pstrag - 1678 przepisów (strona:67/112)

Dorsz w migdałach 104

przepada za nimi ze względu na ich charakterystyczny, mulisty smak. Dorsz w migdałach będzie dla niego świetna alternatywą, chociaż oczywiście nie jedyną. Na wigilijnym stole doskonale sprawdzą się również pstrągi, łososie, sandacze, halibuty lub tołpygi. Czym można opanierować rybę? Migdały to tylko jeden ze sposobów na opanierowanie ryby i wcale nie musisz ograniczać się wyłącznie do tradycyjnej bułki tartej

okolicepalnika.pl
Ryba po alzacku z sosem cytrynowym 126

też dlatego iż nie mamy dostępu do świeżych, a w marketach jakoś niezbyt lubię kupować . Czasami jednak się przemogę i kupuję, najczęściej mrożone filety (panga,okoń,tilapia),ewentualnie świeżego pstrąga lub doradę. Zdarza się i flądra w sezonie jednak tym razem była to chyba o ile dobrze pamiętam panga. Wiem jest wielu przeciwników tej ryby, więc można ją w przepisie

Ogrodnik w podróży
Zupa rybna z Francji czyli Bouillabaisse Faceta w Kuchni 107

minut 🇨🇵 – Francja ✅ Składniki ✅ 150-200 g Gładzica filet ✅ 150-200 g Labraks filet ✅ 150-200 g Witlinek filet ✅ 150-200 g Morszczuk filet ✅ 150-200 g Pstrąg tęczowy filet ✅ 2 cebule pokrojone w kostkę ✅ 1-2 bulwy kopru włoskiego drobno pokrojonego ✅ 5-6 ząbków czosnku drobno pokrojonego ✅ 5-6 pomidorów bez skórki ✅ 3-5 łyżek oliwy z oliwek ✅ Świeży

RafalCook
5 obiadów za 14 zł i mniej 123

makaronowej zjedliśmy z zapiekanką, z drugiej zrobiliśmy racuchy, bo połówka nafaszerowana sosem spokojnie wystarczyła dla dwóch osób. Poza tym rachunek za obiady można by jeszcze obniżyć: zamiast dorady kupić pstrągi, a polędwiczkę wieprzową zastąpić polędwiczką z indyka – zawsze parę złotych mniej:) Przeciętnie jeden obiad kosztował 14 zł. Nie jest to mało, bo na blogu mamy zestawy

Niedzielny kucharz
Ryba z piekarnika 133

zakupy tylko ona była dostępna w świeżej formie stąd też mój wybór. Nie żałuję, gdyż ryba okazała się być wyjątkowo smaczna. W taki sam sposób przygotować możecie chociażby doradę, pstrąga, dorsza czy mintaja. Szukasz przepisów na dania z rybą? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Łososia teriyaki. The post Ryba z piekarnika appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Pstrąg pieczony 104

piątkowy obiad              Składniki:       2 świeże pstrągi (wypatroszone i oczyszczone)   2 cytryny   8 ząbków czosnku   2 garście świeżego tymianku   świeżo zmielona sól morska   świeżo zmielona sól morska   oliwa     Przygotowanie:       Ryby umyłem i osuszyłem ręcznikiem papierowym. Cytryny pokroiłem w plasterki

R'n'G Kitchen
Curry rybne z groszkiem cukrowym 182

Składniki: 400-500 g fileta z pstrąga łososiowego 100 g groszku cukrowego 1/2 puszki kukurydzy 4 pomidory 1-2 cebule 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki imbiru 2-3 łyżki sosu … Czytaj dalej Curry rybne z groszkiem cukrowym

czarrna od kuchni
Domowe wędzenie ryby krok po kroku 121

Wędzić można każde gatunki ryb. Zarówno słodkowodne jak i morskie. W wędzarni świetnie sprawuje się zarówno wędzenie karpia , wędzenie amura , wędzenie szczupaka jak i wędzenie łososia czy też wędzenie pstrąga . Ryby można wędzić zarówno w całości (pamiętajmy jednak o usunięciu oczu i skrzeli przed wędzeniem bo te części ryby szybko się psują) jak i w dzwonkach (tak wędzimy zazwyczaj karpia

ProstePesto.pl
Łosoś w sojowej marynacie z fasolką 139

filet z łososia 4 łyżki sosu sojowego pieprz 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu rozmaryn 1/2 cytryny fasolka szparagowa bułka tarta 2 łyżki masła Zobacz przepis na Pstrąg łososiowy i frytki z batatów Łosoś w sojowej marynacie z fasolką – przepis Łososia myjemy, posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny W miseczce mieszamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg curry w sosie śmietanowo - pieczarkowym 112

pracy przy nim niedużo a rozkosz jedzenia jest wielka. Jadacie ryby? lubicie ryby? my bardzo i jadamy je dość często. Dzisiejsze danie to kwintesencja smaku i aromatu, polecam. Pstrąg w sosie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotlety z cukinii 127

Ketchup z cukinii 2020-08-20 Szakszuka z cukinią 2020-08-15 Jak pasteryzować przetwory w piekarniku? Sprawdź jakie to proste! 2020-07-27 Pieczony filet z pstrąga 2020-07-26 Kotlety mielone 2020-07-13 Przepis na kotlety z cukinii Kotlety z cukinii to pyszny sposób na szybki i tani obiad. Wykonuje się je w kilkanaście minut. Podaje

To Musisz Wiedzieć
Szakszuka z cukinią 125

żółtko nadal płynne. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szakszuka z cukinią 2020-08-15 Jak pasteryzować przetwory w piekarniku? Sprawdź jakie to proste! 2020-07-27 Pieczony filet z pstrąga 2020-07-26 Kotlety mielone 2020-07-13 Ogórki kiszone najczęstsze błędy jakie psują smak 2020-06-29 Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 2020-06-25 Szakszuka z cukinią

To Musisz Wiedzieć
Jak pasteryzować przetwory w piekarniku? Sprawdź jakie to proste! 145

wystygnięciu dokręć mocniej nakrętki i przełóż do chłodnego i suchego miejsca. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak pasteryzować przetwory w piekarniku? Sprawdź jakie to proste! 2020-07-27 Pieczony filet z pstrąga 2020-07-26 Pasteryzacja przetworów w zmywarce. Sprawdź jakie to proste! 2020-07-14 Kotlety mielone 2020-07-13 Jak poprawnie mrozić owoce? Sprawdź i ciesz się ich smakiem cały

To Musisz Wiedzieć
Pasta z awokado i pstrąga 136

Zakupiłam pachnącego, świeżego pstrąga wędzonego, zjedliśmy go od razu bez niczego, tylko obrane kawałki, smaczny był bardzo. Poszłam do sklepu który mam pod domem i zakupiłam jeszcze jednego aby zrobić tę pyszną pastę. Idealna do chleba, idealna do warzyw, w pojemniczku do pracy czy szkoły. Ma mnóstwo kwasów omega 3, odpowiedzialnych za naszą odporność i zdrowie, warto zajadać takie pasty

Moje Małe Czarowanie