/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Taka moja prosta propozycja na małą przekąskę lub jak kto woli - przystawkę. Nie ma tu nic skomplikowanego, ale zapewniam, że połączenie całości i wygląd jest bardzo apetyczny. Wyrazisty smak rybek idealnie łączy się z "mdłymi" jajkami. 1 puszka filetów anchois w oleju (użyłam z czosnkiem i pietruszką) jajka (ilość wg gustu) majonez
Di gotujeDziś szybki i prosty do przygotowania przepis z wykorzystaniem filetów z makreli w sosie pomidorowym. Bardzo lubię wszelakie pasty rybne, a przygotowując ją w jajkach, możemy podać ją zarówno na kolację, jak i na przystawkę. Pasty takie robię często, ale pierwszy raz dodałam do niej rzodkiewkę i bardzo spodobał mi się ten smak. Jajka z nadzieniem rybnym SKŁADNIKI
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiTakie jajka możemy przygotować nie tylko w okresie Wielkanocy. Idealnie sprawdzą się na śniadaniu czy jako przystawka podczas domowych uroczystości. Pasta jest smaczna i wyrazista w smaku. 4 jajka 5 różyczek brokułu średniej wielkości ½ pęczka natki pietruszki 1 łyżka świeżego koperku 1,5 łyżki majonezu Sól Pieprz Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Obieramy ze skorupek. Każde jajko
VioletoweKucharzenieJajka zapiekane w plastrach szynki to smaczne i banalnie proste śniadanie lub przystawka. Nie wymaga wielu składników, ani dużego nakładu pracy, a jest ciekawym sposobem na podanie jajek. 10 plastrów szynki ok 10 cm średnicy 10 małych jajek sól pieprz czarny świeżo mielony szczypiorek lub natka pietruszki Plastry dobrej szynki o średnicy około 10 cm włożyć do lekko natłuszczonej formy
https:KKuchniaMniamWiem, że po Wielkanocy pewnie już nie możecie patrzeć na jajka, ale zawieruszył mi się tu jeszcze jeden bardzo prosty i fajny przepis. Gości w naszym
Kulinarne przygody Gatitywiele sposobów. Polecam Wam jajka faszerowane bez majonezu. Farsz zrobiłam na bazie białej fasoli z puszki. Żeby farsz nie był mdły, dodałam do niego chrzan. Jajka faszerowane to szybka i łatwa w przygotowaniu przystawka. Koniecznie posypcie je zieleniną - szczypiorkiem, natką pietruszki lub koperkiem. Będą ładnie wyglądały. Taka wersja faszerowanych jaj, na pewno spodoba się osobom liczącym kalorie i zdrowo się
kolorowotorcikowożałuję, że nie posypałam nią wszystkich koszyczków. Takie koszyczki prezentują się świetnie, nie są zapychające, idealne na przystawkę, sprawdzą się również doskonale na Wielkanocnym stole:) Podaję proporcje z jakich ja przygotowałam koszyczki. Nadzienia mi co prawda troszkę zostało, więc albo zmniejszamy ilość jajek do 3, a szynkę redukujemy do połowy, podobnie jak pozostałe składniki, albo wykorzystujemy dwa opakowania ciasta francuskiego
Smaki Na TalerzuWielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a Wy szukacie coraz to nowych farszy do jajek. A ja lubię komponować różnorodne farsze do jajek. Różne pomysły na farsze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękuchni z pewnością uważa, że ten składnik nie ma już przed nimi żadnych tajemnic. Doceniają je za uniwersalność: można używać ich do zup, sosów, jako przystawkę, dodatek a nawet najważniejszy element dań głównych. Czy jajko może czymś jeszcze zaskoczyć w kwestii smaku? Okazuje się, że zdecydowanie tak. Technika, która zostanie poniżej omówiona, to tak zwane suszenie żółtek, znane po angielsku
codojedzeniarówno go przekroimy na pół to jego skórka nadaje się jako „miseczka” do serwowania wszelakich sałatek, past i innych przystawek. Awokado to podstawowy składnik pikantnej meksykańskiej pasty guacamole. Ja postanowiłam awokado wykorzystać do faszerowania Wielkanocnych jajek. Na blogu istnieje sporo przepisów na faszerowane jajka, między innymi polecam: Jajka faszerowane szynką Jajka faszerowane łososiem wędzonym Jajka faszerowane dla dzieci
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędanie świąteczne idealne na wielkanocny stół. Można ją podać na gorąco do obiadu z ziemniakami i surówką, bądź na zimno z sosem chrzanowym jako przystawkę. Składniki na formę do babki lub keksówkę: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 1 surowe jajko szczypta
Smakowite Daniadanie świąteczne idealne na wielkanocny stół. Można ją podać na gorąco do obiadu z ziemniakami i surówką, bądź na zimno z sosem chrzanowym jako przystawkę. składniki na formę do babki lub keksówkę 5 jajek ugotowanych na twardo 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 1 surowe jajko szczypta
Smakowite DaniaPrzygotowanie zajmuje bardzo mało czasu. Coś na ząb dla miłośników tradycyjnej domowej kuchni. Muszę przyznać, że to mój debiut, jeśli chodzi o żurek, jednakże jest to
Kuchnia Pełna PasjiSkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 2 ugotowane na twardo jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 2 liście sałaty lodowej 2 łyżki majonezu Fanex
czarrna od kuchniŚwietna przystawka <3 Składniki Farsz z mozzarellą: 6 jajek 100 g sera mozzarella 1 średnio dojrzały pomidor 3 łyżki drobno siekanego szczypiorku 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Farsz z łososiem: 5 jajek ugotowanych na twardo 100 g wędzonego łososia 100 g serka śmietankowego Philadelphia 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka mielonej
R'n'G Kitchen