Włoska babka

Włoska babka

Włoska babka

Nazwa może zmylić , a są to najzwyklejsze drożdżówki . Nie są za słodkie , takie w sam raz jako przegryzka podczas majowych pikników. Bułeczki są niezwykle mięciutkie, nadzienie jest pyszne , daje taki fajny miodowy posmak. Temp. pieczenia: 180 CCzas pieczenia: ok. 40 minutźródło : "gotujmy.pl"Składniki: 500 g mąki 3 jajka 2 żółtka 1/2 szkl. oliwy 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny szczypta soli 30 g drożdży Nadzienie: 150 g masła 3 łyżki miodu 3 łyżki cukru cukier waniliowy Sposób przygotow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

włoska, pieczenie, ciasto, cukier, miód, tarta, sok, pączki, cytryna, drożdżówki , drożdżowe, mąka, babki, drozdzowka, słodkie, jajko, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto ucierane , pączki pieczone, sposoby na jajko, mleko zwykle, fajne ciasta, pyszne ciasto, tarta na słodko, słodkie ciasto

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
COOLinarna Strefa, 1 maja 2014 20:37:55

Bardzo apetyczne bułeczki. Porwałabym jedną. :)

Beata FS, 2 maja 2014 23:36:32

pyszności :)

Kasia - Pączek w kuchni, 14 maja 2014 22:06:10

Świetny blog! Zapraszam do mnie :)Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może któregoś dnia znajdziesz u mnie coś ciekawego!www.paczekwkuchni.blogspot.comPozdrawiam!:)

Ernest, 15 maja 2014 00:06:37

Bardzo ciekawy i przydatny blog. Gratuluję pomysłu i zapraszam też do mnie.www.odpowiedzinatrudnepytania.pl