przystawki - 17402 przepisów (strona:112/1161)

BAKŁAŻAN POD SIEKANĄ CEBULKĄ 86

smaku. 6. Posyp świeżą pietruszką. Print BAKŁAŻAN POD SIEKANĄ CEBULKĄ Bakłażan pod siekaną cebulką. Taaadam! Bakłażan to wyjątkowe warzywo dla wytrawnych smakoszy, z pewnością nie dla wielu. Course Kolacja, Przystawka, Salad, Sałatka Cuisine Polska Keyword Bakłażan, Cebula, Pietruszka, Cytryna Prep Time 10 minutes Cook Time 5 minutes Servings 1 Author Globus Kulinarny Ingredients Bakłażan – średniej wielkości Cebula czerwona – mała sztuka

globuskulinarny
Pomidorki faszerowane z dyniową nutą 77

Pomidory (ja obieram ze skórki) wydrążamy w środku. W miejsce miąższu wkładamy nasz serek. Na wierzchu układamy pozostałe pestki dyni i krążek papryki. Tak podane pomidorki są idealne jako przystawka, jako przekąska w ciepłe dni! Dodatkowo, stosując olej dyniowy dostarczacie mnóstwo dobroci dla Waszego organizmu! Wyróżnia się ciemnozielonym kolorem z powodu barwników chlorofilowych. SAMO ZDROWIE!! Olej dyniowy polecany jest przede

Latosiowydom
Carpaccio z kalarepki 60

carpaccio jest bardzo odżywcze i proste w przygotowaniu. To także idealna propozycja żywieniowa dla osób z insulinoopornością . Carpaccio na pewno zachwyci gości, jeśli zdecydujecie się podać je np. jako przystawkę podczas rodzinnej imprezy. Kalarepka to bardzo zdrowe warzywo, choć niestety chyba trochę zapomniane. Podobnie jak inne zielone warzywa liściaste, ma właściwości przeciwnowotworowe. Z badań opublikowanych przez chińskich naukowców na kongresie

Natka Pietruszki
Szparagi "Mimoza" 83

francuskiego oznacza to coś podane z ugotowanymi na twardo jajkami. I zagadka rozwiązana. Szparagi tak podane można zajadać same na śniadanie z pajdką razowego pieczywa, lub jako przystawka albo przekąska. Szparagi białe i zielone z pysznym winegretem to raj dla zmysłów. Szparagi pod pierzynką. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym 75

Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym , póki sezon na nie trwa :) Można je jeść na śniadanie, przystawkę do obiadu i na kolację, a nawet po kolacji. Kwiaty cukinii , raczej niedostępne w sklepach ponieważ są bardzo nietrwałe. Aby mieć stały dostęp do nich najlepiej mieć cukinie w ogródku :) Wówczas wystarczy wybrać odpowiednie kwiatki, jeżeli wybierzemy męskie kwiaty (te z łodyżką

królestwo garów
SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI NA RUKOLI 69

słonecznika. 6. Całość skrop wcześniej przygotowanym dressingiem. Print SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI NA RUKOLI Prostota składników, bogactwo smaków, niecodzienne połączenie. Takie właśnie są szparagi z truskawkami na rukoli. Course Kolacja, Przystawka, Salad, Sałatka Cuisine Polska Keyword Szparagi, Truskawki, Rukola, Migdały, Kiełki Prep Time 15 minutes Cook Time 15 minutes Servings 2 Author Globus Kulinarny Ingredients Szparagi - opakowanie BIO – 250g Garść duża

globuskulinarny
Szybka sałatka gyros 78

Szybka sałatka gyros to propozycja na smaczną, prostą i bardzo szybką w przygotowaniu sałatkę. Znane są dwie wersje tej sałatki – jedna z wymieszanymi składnikami, druga

