przystawki - 17402 przepisów (strona:111/1161)

Pieczona kalarepka z kozim serem 66

Idealnie kremowa i chrupiąca pieczona kalarepka z kozim serem to wspaniała przystawka albo dodatek do dania głównego. Świetna do podania na brunch razem z innymi potrawami. Przygotujecie ją bardzo prosto – nawet nie musisz obierać kalarepki! Pieczona kalarepka z kozim serem Rodzaj: wegetariańskie, bez glutenu  … Artykuł Pieczona kalarepka z kozim serem pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Tatar wołowy z żółtkiem i cebulą 44

Tatar wołowy z żółtkiem i cebulą to bardzo prosta i szybka do przygotowania przekąska dla tych, którzy lubią mięso. Prawdopodobnie jest ona jedną z najbardziej popularnych przystawek w Polsce. Pojawia się na naszych stołach przede wszystkim na rodzinnych imprezach, domówkach czy też urodzinach, ale także podczas różnego rodzaju świąt, np. Wielkanocy, Sylwestra czy Karnawału. Tatara możesz przygotować na dwa sposoby

Kulinarne przygody Gatity
Zimne nóżki 63

jeszcze niedawno nieodzownym elementem świąt wielkanocnych. Galaretkę z nóżek wieprzowych serwowano też w lokalach gastronomicznych. Zarówno w podrzędnych knajpach, jak i w renomowanych restauracjach stanowiły rodzaj szybkie przekąski i przystawki na imprezę . Nóżki wieprzowe w galarecie często były serwowane jako zakąski do alkoholu. Taki zestaw nazywano meduza i lorneta, a w skromniejszej wersji seta i galareta.  Przepis na galaretkę

Cztery Fajery
Awokado z krewetkami w sosie 59

Przepyszna, szybka w przygotowaniu przystawka dla fanów krewetek w kremowym sosie. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Awokado przekrój na połówki, usuń pestki i skrop sokiem z cytryny. Krewetki ugotuj na parze, ostudź i wymieszaj z jogurtem oraz szczyptą soli i pieprzu. Wypełnij awokado masą krewetkową, możesz posypać pietruszką. Składniki 2 bardzo

Eat me! Fit me!
Baba ghanoush – pasta z pieczonego bakłażana 55

cytryny, czosnek – baba ghanoush Baba ghanoush, czyli pasta z opiekanego bakłażana to zaraz po hummusie najbardziej znane i lubiane bliskowschodnie mezze. Mezze to termin określający duży wybór przystawek. Są to małe porcje sałatek, pikli, wędlin, past. Podaje się je na wielu talerzykach i można je przygotować wcześniej, bo serwuje się je w temperaturze pokojowej.   Bakłażan inaczej psianka podłużna

Tajemnice Smaku
Baba ghanoush – pasta z opiekanego bakłażana 52

cytryny, czosnek – baba ghanoush Baba ghanoush, czyli pasta z opiekanego bakłażana to zaraz po hummusie najbardziej znane i lubiane bliskowschodnie mezze. Mezze to termin określający duży wybór przystawek. Są to małe porcje sałatek, pikli, wędlin, past. Podaje się je na wielu talerzykach i można je przygotować wcześniej, bo serwuje się je w temperaturze pokojowej.   Bakłażan inaczej psianka podłużna

Tajemnice Smaku
Sałatka grecka z grzankami czosnkowymi 77

Sałatka grecka z grzankami czosnkowymi to błyskawiczny pomysł na przystawkę na spotkanie ze znajomymi. Sałatkę i grzanki przygotujecie w kilka chwil i możecie wykorzystać do przygotowania tej sałatki składniki, które znajdziecie w lodówce. Sałatka grecka nie ma typowego przepisu, bo jest przygotowywana na różne sposoby w zależności od tego, kto ją przygotowuje. Do sałatki podamy świeże, chrupiące grzanki z masłem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Podłomyki z ricottą i pomidorkami konfitowanymi 59

Pyszna przystawka, kolacja lub przekąska – idealna do wina! Podpłomyki z ricottą i pomidorkami konfitowanymi pasują do tego trunku idealnie, ale będą też świetne na śniadanie czy brunch. Chrupiące pieczywo, kremowa ricotta i słodkie pomidorki z odrobiną sosu balsamico. Na jaką porę dnia przygotujecie to  … Artykuł Podłomyki z ricottą i pomidorkami konfitowanymi pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Burrata 71

delikatnie oliwą lub oliwą czosnkową , sokiem z cytryny, pomarańczy.. Dodatkiem witamin będą sałaty – rukola, bazylia, mięta, kolendra, sałata rzymska, ulubiony mix sałat. Oprócz śniadania burratę podasz jako przystawkę. Wystarczy na półmisku posiekać pomidory z cebulką i czosnkiem, skropić oliwą. Ułożyć pokrojoną w kostkę lub plastry burratę, polać sokiem z cytryny, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. To prosta i niezwykle

Zasmakuj Kuchni
Grissini z ziołami i szynką parmeńską 77

wszystkich włoskich dań na szczególną uwagę zasługują grissini- chlebowe paluszki   podawane są jako przystawka lub przekąska u nas najlepiej sprawdzają się na każdej imprezie. Są bardzo łatwe do zrobienia a jakże pyszne. Pasuje do nich praktycznie każdy dip lub smakowa aromatyczna oliwa i to z nią my lubimy najbardziej J   Ich fenomen tkwi w prostocie.  Miłego chrupania

Wanilia i Kardamon