puch - 3415 przepisów (strona:180/228)

Brownie - podobno oryginał 163

osobno) 50 g mąki pszennej Wykonanie:Czekoladę i masło rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu. Masę studzimy. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy ze 100 g cukru na puch. Białka ubijamy na sztywno, po czym dodajemy drugie 100 g cukru i miksujemy do czasu, aż cukier przestanie być wyczuwalny pomiędzy opuszkami palców. Do utartych żółtek dodajemy przestudzoną masę

Blondynka Gotuje
Red Velvet Cupcakes 219

przesiałam mąkę, proszek do pieczenia kakao i wymieszałam. W drugiej miseczce zmieszałam jogurt z mlekiem i sodą. A do trzeciej miski włożyłam masło i miksowałam je na puszysty puch, następnie w kilku partiach dodawałam cukier i miksowałam dalej. Potem dodałam jajka i pastę z wanilii jedno po drugim. Miksując dalej dodawałam na przemian jogurt z mlekiem z mieszanką

Blondynka Gotuje
Pani Walewska (Pychotka) 1787

najlepiej własnym). W drugiej połowie mleka rozmieszać rózgą obydwie mąki oraz żółtka. Wlać mieszankę na gotujące się mleko. Zagotować cały czas mieszając. Wystudzić. W misce utrzeć masło na puch, dodawać budyń po łyżce. Gotowym kremem przełożyć wystudzone placki. Wstawić ciasto do lodówki na noc. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tarta owocowa z masą budyniową 722

zarumienienia ok. 10-15 min. Krem budyniowy. Ugotować budyń (z 3 łyżkami mąki pszennej) wg przepisu na opakowaniu z mniejszej ilości mleka (tj. 2 szklanek). Masło utrzeć na puch, dodawać wystudzony budyń po łyżce. Dodać aromat migdałowy. Przygotowanie tarty.  Na wystudzony spód wyłożyć krem i ułożyć dowolne owoce. Całość pokryć glazurą. Glazura. Dżem podgrzać a następnie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Torcik z serków homogenizowanych 388

Dodatkowo 2  galaretki owocowe dowolne owoce: truskawki, maliny, borówki, brzoskwinie Przygotowanie Biszkopty maczać w przygotowanym ponczu (ale tylko chwilkę) i wyłożyć nimi dno tortownicy. Utrzeć masło na puch i dodawać serki. Masę podzielić na 2 części. Do jednej części dodać 2 łyżki kakao, wymieszać.  Na biszkopty wyłożyć kolejno: masę białą, nasączone biszkopty i masę kakaową. Wstawić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto ze słonecznikiem na 1 urodziny 7078

temp. 200ºC na złoty kolor, cały czas mieszać zawartość, żeby nie przypalić. Słonecznik wystudzić i odłożyć parę łyżek do posypania na wierzchu.  Krem. Masło utrzeć na puch, dodać  gotową masę krówkową, wsypać uprażony słonecznik. Poncz. Składniki wymieszać, ilość alkoholu wedle uznania.  Złożenie ciasta. Nasączyć biszkopt przygotowanym ponczem, wyłożyć masę (odłożyć trochę na wierzch) położyć drugi

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sernik z masą kajmakową 350

składniki na ciasto włożyć do miski i mikserem wymieszać . Następnie wsypać do tortownicy o średnicy 23 cm i lekko ugnieść. Przygotowanie masy serowej: jajka ubić z cukrem na puch. Ciągle ubijając , dodaj ser, miękkie masło , sermix i mleko. ( zamiast sermixu - mleko z całym proszkiem budyniowym wymieszać i wlać do masy serowej). Masę po wymieszaniu dzielimy na 2 części

Słodkości i nie tylko
Fale Dunaju 349

masła Dekoracja : polewa czekoladowa gotowa albo  klik Sposób przygotowania   Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Ucierając dodawać mąkę i margarynę. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao i mleko i wymieszać. Gruszki obrać , pokroić w ósemki , wiśnie osączyć z kompotu. Na cieście ułożyć

Słodkości i nie tylko
Włoska babka 147

sobą połączyć i wlać rozczyn drożdżowy. Zagnieść na gładkie ciasto i odstawić na chwilkę a w tym czasie przygotować nadzienie. Nadzienie: Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch. W trakcie ucierania dodać stopniowo miód i cukier waniliowy. Ciasto podzielić na 7 równych części i rozwałkować na długie prostokąty. Każdy z prostokątów posmarować  przygotowanym nadzieniem. Następnie złożyć

Słodkości i nie tylko
Torcik truskawkowy 164

łyżki śmietany kremówki, gdy składniki się rozpuszczą wrzucamy pokruszone herbatniki   i mieszamy. Masę rozkładamy na wychłodzonej folii i ponownie wkładamy do lodówki. Śmietanę kremówkę ubijemy na puch dodając cukier puder oraz rozpuszczoną w odrobinie ciepłej śmietany żelatynę. Przygotowany spód tortownicy smarujemy dżemem truskawkowym, wykładamy ubitą śmietanę i wstawiamy do lodówki. Gdy masa zastygnie układamy owoce

Zainspirowana w kuchni
C - Mini torciki bezowe 221

Wiem, wiem, wiem.... Miało być lekko i dietetycznie a tymczasem  propozycja podnosząca poziom cukru we krwi, bo torciki, chociaż  lekkie jak puch i w wersji mini to bynajmniej do dietetycznych nie należą...Na swoje usprawiedliwienie wspomnę tylko, że ich debiut w mojej kuchni ma swoją historię, którą już niebawem podzielę się

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ciastka owsiane 207

szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej masło  2 jajka  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody  Masło ucieramy mikserem na puch, dodajemy cukier i jajka. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Na koniec dodajemy płatki, otręby, bakalie i czekoladę.  Ciasto wychodzi bardzo gęste, więc proszę się nie przerażać

Czerwona Porzeczka
Rurki z kremem 370

garnku i doprowadzamy do wrzenia. Ponieważ masa będzie gęstnieć, trzeba ciągle mieszać i pilnować aby się nie przypaliła w garnku. Powstały budyń studzimy.Masło ucieramy na gładki puch i stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Powstały krem umieszczamy w rurkach i chłodzimy.Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Czerwona Porzeczka
Makowa panienka 426

cukier i cukier waniliowy. Resztę mleka z sokiem zagotować, wlać rozrobiony budyń i gotować do zgęstnienia, uważając by się nie przypalił. Ostudzić. Masło/ margarynę utrzeć mikserem na jasny puch, następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Jeśli masa budyniowa wydaje Wam się za rzadka, krem najlepiej odstawić do lodówki na godzinę. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Przełożyć kremem

Fabryka pomysłów
Kostka szczęścia ;) 547

uparte i nie chcą się całkowicie rozpaść, możemy je zblendować. Do gorącej masy dodajemy galaretkę ( w postaci suchej) i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Krem: masło ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy po łyżce budyniu ugotowanego wcześniej.  Pora na ułożenie ciasta :) w części środkowej rozkrojonego biszkoptu, kieliszkiem wykrawamy kółka. Układamy kolejno dół ciasta- połowa kremu- ciasto z dziurkami

Czerwona Porzeczka