prosta i szybka w przygotowaniu, a dzięki musztardowym sosie przyjemnie wyrazista w smaku sałatka. Najlepiej smakuje, gdy dobrze schłodzona. Świetna z pieczywem, ale polecam ją również do pieczonego fenkuła. Pychotka Składniki: Warzywa: 2 świeże średnie ogórki 1 szklanka kukurydzy z puszki 1 puszka fasoli czerwonej 1 łodyga selera naciowego 2 plastry cebuli szczypiorek lub koperek Sos: 1/2 szklanki jogurtu sojowego
Lamarida.pljest skierowana do smakoszy orzeszków i szarlotek. Połączenie jabłek z masą orzechową i polewą miodowo- migdałową, na pewno zastąpi w moim domu, zwykłą szarlotkę :) Tarta jest niezwykle krucha,wielka pychotka i..... bardzo szybka znika z foremki ;) Do tarty potrzebne jest : 900 g jabłek prażonych ze słoika ( można oczywiście użyć jabłek świeżych - wtedy potrzebnych nam będzie ok. 1,2 kg jabłek
Różne smaki w kuchniWegański kebab, czyli wegab, w moim wydaniu to pieczarki podsmażone z cebulką, podane z ulubionymi warzywami i zawinięte w domowe tortille . Pychotka! Oczywiście kimchi to jak najbardziej moje ulubione warzywo i świetnie pasuje do wegaba! Polecam! Składniki: 3 duże pieczarki 1 cebula olej do smażenia kilka domowych tortilli smażone tofu (opcjonalnie) sos czosnkowy Przykładowe warzywa: świeży ogórek pomidor kimchi koperek
Lamarida.plsłodycz daktyli ale orzechy arachidowe idealnie ją równoważą a nuta nugatu czyli orzechów laskowych pysznie kończy całość. Ta wersja jest nieco słodsza od poprzednika. Podsumowanie: Krótko i na temat – pychotka ;) Super przekąska kiedy jesteśmy na zakupach a mamy ochotę sięgnąć po coś na ząb. Oczywiście jeden taki batonik głodu nam nie zaspokoi ale już dwa w takim opakowaniu mogą stanowić
Candy Pandasczosnkiem i płatkami migdałowymi skropione sokiem z cytryny. Super nadają się na przekąskę lub dodatek do obiadu. A podane z ryżem i/lub smażonym tofu są zdrowo sycącym posiłkiem. Pychotka Składniki: 1 dorodna główka brokuła 4 ząbki czosnku (mniej lub więcej według preferencji) świeżo wyciśnięty sok z połówki cytryny garść płatków migdałowych sól, pieprz (opcjonalnie, nam bardziej smakuje bez) 2 łyżki
Lamarida.plostygnięcia,następnie połamałam skorupkę z soli i wyjęłam mięsko,jak wystygło to do lodóweczki,można je od razu jeść ale ja wolę kroić jak już stężeje w lodówce -pychotka -polecam
Swojskie jedzonkoWyśmienite ciasto z porzeczkami i bezą – Zapraszam na przepyszne ciasto z dużą ilością porzeczki. Kwaskowate, waniliowe, delikatnie cytrynowe, pychotka! Rozpływa się w ustach, szczególnie beza z porzeczkami :). Ciasto bardzo mi smakuje, idealne do kawy latem, poezja. Do tego jest szybkie i myślę, że proste w przygotowaniu, polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html
Mała Cukierenkalodówce do około 3 dni – dłużej nie próbowałam ). Rosołek doprawiamy sosem sojowym lub solą i pieprzem do smaku, można przybrać natką pietruszki, i podajemy z ugotowanym makaronem ryżowym. Pychotka Smacznego! Tak wyglądają plastry selera po wyciągnięciu z rosołku gotowe do przyrządzenia seleryby Artykuł Wegański rosołek pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plkonsystencji. My najbardziej ją lubimy w formie gładkiej pasty. Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do 5 dni. Nam bardzo smakują kanapki z tą pastą i wegańskim bekonem , pychotka Smacznego! * Przepis pochodzi od Ela Gale . Artykuł Pasta buraczkowa pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plgrasują w kuchni i wyjadają ten dżemik z lodówki, kiedy ja śpię… A rano mówimy “Dżem dobry!” i zajadamy się nim :). Wspaniale smakują z goframi polanymi tym dżemem – pychotka! Praktyczne rady: W moim domu zjadamy ten dżem w ciągu 1-2 dni, ale gdyby chcieliście go potrzymać trochę dłużej, to jest na to sposób – świetnie się mrozi. Smacznego
Lamarida.pllodówce. Wspaniale nadaje się jako przystawka do obiadu, albo jako dodatek do ryżu na obiad czy lunch do pracy. Polecam Czarna fasola podana na liściu schłodzonej zielonej sałaty -pychotka Składniki: 200 gram czarnej suchej fasoli (około 6 szklanek ugotowanej) 2 cebule 3 ząbki czosnku lub 1 łyżka pasty czosnkowej 2 papryki słodkie 1/2 papryki peperoni (opcjonalnie) 1 łyżeczka papryki wędzonej
Lamarida.plmieszamy i smażymy jeszcze przez około minutę. Podajemy solo, z pieczywem albo ulubionym sosem. Ja osobiście tofucznicę spożywaną w porze lunchu lubię łączyć z buraczkami czerwonymi – dla mnie pychotka . Smacznego! Artykuł Tofucznica doskonała pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plpolać miodem. Można dodatkowo obrzucić je zmiksowanymi brzoskwiniami Thermomix wykonanie – wszystkie składniki ciasta wrzucić do naczynia miksującego, zmiksować obroty 5, czas 6-7 sekund reszta jak wyżej. Pychotka
Kuchnia Pokoleńkroić (czasem zgrabne przekrojenie bezy nie jest łatwe), a deserki prezentują się wykwintnie. Krem śmietanowy przygotowuję z dodatkiem mascarpone, dzięki czemu jest bardziej zwarty, a całość osypuję sezonowymi owocami. Pychotki! :) Składniki Bezy 6 białek w temp. pokojowej szczypta soli 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii
Słodkie inspiracjerobiło się to kiedyś i... rewelacja!) Takiego pysznego twarożku nie jadłam wieki całe! Nigdy specjalnie nie przepadałam za nabiałem - ale to jest po prostu rarytas, do tego szczypiorek - pychotka! Na lunch zabrałam tartę szpinakową z ricottą , którą upiekłam dzień wcześniej. Taka tarta idealne nadaje się do włożenia do pudełka do pracy/szkoły czy na piknik. Jest na tyle zwarta
Codzienne Gotowanie