przystawki - 17402 przepisów (strona:204/1161)

Sałatka z serem i figami 85

cytryny oraz musztardzie. Sałatka z sera i fig jest lekko pikantna , odrobinę słodka i aromatyczna w smaku. Ta prosta sałatka sprawdza się świetnie podana na lunch , na kolację, jako przystawka oraz jako sałatka na grilla . Robi się ją bardzo szybko , w mniej niż 10 minut, a dodatkowym jej atutem jest fakt, iż nie ma potrzeby gotowania czegokolwiek. Polecam

MeCooks
Sałatki i dania z pomidorami – 15 PRZEPISÓW 73

pomysłów na sałatki i dania z pomidorami: Sałatka Caprese: Klasyczna i niezwykle prosta sałatka, składająca się z plasterków pomidorów, mozzarelli i świeżej bazylii, polana oliwą z oliwek. Doskonała jako przystawka lub lekki posiłek. Bruschetta z pomidorami: Upiecz kromki chleba lub bagietki i ułóż na nich pokrojone w kostkę pomidory. Skrop wszystko oliwą z oliwek, posól, popieprz i dodaj świeże zioła

Via Gusto
Lekkie sałatki bez majonezu 86

lżejsze i nieco zdrowsze. Zazwyczaj przygotowywane na bazie mieszanek sałat, z dodatkiem delikatnego sosu na bazie jogurtu naturalnego lub oliwy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lekkie sałatki bez majonezu to fajna przystawka na wieczór, a także idealny dodatek do dań i przekąsek z grilla. Sałatki najlepiej serwować na świeżo, by zachować jędrność i chrupkość sałaty. Poniżej znajdziecie kilka ciekawych przepisów na pyszne

Damusia.pl
Włoska doskonałość w każdym kęsie – w czym tkwi sekret marki Barilla? 58

spaghetti, penne, fettuccine, jak również bardziej nietypowe, w postaci karbowanych i szerokich wstążek, kółek rachette czy też miniaturowych muszelek. Wykorzystując różne rodzaje makaronów, stworzysz danie główne, ale też przystawkę, w postaci sałatek i zup, a nawet desery.  Wygodne użycie sprawia, że Twoje wariacje dań będą łatwe w przygotowaniu. Wybierając tylko dwa produkty marki Barilla, przygotujesz ekspresowe danie. Sięgnij

smakowitehistorie.com
Faszerowane ziemniaczki zapiekane 110

Faszerowane ziemniaczki zapiekane Rewelacyjna przekąska, świetna jako dodatek do grilla lub obiadu, albo przystawka na przyjęciu. Łatwe, mega pyszne i bardzo aromatyczne danie dla wszystkich!       Składniki: ok 10 większych młodych ziemniaków 1 pojedynczy filet z kurczaka 200g boczku wędzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 200g pieczarek 1 mała cukinia (lub pół większej) 1 czerwona papryka 200g żółtego

Blog z Apetytem
Tarta z zielonymi szparagami 59

też zrobić w okrągłej formie do tarty. W takim przypadku szparagi najlepiej układać promieniście od środka formy. Tarta z zielonymi szparagami to dobry pomysł na ciepłą kolację lub przystawkę imprezową. Może ona też stanowić lekki, wiosenny posiłek obiadowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Tartę z zielonymi szparagami: 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 1 pęczek zielonych szparagów 1/2 kostki sera

Danka Pichci
Sos tysiąca wysp 65

DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sos tysiąca wysp pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jiaozi chińskie pierożki z mięsem i kapustą 77

pierożki smażone na patelni, które są wypełnione mięsem — najczęściej wieprzowiną lub wołowiną- oraz warzywami. Są one charakterystyczne ze względu na kształt przypominający płaski dysk. Guotie są zazwyczaj podawane jako przystawka lub danie główne w chińskiej kuchni. Składniki Ciasto Mąka 275 gram plus do posypania Bardzo gorąca woda 250 ml Farsz Mielona wieprzowina 400 gram Kapusta pekińska 200 gram Imbir

RafalCook
Stroganow! 67

POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Stroganow! pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Cheescakesticks czyli serniczki na patyku 76

lodówce *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ       Artykuł Cheescakesticks czyli serniczki na patyku pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Roladki królewskie 115

POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Roladki królewskie pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Komunia w domu – co i kiedy przygotować – kalendarz organizacji 93

wszystkim zdążyć. Środa – 4 dni przed zrobienie zakupów wyjęcie z zamrażalnika mięsa, jeśli takie będzie używane wyszukanie w spiżarni i przyniesienie do kuchni wszelkich słoików których zawartość będzie przystawkami: grzybki, papryka, patisony, dynia itd Czwartek – 3 dni przed pieczenie ciast zamarynowanie schabu (natarcie przyprawami) i umieszczenie go w lodówce zamarynowanie szynki (natarcie przyprawami) i umieszczenie jej w lodówce

Dorota Smakuje
Wilgotne ciasto jogurtowe z malinami i kruszonką 135

minut – do suchego patyczka *** *** Kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Wilgotne ciasto jogurtowe z malinami i kruszonką pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Menu na przyjęcie komunijne w domu 79

czyli co i kiedy przygotować, będą przepisy na dania które przygotowałam oraz chętnie podzielę się moją stylizacją w tym dniu. Lubicie organizować przyjęcia? MENU NA PRZYJĘCIE KOMUNIJNE W DOMU PRZYSTAWKI deska wędlin ( pieczona szynka, pieczony schab, kiełbasa żywiecka, salami, kabanosy wędzone, kabanosy drobiowe) sałatka caprese melon z salami dojrzewającym sałatka azjatycka z kurczakiem, warzywami, makaronem ryżowym, sosem sojowym, świeżą kolendrą

Dorota Smakuje