pstrag - 1678 przepisów (strona:63/112)

Dieta lekkostrawna – dla kogo? 102

zsiadłe mleko, kefir, jogurt naturalny, maślanka, mleko słodkie; jaja – na miękko, jajecznica lub omlet na parze; mięso i ryby – m.in. chuda wołowina, cielęcina, królik, kurczak, indyk oraz dorsz, pstrąg, flądra i sandacz; tłuszcze w ograniczonych ilościach – masło, słodka śmietanka, oleje roślinne podawane na zimno; warzywa – gotowane ziemniaki lub ziemniaki w formie puree, marchew, buraki, szpinak, dynia, młoda fasolka szparagowa

Słodkie okruszki
Sałatka z rybą wędzoną 117

oleju rzepakowe i koziego jogurtu naturalnego, który niesamowicie podbił smak sałatki. PRZEPIS SAŁATKA Z RYBĄ WĘDZONĄ Składniki: 1,5 szklanki ugotowanego brązowego ryżu 200g wędzonej ryby np makreli, leszcza, pstrąga 3 połówki gruszki z octu 1 pęczek rzodkiewek 1 garść kiełków np rzodkiewki, brokułu, lucerny 200g pomidorków koktajlowych 1 mały pęczek szczypiorku listki świeżej bazylii dressing: 2 łyżki oleju rzepakowego

Dorota Smakuje
Pasztet ze szpinaku z łososiem i kiełkami 76

mnie rewelacyjny pasztet, przepis który znalazłam tutaj . Tak naprawdę wystarczy tylko kilka składników i możemy cieszyć się jego smakiem. Zrobiłam go na bazie łososia, ale świetnie sprawdzi się też pstrąg łososiowy. Przygotujemy go w kilka chwil, potem pieczenie, studzenie i możemy się nim delektować. Pasztet będzie idealną propozycją na kolację, możemy go zabrać na lunch do pracy. A goście

wesoła kuchnia
Pstrąg tęczowy w sosie koperkowym ze szparagami 93

rybą i sosem koperkowym. Takie danie to znakomity pomysł na lekki i pożywny zarazem obiad. Polecam gorąco tym bardziej że robi się go błyskawicznie. Koniecznie pomysł do skopiowania. Pstrąg ze szparagami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sos musztardowo-miodowy 96

użyć takiego sosu to ryby - pieczone, gotowane na parze czy grillowane. Nie ważne czy będzie to ryba biała czyli dorsz, miruna czy mintaj. Może być to też łosoś i pstrąg. Jak widzicie, sos musztardowo-miodowy jest bardzo uniwersalny. Pasuje do wielu dań. Jego zaletą jest również łatwość i szybkość przygotowania oraz ogólnodostępne składniki. Zapraszam do wypróbowania. Składniki: 2 łyżki musztardy

Kuchnia domowa Ani
Dieta redukcyjna – Jak ją prawidłowo ułożyć? 94

jakich produktach znajdziemy dobre źródła składników? Wysoką ilość białka zapewnią nam: jaja, ryby, mięso, nabiał czy odżywki białkowe. Zdrowe tłuszcze przyswoimy z: awokado, tłustych ryb takich jak łosoś czy pstrąg, orzechów laskowych, brazylijskich, włoskich i migdałów. Dodatkowo w diecie można wykorzystywać oleje: lniany, z oliwek, rzepakowy czy kokosowy. Skupiając się na węglowodanach powinniśmy zwrócić uwagę na: kaszę gryczaną, owsianą

Słodkie okruszki
Pasta z serka śmietankowego i wędzonego łososia 86

jogurt, rozdrobniony ząbek czosnku, poszatkowany koperek, sok z cytryny. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Podobne przepisy: Pasta z białego sera i szprotek Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem i sosem tatarskim Pasta z makreli i serka wiejskiego Artykuł Pasta z serka śmietankowego i wędzonego łososia pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Te produkty mają dużo witaminy B12 82

uzyskać do dwóch razy więcej witaminy B12 niż dorosły człowiek potrzebuje na co dzień. Dlatego tak zalecane jest włączenie go do zdrowej diety. Inne ryby, takie jak tuńczyk lub pstrąg, są również bardzo zalecane ze względu na zawartą w nich witaminę B12, chociaż eksperci zalecają, aby nie nadużywać tych pierwszych, aby nie ryzykować spożywania nadmiaru rtęci. Produkty mleczarskie . Produkty mleczne

ProstePesto.pl