pstrag - 1678 przepisów (strona:80/112)

Sałatka z dynią pieczoną! 170

Cykl przepisów na przepyszne sałatki trwa w najlepsze! Mogliście już wypróbować przepis na sałatkę z pstrągiem wędzonym i brokułem, jak i chrupiącą sałatkę z brzoskwiniami i karmelizowanymi orzechami. Dzisiaj proponuję bardzo smakowite i ciekawe połączenie pieczona dynia Hokkaido i makaron Lubella, w cytrusowo-korzennym sosie. Połączenie pieczonej dyni w miodzie, cynamonie i oleju kokosowym z otartą skórką cytryny, świeżą bazylią

SMYKWKUCHNI
Niech cię Zakole – dzień drugi na Ziemi Dobrzyńskiej - część II 192

smażony, warzywa i owoce. Wszystko smaczne i pachnące, ale trzeba było jeść ostrożnie. Czekało na nas kilka atrakcji kulinarnych. Agroturystyka u Rybaka w Wielgie. Spacer nad jezioro i degustacja - pstrąg (niestety kupny), ale wędzony na miejscu – po prostu pyszny. Miód z własnych uli oraz ciasto. A my jechaliśmy dopiero na festyn kulinarny. Trafiliśmy na istny festiwal dobrego jedzenia. Nie wiadomo

królestwo garów
pasta z wędzonej ryby 192

zdumiewa mnie pomysłowość handlowców, którzy nawet zwykłego śledzia nazwą w egzotyczny sposób), ale równie dobrze możemy ją wykonać z każdej ryby o tłustym mięsie, takiej jak makrela, czy też pstrąg.   składniki  1 wędzona ryba 2 łyżki majonezu 1 łyżka naturalnego jogurtu 1/2 pęczka szczypioru sól, pieprz sposób przygotowania Rybę obieramy ze skóry, usuwamy ości i rozdrabniamy w blenderze

Miód i pieprz
Jeżeli musztarda wydawała Ci się banalnym składnikiem, teraz spojrzysz na nią inaczej 240

dodawana do np. świątecznych sałatek ze śledziem i jabłkiem, sałatek warstwowych, a w połączeniu z miodem i sokiem z cytryny tworzyć smaczną marynatę także do ryb (np. łososia czy pstrąga). Z kolei w musztardzie z dodatkiem chrzanu możesz przygotować ogórki kiszone! Jeśli u Ciebie musztarda najczęściej gości tylko na kanapkach lub jako dodatek do mięs na grilla, czas to zmienić

Codogara
Zupa rybna z kluskami francuskimi 182

hiszpańska i katalońska – zarzuela de mariscos , polska – zupa rybna . Zupa rybna z kluskami francuskimi. Składniki (na duży garnek): - ok. 2 kg filetów z różnych ryb bez skóry (pstrąga łososiowego, dorsza, mintaja, łososia) - wywar (najlepszy rybny, ale może być warzywny lub drobiowy) ok. 4 litrów - 3 liście laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego - ugotowana marchewka z wywaru - skórka z wyparzonej

mojewypiekiinietylko
Paluszki rybne 311

być w grubej panierce, która nasiąka tłuszczem. Wystarczy przygotować je w domu, a będą doskonałym daniem dla tych młodszych, jak i starszych członków naszych rodzin. Filet rybny, ja użyłem pstrąga łososiowego Suche pieczywo lub bułka tarta Garść orzechów, ja użyłem laskowych Tarty parmezan Świeże zioła Oliwa z oliwek Sól Pieprz Do przygotowania tego dania użyłem ryby dostarczonej przez Świeża-Ryba

MarcinChef
Pieczone pomidory malinowe z migdałowym pesto! FIT 181

możesz też piec z kawałkami oliwek (wybierz te z pestką w środku) - Danie to możesz również zaserwować z kawałkiem dobrego mięsiwa, np. polędwiczek bądź też z pieczoną rybą np. pstrągiem z cytryną  Życzę Smacznego