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Białe szparagi w klasycznym stylu 85

dodatkiem masła i soku z cytryny. Danie udekorowałam porcją krewetek. Dawno nie jadłam tak pysznego i lekkiego dania, które może funkcjonować jako pierwsze danie czyli starter lub jako przystawka do ryby. Sądzę, ze teraz będę cześciej przyrządzać białe szparagi, przynajmniej dopóki jest na nie sezon. Zielone też lubię i te jadam bardzo często zwłaszcza w pysznych sałatkach . Lubię je również

codojedzenia
Sałatka z szynką i selerem konserwowym 250

Sałatka z szynką i selerem konserwowym to błyskawiczna propozycja na sałatkę, którą przygotujemy w ciagu 15-20 minut. Seler konserwowy sprawi, że zyska ona oryginalny smak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI 89

Przepis ten doskonale nadaje się jako przystawka lub dodatek do innych potraw. Jajka na twardo stają się dużo bardziej ekscytujące, gdy połączymy je z czymś aromatycznym. JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI doskonale łączą w sobie delikatny smak majonezu, ostrzejszych kiełków i przyjemnego koperku. Artykuł JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Warstwowa galaretka drobiowa z warzywami 91

Małe galaretki z domowego bulionu, z dodatkiem ugotowanych piersi z kurczaka i warzyw konserwowych. Prosta w przygotowaniu, a bardzo efektowna przystawka. Można ją serwować z dodatkiem soku z cytryny lub octu. Polecam jako element świątecznego śniadania :) Składniki: 1 l bulionu, 30 g żelatyny, 2 piersi z kurczaka (ugotowane w bulionie), 1 słoik marchewki z groszkiem, 1 puszka kukurydzy konserwowej

Świat Domowej Kuchni
Jajka faszerowane z tuńczykiem 105

Chociaż jajka faszerowane kojarzą się głównie z Wielkanocą - świetnie sprawdzają się jako przystawka na różne okazje. U nas od czasu do czasu goszczą np. w formie kolacji. Błyskawiczne w przygotowaniu, z dodatkiem tuńczyka z puszki i szczypiorku stanowią świetną bombę białkową. Składniki (4 porcje) -8 jajek -2 puszki tuńczyka w sosie własnym (ok. 300-320g) -2 łyżki majonezu -pęczek

Zielona Kuchnia
Jajka faszerowane szynką 832

jakże smaczny sposób na faszerowane jajka. Farsz z dodatkiem szynki, oprócz pieczarkowego, jest jednym z moich ulubionych. Jajka faszerowane szynką to smaczna propozycja na Wielkanoc lub pomysł na przystawkę na rodzinne uroczystości. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a do przygotowania potrzebne będzie tylko kilka ogólnie dostępnych składników. Jestem pewna, że i Wam będą one smakować. 6 jajek

Smaki Na Talerzu
Ceviche z halibuta z mango i avocado 71

Ostatnio towarzyszą nam meksykańskie rytmy, a wszystko to za sprawą naszych gości. Dziś, króluje cudownie delikatna biała ryba jaką jest halibut, zatem przygotowaliśmy ceviche. Przystawka idealna na imprezę, świeża, kolorowa, którą podajemy z tortillą lub plackami kukurydzianymi.  Składniki:  300 g świeżego halibuta 1 mango 1 avocado 1 mała czerwona cebula 0,5 małej papryczki chilli garść świeżej kolendry

Niezły Młynek
Ceviche z halibuta z mango i avocado 113

Ostatnio towarzyszą nam meksykańskie rytmy, a wszystko to za sprawą naszych gości. Dziś, króluje cudownie delikatna biała ryba jaką jest halibut, zatem przygotowaliśmy ceviche. Przystawka idealna na imprezę, świeża, kolorowa, którą podajemy z tortillą lub plackami kukurydzianymi.  Składniki:  300 g świeżego halibuta 1 mango 1 avocado 1 mała czerwona cebula 0,5 małej papryczki chilli garść świeżej kolendry

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania