Tort ptysiowy łososiowo-szpinakowo-chrzanowy

Tort ptysiowy łososiowo-szpinakowo-chrzanowy

Tort ptysiowy łososiowo-szpinakowo-chrzanowy

Przepis na : obiad

Dzisiaj proponuję Wam przepis na wytrawną przystawkę w formie tortu ptysiowego z musem łososiowym, warstwą szpinakową i chrzanową. Przygotowanie nie jest skomplikowane, ale zajmuje trochę czasu ze względu na pieczenie blatów ptysiowych. Przygotowanie smakowych warstw za to jest dziecinnie proste. Trzeba tylko uważać, żeby bardzo dobrze odcisnąć szpinak do warstwy szpinakowej, bo inaczej dolny blat ptysiowy za bardzo nasiąknie. Do warstwy łososiowej można też dodać więcej łososia jeśli chcemy, żeby była ona ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu UgotujmyTo.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Autor

ugotujmyto

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szpinak, tort, torty, łosoś, mus, ciasto, mielone, przystawki, koperek, mascarpone, łosoś wędzony, ciastka kremówki, ciasta z kremami, masło czosnek, ptyś, przekąska, ptysie, obiad, przekąski, wielkanoc, lekkie ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, przystawka z łososia , przystawka z łososiem, proste przystawki, proste ciasto, pieczeń z mielonego, przekąski na ciepło

Inne przepisy z UgotujmyTo.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.