Najlepszy oczywiście na drugi i kolejny
Opowieści z piekarnikaPotem jeszcze dwukrotnie zaglądamy do zapiekanki i mieszamy, żeby sprawdzić czy całość równomiernie się piecze. Całkowity czas pieczenia to 50-60 minut. Podajemy z buraczkami czerwonymi lub domowym kimchi . Pychotka Smacznego! Artykuł Bataty zapiekane z jarmużem w serowym sosie (wegańskie) pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plpyszne tarty z owocami na lekkich, waniliowych kremach z dodatkiem skórki cytrynowej oraz mocno nasączone, pyszne drożdżowe baby. Do ponczowego ciasta przygotowaliśmy dwa syropy, jeden rumowy, a drugi pomarańczowy, pychotka :). Na koniec było wręczanie dyplomów i degustacja. Kurs był świetny i polecam go każdemu, kto kocha przygotowywać słodkości. Szkoła robi wrażenie i ma wspaniale wyposażone sale. Atmosfera jest fantastyczna. Bardzo
Mała Cukierenka