Przepis na : kolacja
Pyszny i aromatyczny quiche z szynką, porem, serem cheddar, gorgonzolą i pomidorkami koktajlowymi. Całość zapiekana z dodatkiem sosu śmietanowego z natką pietruszki i gałką muszkatołową. Idealny pomysł na ciepłą przystawkę, obiad lub kolację w gronie najbliższych. Bardzo smaczny i sycący placek na wytrawnym, kruchym cieście. Składniki zalane doprawionym sosem jajeczno-śmietanowym. Quiche to danie wywodzące się z kuchni francuskiej. To świetna propozycja dla całej rodziny. Zapraszam po mój sprawdzony przepi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...