przystawki - 17402 przepisów (strona:102/1161)

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem gorgonzola 294

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Sezon na cukinię już wprawdzie za nami, ale w sklepach warzywa te są nadal

Kuchnia Pełna Pasji
Ciasteczka z bananami i czekoladą 225

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam połączenie smaku bananowego z czekoladą.Do takich wypieków jak zwykle fantastycznie sprawdza się ciasto francuskie lub na croissanty. Spróbujcie

Kuchnia Pełna Pasji
Sałatka z brokułem 390

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Dobrych sałatek nigdy dość:) Mam dzisiaj dla Was pomysł na sałatkę równie kolorową, jak

Kuchnia Pełna Pasji
Sałatka z bobem 320

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Kiedy za oknami szaro i ponuro warto przynajmniej zjeść coś kolorowego i pysznego. Wiele

Kuchnia Pełna Pasji
Ciasto marchewkowe 279

Kiedy pierwszy raz piekłam to ciasto, podchodziłam dość sceptycznie do tego wypieku. Jednak kiedy go spróbowałam, wiedziałam że było naprawdę warto;-) Ciasto jest aromatyczne, smakiem i

Kuchnia Pełna Pasji
Sernik z orzechami i masa kajmakową 329

Kiedy na zewnątrz szaro, smutno i ponuro warto zjeść "kilka" smakowitych kalorii;-) Pogody to nie zmieni, jednak warto przynajmniej w ten sposób poprawić sobie nastrój. Sernik

Kuchnia Pełna Pasji
Zupa meksykańska 313

Kolejna propozycja na mroźne zimowe wieczory, zupa w sam raz na rozgrzanie. Zupa jest też propozycją dla miłośników ostrych i pikantnych smaków. Składniki: 0,5 kg

Kuchnia Pełna Pasji
Polędwiczki w sosie kurkowym 229

Po świątecznym obżarstwie, czasie gdy na stole królowały tradycyjne potrawy jak pierogi, bigos, krokiety czy barszcze, chciałam Wam zaproponować coś zupełnie innego:) Potrawa, której smak przeniesie

Kuchnia Pełna Pasji
Ciastka z owocami 386

Sezon na mrożone owoce możemy uznać za oficjalnie otwarty;) Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie chcielibyśmy dostarczyć organizmowi kilka witaminek, warto wyciągnąć z zamrażarek

Kuchnia Pełna Pasji
Zupa dyniowa 278

Moja "przygoda" z daniami z dyni zaczęła się dopiero rok temu. Pomyśleć, że tyle dobrego mnie ominęło:-P Składniki: 500g dyni, 6 ziemniaków, 0,5l bulionu

Kuchnia Pełna Pasji
Premiery wydawnicze, jesień 2014. Cz. I - David Lebovitz, "Moja kuchnia w Paryżu. Przepisy i opowieści" 149

naan czy szakszukę. Paryż XXI wieku to miejsce wielokulturowe, które stwarza okazję do poznania kuchni z całego świata i na to David Lebovitz jest otwarty. Zanim jednak zasiądziemy do przystawek, dań głównych i deserów, przejdziemy się po okolicy i posłuchamy o produktach, których używa David i jego filozofii gotowania. Zaprowadzi nas na targ i do lokalnych sklepów. Dowiemy się(...)przyjemnej wycieczce nadchodzi czas, żeby napełnić kieliszek wina, usiąść na krzesełku w kuchni i przyjrzeć się jak David gotuje. Przepisy podzielone są ze względu na typy dań: przekąski, przystawki, dania główne, dodatki i desery. Najwięcej miejsca poświęcone zostało daniom głównym i deserom. Nie mogło być inaczej w przypadku tych ostatnich, ponieważ autor, doświadczony cukiernik, ewidentnie ma słabość do słodkości. Czekolada

W kuchni wieczorem
Tapas VII - Antipasto, przekąski 1465

dużo wcześniej, ponieważ muszą one " poleżeć " w lodówce- by później się pięknie trzymały na talerzu. Z ogórkami, sprawa wygąda podobnie- różnica jest taka , że muszą one oddać nam wodę :) . Przystawki są proste w wykonaniu, są przepyszne i polecam je. Zaczynamy :  Składniki na tostowe kanapeczki: 4 kromki tostowego chleba serek typu philadelfia 4 listki sałaty lodowej plasterki łososia plasterki szynki(...)momentu aż kurczak będzie dobry. Kurczaka odstawiamy do ostygnięcia. Ogórek wypełniamy serkiem- około 0,5 łyżeczki, na to dajemy cząstki kurczaka.  Układamy na półmisku i przystawka gotowa :) Smacznego

Smaki Edyty
Klasyczna włoska bruschetta / Classic Italian bruschetta 239

Zbliża się Sylwester i na pewno jeśli przygotowujecie imprezę u siebie w domu, szukacie pomysłu na szybkie i łatwe przystawki. Dlatego przedstawiam dzisiaj klasyk, który sprawdzi i obroni się wszędzie, a i na pewno przypadnie do gustu wszystkim gościom. Klasyczna włoska bruschetta, czyli drobno pokrojone pomidory z czosnkiem, bazylią i pietruszką, zapiekane z mozzarellą i parmezanem na chrupiącej bagietce

karmelowy
Dufinki 197

białkiem. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Puszyste, mięciutkie i bardzo delikatne dufinki pasują do obiadu, na specjalne uroczystości… i nie tylko. Możemy je podać jako przystawkę, albo dodatek do wszelkich mięs, czy jak u mnie – do jajek sadzonych w krążkach papryki i surówki ze szpinaku. Oczywiście do tego kubek świeżej maślanki. Wytworne, pięknie się prezentujące

mojewypiekiinietylko
Bar-restauracyjny Karmnik – recenzja 257

których celem jest ożywienie tej części miasta). Ta część spotkania będzie przez nas wspominana niezwykle miło, ponieważ twórcy Karmnika dali się poznać jako ludzie sympatyczni i pełni pasji. Przystawki to zdecydowanie mocny punkt w menu Karmnika. Carpaccio z buraków (16 zł) było prawdziwą niespodzianką – w towarzystwie rukoli i koziego sera sprawdziło się doskonale w roli startera. Domowej roboty chipsy(...)przypadku przesadzone). Trudno jest oddać słowami pomysłowość i kunszt ich autora, dlatego zachęcamy do zwrócenia szczególnej uwagi na załączone zdjęcia. Podsumowując: kolacja jubileuszowa miała swoje mocne momenty (przystawki i desery zdecydowanie trafiły w nasz gust), zaś opowieści przemiłych organizatorów o historii tego miejsca (płaskorzeźba przedstawiająca gołębie nie jest już dla nas zagadkowa!) dodatkowo nadały całemu spotkaniu niezwykły walor rozrywkowy

karmelowy

Proponowane wyszukiwania