Kiszona marchewka z czosnkiem i imbirem

Kiszona marchewka z czosnkiem i imbirem

Kiszona marchewka z czosnkiem i imbirem

Ostatnio miałam okazje taką spróbować i nie mogłam się najeść-jest rewelacyjna! Musiałam taką zrobić i wiecie co?Wyszła taka sama,pyszna,chrupiąca,delikatnie pachnąca czosnkiem i imbirem,idealna przekąska-polecam gorąco!! Składniki: marchewka(ważne,żeby była słodka) sól świeży imbir czosnek Przygotowanie: Marchewkę obieram i również obieraczką kroję na paseczki. w misce mieszam z solą, startym imbirem i wyciśniętym czosnkiem.Odstawiam na ok 1 godz.Wkładamy do słoików i zakręcamy. Proporcje soli ciężko podać,trzeba ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.