Rukola ze szpinakiem pod bakłażanem z serem wędzonym 107Lato trwa, serwujemy lżejsze dania! Taka mieszanka idealnie sprawdzi się na kolację, przystawkę czy nawet do grilla Co nam trzeba? 2-3 garście rukoli 2-3 garście listków szpinaku 200 g sera wędzonego- może być kozi 3 łyżki pestek słonecznika dressing: 50ml wody, 50ml oliwy, łyżeczka musztardy, łyżeczka soku z cytryny, szczypta soli i pieprzu Średni bakłażan płatki suszonego czosnku
Latosiowydom
Kalafior w panierce 105niż zwykły kalafior z wody , którego moja rodzina również uwielbia, ale lubimy różnorodność. Tak przyrządzonego kalafiora mogę podjadać bez żadnych dodatków, lecz doskonale sprawdzi się również jako smaczna przystawka podana z dowolnym sosem lub po prostu jako dodatek obiadowy. Polecam! Kalafior w panierce - składniki: 1 kalafior 2 jajka + 2-3 łyżki mleka bułka tarta olej sól
Di gotuje
Pieczone frytki z cukinii w panierce 120opowiem Wam niebawem, a tymczasem zapraszam na coś lekkiego i mega pysznego - pieczone frytki z cukinii z parmezanem. Są proste i szybkie w przygotowaniu, sprawdzą się jako kolacja lub przystawka. Polecam również inne przepisy na dania z cukinia: Gofry z cukinią i serem Pasztet z cukinii z płatkami owsianymi Roladki z cukinii z serkiem Placki cukiniowe z czarnuszką Szaszłyki
Obiad gotowy
Sałatka z pieczarkami i żółtym serem 129Sałatka z pieczarkami i żółtym serem nie jest najbardziej dietetyczną wersją sałatki, a raczej sałatką dla osób lubiących majonez. Jednak przygotujemy ja dość szybki i z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TACOS PICO DE GALLO Z KREWETKAMI 148meksykańska odpowiedź na pyszną przekąskę. Tacos z krewetkami to jedno z tych dań które chcę jeść na okrągło. Pyszne, sycące a przy tym lekkie i zdrowe. Course Dinner, Kolacja, Przystawka, Sałatka Cuisine Mexican Keyword Tacos, Pico de Gallo, Krewetki Prep Time 30 minutes Cook Time 30 minutes Servings 5 Author Globus Kulinarny Ingredients Tortilla pszenna – 5 sztuk Krewetki Vannamei Sałata
globuskulinarny
BAKŁAŻAN POD SIEKANĄ CEBULKĄ 132smaku. 6. Posyp świeżą pietruszką. Print BAKŁAŻAN POD SIEKANĄ CEBULKĄ Bakłażan pod siekaną cebulką. Taaadam! Bakłażan to wyjątkowe warzywo dla wytrawnych smakoszy, z pewnością nie dla wielu. Course Kolacja, Przystawka, Salad, Sałatka Cuisine Polska Keyword Bakłażan, Cebula, Pietruszka, Cytryna Prep Time 10 minutes Cook Time 5 minutes Servings 1 Author Globus Kulinarny Ingredients Bakłażan – średniej wielkości Cebula czerwona – mała sztuka
globuskulinarny
Pomidorki faszerowane z dyniową nutą 115Pomidory (ja obieram ze skórki) wydrążamy w środku. W miejsce miąższu wkładamy nasz serek. Na wierzchu układamy pozostałe pestki dyni i krążek papryki. Tak podane pomidorki są idealne jako przystawka, jako przekąska w ciepłe dni! Dodatkowo, stosując olej dyniowy dostarczacie mnóstwo dobroci dla Waszego organizmu! Wyróżnia się ciemnozielonym kolorem z powodu barwników chlorofilowych. SAMO ZDROWIE!! Olej dyniowy polecany jest przede
Latosiowydom
Carpaccio z kalarepki 109carpaccio jest bardzo odżywcze i proste w przygotowaniu. To także idealna propozycja żywieniowa dla osób z insulinoopornością . Carpaccio na pewno zachwyci gości, jeśli zdecydujecie się podać je np. jako przystawkę podczas rodzinnej imprezy. Kalarepka to bardzo zdrowe warzywo, choć niestety chyba trochę zapomniane. Podobnie jak inne zielone warzywa liściaste, ma właściwości przeciwnowotworowe. Z badań opublikowanych przez chińskich naukowców na kongresie
Natka Pietruszki
Szparagi "Mimoza" 125francuskiego oznacza to coś podane z ugotowanymi na twardo jajkami. I zagadka rozwiązana. Szparagi tak podane można zajadać same na śniadanie z pajdką razowego pieczywa, lub jako przystawka albo przekąska. Szparagi białe i zielone z pysznym winegretem to raj dla zmysłów. Szparagi pod pierzynką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym 116Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym , póki sezon na nie trwa :) Można je jeść na śniadanie, przystawkę do obiadu i na kolację, a nawet po kolacji. Kwiaty cukinii , raczej niedostępne w sklepach ponieważ są bardzo nietrwałe. Aby mieć stały dostęp do nich najlepiej mieć cukinie w ogródku :) Wówczas wystarczy wybrać odpowiednie kwiatki, jeżeli wybierzemy męskie kwiaty (te z łodyżką
królestwo garów
SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI NA RUKOLI 124słonecznika. 6. Całość skrop wcześniej przygotowanym dressingiem. Print SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI NA RUKOLI Prostota składników, bogactwo smaków, niecodzienne połączenie. Takie właśnie są szparagi z truskawkami na rukoli. Course Kolacja, Przystawka, Salad, Sałatka Cuisine Polska Keyword Szparagi, Truskawki, Rukola, Migdały, Kiełki Prep Time 15 minutes Cook Time 15 minutes Servings 2 Author Globus Kulinarny Ingredients Szparagi - opakowanie BIO – 250g Garść duża
globuskulinarny
Szybka sałatka gyros 122Szybka sałatka gyros to propozycja na smaczną, prostą i bardzo szybką w przygotowaniu sałatkę. Znane są dwie wersje tej sałatki – jedna z wymieszanymi składnikami, druga
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Białe szparagi w klasycznym stylu 123dodatkiem masła i soku z cytryny. Danie udekorowałam porcją krewetek. Dawno nie jadłam tak pysznego i lekkiego dania, które może funkcjonować jako pierwsze danie czyli starter lub jako przystawka do ryby. Sądzę, ze teraz będę cześciej przyrządzać białe szparagi, przynajmniej dopóki jest na nie sezon. Zielone też lubię i te jadam bardzo często zwłaszcza w pysznych sałatkach . Lubię je również
codojedzenia
Sałatka z szynką i selerem konserwowym 313Sałatka z szynką i selerem konserwowym to błyskawiczna propozycja na sałatkę, którą przygotujemy w ciagu 15-20 minut. Seler konserwowy sprawi, że zyska ona oryginalny smak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI 143Przepis ten doskonale nadaje się jako przystawka lub dodatek do innych potraw. Jajka na twardo stają się dużo bardziej ekscytujące, gdy połączymy je z czymś aromatycznym. JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI doskonale łączą w sobie delikatny smak majonezu, ostrzejszych kiełków i przyjemnego koperku. Artykuł JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE