Rating: Jajka faszerowane pieczarkami to mój własny wymysł – zapewne ktoś też wymyślił taki farsz przede mną, ale w przypadku tego przepisu stworzyłam go kilkanaście lat
Magiczny Garnekskładniki: 4 jajka kawałeczek ugotowanej marchewki np. z rosołu pieprz ziarnisty 1/2 słoiczka majonezu szczypiorek wykonanie: Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Z marchewki wycinamy
Domowy Smak JedzeniaNa Wielkanocnym stole obowiązkowe są faszerowane jajca. Dziś odsłona z cudownymi pomidorami suszonymi oraz fetą. Ładny kolor jajka zawdzięczają marchwi oraz paście paprykowej. Następne planuję zrobić
Bon Appetit MałgorzatyJakiś czas temu miałam okazję odwiedzić w Krakowie na Błoniach restaurację polsko- portugalską Piri-Piri. Wśród dań, które kosztowałam była zupa pomidorowa Alentejano, która jak się
Bernika - moj kulinarny pamietnikwędliny i masy jajeczno chrzanowej. Pyszne na sniadanko, u mnie sprawdzają się też jako przystawka. Zamiast podania tradycyjnej wedliny, polecam taki szybki i pyszny sposóbSkładniki:10 plastrów szynki8 jajek2 łyzki chrzanułyzeczka musztardy dijon Kamispęczek szczypiorku sól morska Kamispieprz młotkowany z kolendrą KamisWykonanie:Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o dużych oczkach , mieszamy z musztardą i chrzanem, doprawiamy
Z Majeczką w kuchniEleganckie podanie jajek bo z czarnymi diamentami morza...czyli z kawiorem. Ser Gruyère jest to rodzaj szwajcarskiego sera z mleka krowiego. Smak tego sera
Bon Appetit MałgorzatyKolejna propozycja na danie które małe dziecko może spokojnie zjeść w czasie śniadania Wielkanocnego. Dzieci nie lubią kombinowania i udziwnionych potraw. Postawienie na prostotę ale w
sierotka maRysia w kuchniskładniki na 1 porcję : 1 bułka 1 jajko 2 plasterki ulubionej kiełbasy troszkę startego sera żółtego sól, pieprz wykonanie: Wierzch bułki ścinamy, wydrążamy środek, tak aby
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: jajka ugotowane na twardo 6 sztuk, łosoś wędzony 15 dag, rzodkiewka 1 duża, szczypiorek 6 łodyg, koperek 1 łodyga, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, majonez
W Mojej Kuchni LubięŚwięta Wielkanocne tuż-tuż. Na stole wielkanocnym, oprócz babek, mazurków czy pasztetów, nie może zabraknąć również faszerowanych jajek. Tym razem postanowiłam przygotować je z nadzieniem z
Smaki Na Talerzugram filetów śledziowych a'la matias,100 gram suszonej żurawiny,1 średniej cebuli,1 cytryny,1 łyżki oliwy,2 łyżeczek ostrej musztardy,1 łyżeczek miodu,1 jajka,czarnego świeżo mielonego pieprzu.Przygotowanie przystawki, będącej rodzajem prostej sałatki śledziowej zajmuje kilka minut, nie wymaga wielu składników, ale daje znakomity efekt, pozwalający na spróbowanie śledzia w trochę innym wydaniu - ze słodkim akcentem żurawiny
Wyprawy kulinarnePrzepyszne połączenie, chrupiących pistacji i miękkiego, rozlewającego się sera camembert, które z powodzeniem sprawdzi się jako doskonała przystawka. Składniki: krążek sera camembert jajko tymianek 100g pistacji łyżka masła klarowanego Sposób przygotowania: Pistacje obieramy i drobno siekamy. Camembert obtaczamy w jajku roztrzepanym z tymiankiem a następnie w posiekanych pistacjach. Ser smażymy na łyżce rozgrzanego masła klarowanego z obu stron. Serwujemy
Pyry na Gazilość składników oraz to, że są to dania wegetariańskie, choć, jak wskazuje sama autorka, można je przygotować również w wersji dla mięsożerców. Smakowite przepisy? Wśród przepisów na przystawki znajdziemy m.in. przepis na jajka guacamole, paluszki szparagowe, świeże figi z miodem i papryką czy medaliony z pora. Wśród koktajli odnajdziemy m.in. ogórkowy szprycer, borówkowe olśnienie czy chai grog. Wśród sałatek mamy
Krzywa Prostaformie filmiku: 10. Sałatka z brokułem Klik po przepis Przepis również w formie filmiku: 11. Pomidory na przystawkę Klik po przepis . 12. Jajka faszerowane Klik po przepis
W kuchni u Monikimięso na 10 równych kulek, formujemy placki, układamy jajko I zalepiamy je. Obtaczamy w mące, usówamy nadmiar mąki I smażymy na średnim gazie ze wszystkich stron. Gotowe. :) Jajka po szkocku podajemy jako przystawkę- przekąskę imprezową, świąteczny obiad np z sosem chrzanowym lub obiad z ziemniakmi, sosem chrzanowym- przepis tutaj I surówkami. Polecam I życzę smacznego
Smaki Edytynaszym wielkanocnym stole sprawdzają się wszystkie zimne przekąski i przystawki, m.in: Szynka w galarecie Jajka Wielkanocne – Szynka w galarecie Szynka faszerowana kremem chrzanowym Pasztet faszerowany z jajkiem Dzisiaj zaś proponuję Wam przygotować wyśmienite w smaku, ale przede wszystkim bardzo efektowne, ale i mało pracochłonne danie: galaretka wielkanocna, czy też inaczej Terrina wielkanocna, będzie prawdziwą ozdobą wielkanocnego stołu. Jajko, które jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię