przystawka - 12862 przepisów (strona:617/858)

Tradycyjny galat z nóżek 239

Galareta z nóżek… nieodłaczna towarzyszka typowych spotakań Polaków przy stole. Samodzielne danie, zakąska czy przekąska – galat dobry jest na każdą okazję. I nie zapominajcie

Kulinarna Patilogia
sos tatarski 214

Sos tatarski to bardzo prosty i popularny dodatek do jaj, mięs na zimno czy ryb. Przepis na sos tatarski można znaleźć już w XVIII wiecznych książkach

Kulinarna Patilogia
Babeczki z ciasta francuskiego z łososiem 402

Dziś polecam waszej uwadze szybkie i smaczne babeczki z łososiem. Świetnie się sprawdzają w przypadku niezapowiedzianych wizyt gości. Lekkie, delikatnie słone – idealne na przekąskę. No

Kulinarna Patilogia
Pieczony boczek – doskonała wędlina na każdą okazję 201

Pierwszy i drugi dzień Świąt zawsze upływał u mnie w domu na rodzinnym biesiadowaniu przy stole, na którym nigdy nie mogło zabraknąć pieczonego boczku. Starannie wybrany

Kulinarna Patilogia
Bakłażan panierowany z sałatką z pomidorów 360

Po świąteczno-sylwestrowym rozpasaniu przyszedł czas na odpoczynek od „konkretów”. Przejedzeni chętnie sięgniemy po „coś lżejszego”. Bakłażan panierowany z sałatką z pomidorów

Kulinarna Patilogia
Sałatka z szynką parmeńską i serem pleśniowym 191

Sałatka z szynką parmeńską i serem pleśniowym to tylko kilka składników ułożonych na sobie a efekt – no sami zobaczcie. Robi się naprawdę szybko, łatwo i

Kulinarna Patilogia
Pasta jajeczna z tuńczykiem 228

Lubię wiosenne śniadania. Za oknem słońce, energia nas rozpiera i aż się chce coś fajnego wrzucić na kanapkę. I wtedy często na stole lądują wszelkiego rodzaju

Kulinarna Patilogia
Wyjątkowe śniadanie z grilla – tosty grillowane na desce cedrowej 175

Podchodźmy śmiało do tematu grillowania. Przygotujmy śniadanie na desce cedrowej. Grzanki wypełnione jajkiem i dodatkiem sera cheddar to idealne danie na rozpoczęcie dnia. Czas przygotowanie: 15

naRuszcie
Galaretka z kurczaka 159

1 kurczak*, kawałek selera, 1 pietruszka, 1 cebula, 2 marchewki, listek laurowy, pieprz i ziele angielskie, 1 trawa cytrynowa, 28-30 g żelatyny, sól, sok z

królestwo garów
Polenta 219

Polenta – włoska potrawa ludowa sporządzana pierwotnie z mąki kasztanowej, obecnie na ogół z mąki kukurydzianej lub kaszki kukurydzianej, niekiedy z dodatkiem sera i różnych sosów

mojewypiekiinietylko
Kasza jaglana z tuńczykiem 201

Składniki: pół szklanki kaszy jaglanej 3 rzodkiewki  2-3 łodygi selera naciowego pęczek szczypiorku puszka tuńczyka w wodzie kilka czosnkowych oliwek kilka listków sałaty Przygotowanie

Gaździnka warzy
Gravlax 278

Choć plastry wędzonego łososia są dostępne w każdym sklepie i mało kto będzie miał ochotę czekać 2 dni, aż surowy łosoś odpowiednia się zamarynuje, to gravlaxa

W kuchni wieczorem
grillowane piersi kurczaka w marynacie imbirowej 235

składniki: 2 piersi z kurczaka 3 ząbki czosnku 3 cm świeżego korzenia imbiru 1 łyżeczka suszonego imbiru sok z 1/2 cytryny 1/2 szkl. oleju 1 łyżeczka

Domowy Smak Jedzenia
Placuszki z wątróbki 204

A oto niecodzienny sposób przyrządzenia wątróbki, w placuszkach doskonale smakuje, a z serkiem i pomidorem, to efektowne danie na przekąskę, kolację i obiad. Powinniśmy ją spożywać

kgwjanczewo
Placuszki z rabarbarem, morelą i bananem 209

Nie mogłam się oprzeć, kiedy patrzyłam na leżące w kuchni banany, morele oraz resztki rabarbaru. Dlatego powstały placki misz masz. Owoce wymieszane i te słodkie, i

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania