jestem entuzjastką takich wynalazków. Tzn. nie byłam. Na imprezach zawsze wolałam jeść inne rzeczy. Postanowiłam, sylwestrowo, zmierzyć z tą przystawką. Wyszła super. Zdaję sobie sprawę z tego, że to na pewno dobór dodatków: suszone pomidory, rukola, parmezan. W tym jest wszystko co lubię. Szynkę dodałam z ciekawości, ale nie jest jakoś super niezbędna. Zrobiłam także drugą porcję dla My, wegetariańską
Kardamonovycukinię. We wrześniu. Może niepotrzebnie dramatyzuję. Na carpaccio z cukinii miałam ochotę już dawno. Jak tylko wyczaiłam w sklepie młode warzywa, od razu je kupiłam i przerobiłam na tytułową przystawkę. Zastanawiam się czy będę miała okazję ją jeszcze zrobić. Tzn. inaczej, czy będę miała się nią jeszcze z kimś raczyć. My o dziwo zjadł ją bez marudzenia, więc niby towarzysz
Kardamonovypokonały. Z tych z kabanosami zrezygnowałam, bo wkurzyłam się na te z orzechami. Na szczęście My parę dni wcześniej kupił ciasto francuskie, które to dziś ląduje na blogu. Ta przystawka jest prosta w wykonaniu i nie zabiera dużo czasu. Najsmaczniejsza jest świeża. Dobrze wejdzie z różnymi rodzajami dipów. Pod przepisem wrzucę Wam parę ciekawszych propozycji. Skupię się bardziej na sosach
Kardamonovytortilli. Poleciałam więc z rana do sklepu, kupiłam placki i parę plastrów szynki. Ten przepis był zupełnie nieplanowany. Pomyślałam jednak, że może kogoś zainspiruję tą prostą i smaczną przystawką. Chociaż przyznam się Wam szczerze, że nie będzie ona moim świątecznym ulubionym dodatkiem wielkanocnym. Zdecydowanie bardziej w moim klimacie są faszerowane jajka lub jajka w sosie tatarskim. No, ale dobra, niech
Kardamonovyjogurtem. Ten ostatni przepis zalega mi już od roku, ciągle go odwlekam. Teraz mamy już sezon grillowy, więc w najbliższym czasie pojawi się na blogu. Może zrobię tę przystawkę raz jeszcze, bo zeszłoroczne zdjęcie nie należy do moich ulubionych. O, no i My będzie mógł go zjeść, to jest dobra wiadomość. I główny argument za publikacją. Wracając jednak do koktajlu
Kardamonovyprzewertować bloga i zobaczyć czego m i brakuje i co będzie miało większe branie niż po prostu zwyczajne szaszłyki czy karkówka. Na pewno zrobię przynajmniej dwie sałatki, może jakieś przystawki, bo często ludzie o nie pytają. Na dziś chyba tyle. My się rozchorował, Tola zaczyna się już nudzić swoim towarzystwem :), lecę pędzę do nich. Wrócę do Was w piątek
KardamonovyDziś śledzie, dość proste. Zrobiłam je tydzień temu, najsmaczniejsze były jakoś przedwczoraj. Przystawka miała czas, żeby porządnie się przegryźć, weźcie więc sobie na to poprawkę, jeżeli będziecie je robić w okolicach świąt. Od wielu lat zapisuję sobie pomysły na przeróżne potrawy. Jeżeli chodzi o śledzie, ciągle wpadają mi do głowy jakieś nowe (czasami dziwne) połączenia smaków. Zresztą na dole
Kardamonovycieście francuskim, wyszły fajnej wielkości maluchy. My mówi, że w sumie obie wersje mu smakują, mi zdecydowanie bardziej przypadły do gustu te mniejsze. Co będzie pasowało do dzisiejszej przystawki? Różnego rodzaju dipy. Na dole pod dzisiejszym przepisem wrzucę Wam parę propozycji gęstych sosów, rzućcie okiem, może znajdziecie coś tam dla siebie. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 30 mini kiełbasek
Kardamonovyzanadrzu za wiele, poprzedni tydzień rozjechał mi się, jeżeli chodzi o gotowanie. Na dziś miałam mieć już gotowe 4 przepisy, mam 1,5. No tak, 1,5. Przystawka jest prawie gotowa, zaraz idę ją kończyć i fotografować. Na dodatek jednak znowu zaczynam mieszać w zamkniętej już rozpisce świątecznej (jak to ja). Ale to w sumie nie moja wina (no taaak
Kardamonovyprzykład robię kaczkę, która jest zrobiona jedynie pod bloga. Nie nie, na święta jej nie zrobię. Mhm… Na dziś tyle, lecę zająć się kaczką, później kolejna świąteczna przystawka i surówka do kaczki. Jutro sałatka z jajkami przepiórczymi i póki co to by było na tyle. Od poniedziałku walczę z resztą. Zaglądajcie do mnie. Składniki: 4 białe surowe kiełbasy dobrej
Kardamonovysię wszystko na talerzu upaprało. Teraz nic się nie upaprało, światło było odpowiednie, to był ten moment. Wyszło fajnie, więc lecimy z publikacją. W ogóle jak myślałam nad tegorocznymi przystawkami na Święta Wielkanocne, pierwsze co przyszło mi na myśl to właśnie dzisiejszy przepis. Bo jajka, bo rzodkiewki, zioła, no wiecie… to wszystko co pasuje do tych konkretnych świąt
Kardamonovypietruszki nie jest niezbędne, możecie to pominąć. Natomiast koniecznie skropcie całość niewielką ilością soku z cytryny. Ten powoduje, że potrawa dostaje dodatkowego kopa. Jeżeli macie ochotę na ciepłą, sezonową przystawkę, ten przepis jest właśnie dla Was. Smacznego. Składniki: 200 g sera feta (polecam owczo-kozią) 2 pęczki zielonych szparagów duża szczypta płatków chili pół łyżeczki poszatkowanych liści natki pietruszki pół
Kardamonovyzmieniłam w przepisie to rodzaj użytej cebuli. Normalnie dodaję białą, dzisiejszy przepis jest z czerwoną. Sos tatarski z ziołami świetnie sprawdzi się nie tylko do ugotowanych ziemniaków, urozmaici przystawki ze śledzi, świetnie nada się jako sos do zimnej płyty, jako dodatek do jajek, sos do sałatek i co tam Wam jeszcze przyjdzie do głowy. Jeżeli chodzi o składniki sosu tatarskiego
Kardamonovycukru pudru *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kruche ciasto z owocami i pyszną pianką pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemSos 1000 wysp to popularny sos, który powstał w Ameryce Północnej w latach 50. XX wieku. Nazwa sosu pochodzi od liczby składników, które zostały wykorzystane do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!