zrobić z białkami, które czasami Nam zostają? Może puszysty i delikatny omlet? Ale nie w wersji słodkiej, a wytrawnej, czyli takiej z dodatkiem mojego ulubionego wędzonego pstrąga łososiowego (który można zamienić na wędzonego łososia), plus drobno posiekana dymka, a do podania śmietana- koniecznie kwaśna- i awokado. Zdrowo, lekko i naprawdę ekspresowo- ot, około 10 minut, łącznie z ubiciem! 👍 1 omlet
Kraina Miodem Płynącaryby świeże, więc należy więc bardziej zajadać się rybami świeżymi niż tymi wędzonymi. Wędzona ryba doskonale sprawdza się jako dodatek do kolacji - ja na przykład uwielbiam wędzonego pstrąga z żytnim pieczywem i ogórkami kiszonymi. Tak jak widać na poniższym zdjęciu. Pamiętajmy przede wszystkim o tym, co dotyczy wszystkiego - co za dużo to niezdrowo! Unikajmy zatem zajadania się wędzonymi rybami
MintTastenich się obędzie, ale ich obecność wzmacnia smak, wnosząc delikatny zapach i posmak morza. Sushi bowl możecie zrobić z krewetkami, pieczonym łososiem, rybą maślaną, wędzonym łososiem, a nawet pstrągiem. Ważnym elementem dania jest biała rzodkiew – świetnie sprawdzi się też czarna rzepa, lekko pikantna, która zastępuje w sushi bowl chrzan wasabi. Oczywiście możecie go użyć, ale rzodkiew nadaje potrawie świeżości
Niedzielny kucharzHotelu i restauracji. Śniadania w hotelu, już dobrze znamy i wiemy, że są przepyszne, każdy miłośnik dobrej kuchni znajdzie coś dla siebie. Ja na pewno zapamiętam pysznego wędzonego suma, pstrąga, sałatkę śledziową i domowe wędliny i pasztety. W ofercie śniadaniowej znajdziecie dania na ciepło, na słodko i na wytrawnie, duży wybór nabiału, mięs, warzyw, sałatek, pieczywa, owoców i innych
SMYKWKUCHNIzielonej herbacie ugotowany na parze, to zdrowa odmiana po świątecznych bigosach i smażonych karpiach. Zamiast dorsza możemy zrobić w zielonej herbacie inne ryby np. mirunę, dzikiego łososia lub pstrąga łososiowego. Dorsz w zielonej herbacie daje też sporo możliwości eksperymentowania, można go doprawić drobno posiekaną papryczką chili, imbirem lub czosnkiem. Rybę można obtoczyć w rozdrobnionej zielonej herbacie i usmażyć na patelni
Cztery Fajerychleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Serowe ciasteczka
Kulinarne przygody Gatitypure; 200 g selera 100 ml mleka sól do smaku dodatkowo : 150 g tymianek 200 g pstrąga łososiowatego sól, pieprz do smaku kiełki z jarmużu olej lniany pietruszka PRZYGOTOWANIE : Seler kroimy w kostkę i gotujemy w mleku i wodzie do miękkości. Następnie lekko solimy i blendujemy na piure. Rybę doprawiamy
Kulinarne Fantazje MarioliMuszę się pochwalić. Zdobyłem pierwsze w życiu wyróżnienie, jeżeli chodzi o kulinaria. Otrzymałem je w konkursie zorganizowanym przez firmę Kamis, który polegał na przedstawieniu jak grillujemy ryby. Pstrąg z koperkiem i masłem jednak jest niezawodny pod względem smaku, jak i apetycznego wyglądu. Konkurs zakończył się mniej więcej 2 tygodnie temu, a dziś kurier dostarczył paczkę z nagrodą, w której znalazł
Programista w kuchniPierogi z pstrągiem się lepią, te z łososiem dawno już są zamrożone i czekają a kilka chwil temu zamarynowałam w oleju lnianym śledzia z różowym pieprzem, kaparami i szalotką. W słoiku obok marynuje się szara reneta z goździkami na kwaśno. Pierniczki piekłam przynajmniej w trzech turach z czego jedna nie dotrwała do adwentu nawet. Choinka stoi nadal ładna, pięknie ubrana
Mango Papajasuszonymi pomidorami Dorsz zapiekany ze szpinakiem, serem feta i orzechami Dorsz a płatkach migdałowych Curry rybne Łosoś pod ziołowo-porową pierzynką Łosoś zapiekany w maśle czosnkowo-ziołowym Śledź pieczony Pstrąg pieczony w rozmarynie Pulpety rybne Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie z kapustą czerwoną Śledzie
Ola la LCHFzważyła. Zupę kalafiorową nalewamy do ciepłych miseczek i podajemy. Zastanawiasz się, co na drugie danie? Oto kilka pomysłów na pyszny obiad dla całej rodziny: pyszna zupa kalafiorowa, pstrąg smażony i surówka z marchewki i jabłka << < pyszna zupa kalafiorowa, halibut smażony i surówka z selera << < pyszna zupa kalafiorowa, potrawka z kurczaka z warzywami
Moja Książka KucharskaJak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciasta naleśnikowego z dodatkiem piwa. Do wykonania tego dania najlepiej sprawdzą się białe, niezbyt tłuste ryby takie jak właśnie wyżej wymieniony morszczuk, a także dorsz. Równie dobrze będzie smakował pstrąg, okoń, czy sandacz. By danie to wyszło jednak idealne, to należy pamiętać o prostej zasadzie – piwo musi być dopiero co otwarte (nie może być zwietrzałe), a filety rybne muszą
Kulinarne Przeboje