SMYKWKUCHNI
MŁODE ZIEMNIACZKI Z ŁOSOSIEM I WASABI 212

nadzieję, że Wam zasmakuje. Przygotowanie 15 min Pieczenie 1 godz. Dla 4-6 osób 18 małych młodych ziemniaków 6 plastrów wędzonego łososia 1 słoiczek ikry z taszy lub pstrąga lub łososia   15 cl gęstej śmietany* Pasta wasabi Kilka gałązek koperku Oliwa z oliwek Sól, pieprz   Rozgrzej piekarnik do temperatury180°C. Ziemniaki umyj i osusz, włóż do naczynia żaroodpornego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Chilijskie smaki gourmet 162

czołówce eksporterów mrożonych łososi, małży, malin, jagód, soku winogronowego i wielu innych produktów. Długa linia brzegowa oraz czyste wody, obfitują w ryby i owoce morza. Hodowane są tu łososie, pstrągi, małże, wodorosty, przegrzebki i abalone. Chile obok Norwegii, jest największym na świecie producentem łososia. Zimny Prąd Humboldta opływający wybrzeże, sprzyja występowaniu takich gatunków jak anchois, makrele, sardynki, ostroboki, krewetki, mątwy

królestwo garów
Pstrąg łososiowy w sosie koperkowo-jogurtowym 192

Jeśli lubicie zjeść lekko, a zarazem smacznie, polecam Wam zapiekaną rybkę. Wybrałam pstrąga łososiowego, którego zastąpić możecie łososiem lub inną białą rybą, np dorszem. Zapieczony w jogurcie, z dużą ilością świeżego koperku pachnie i smakuje wybornie. Rybkę taką podajcie kaszą owsianą lub kuskusem oraz lekką sałatką. Składniki: 1 porcja ryby ( około 300 g ) 400 ml jogurtu naturalnego 1 jajko pęczek

kolorowotorcikowo
Dorada z grilla faszerowana ziołowym masłem z sałatką z truskawek 162

Dorada z grilla smakuje wyśmienicie, wspaniała alternatywa dla pstrągów i łososi Faszerowana ziołowym masełkiem, podana z sałatką z sałaty, truskawek i ogórka to połączenie które zachwyci każdego za niebanalny smak. Niektórzy pieką rybę w folii aluminowej ja polecam kupić kratkę do ryb, skórka jest przypieczona i ryba bardziej aromatyczna. Składniki: 2 wypatroszone dorady Ziołowe masło: 2 łyżki masła pęczek świeżego

Wanilia i Kardamon
Naleśniki gryczane z wędzonym pstrągiem i jajem w koszulce wg Jamiego 229

Same naleśniki można usmażyć z różnej mąki a jako dodatek dodajemy nasze ulubione składniki. Te dzisiejsze zaczerpnęłam z wielkiej księgi przepisów Jamiego Olivera. Zapraszam serdecznie. Naleśniki gryczane z wędzonym pstrągiem i jajem w koszulce według Jamiego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ptysie ze szparagami 133

nadzienie: 400 g zielonych szparagów, oliwa, sól, cukier, sok z cytryny, 200 g serka mascarpone, 100 pstrąga łososiowego lub łososia wędzonego, ciasto: 125 ml wody, 40 g masła, sól, 90 g mąki pszennej, 2 - 3 jajka, Wodę zagotować z masłem i szczyptą soli – gotować aż zacznie się dobrze pienić. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę. Drewnianą łyżką wyrabiać ciasto

królestwo garów
Pstrąg łososiowy z salsą rabarbarową i białymi szparagami 164

miętą, czerwoną cebulą i tłoczonym na zimno olejem z pestek dyni. W efekcie uzyskałam pyszny, orzeźwiający sos, który idealnie pasował zarówno do delikatnych białych szparagów jak równie delikatnego mięsa pstrąga.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Sałatka z młodymi ziemniaczkami i pstrągiem 148

wędzoną rybą to smaczna i zdrowa propozycja na lekki obiad czy kolację. Składniki: (na 2 porcje) 6-8 małych młodych ziemniaczków 1 młoda cukinia 1 rzodkiew 300g płata wędzonego pstrąga łososiowego oliwa z oliwek sok z cytryny sól, czarny pieprz siemię lniane Sposób przygotowania: Ziemniaczki szorujemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Kroimy w plastry. Rzodkiew i cukinię myjemy

Pyry na Gaz