Sajgonki , krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Mają postać naleśniczków z
mojewypiekiinietylkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z rukoli, łososia i truskawek w towarzystwie orzechów włoskich i sera camembert to mój ostatni eksperyment
Marta GotujeUrokiem urlopu i posiadania własnego warzywnika jest niespieszne przygotowanie pierwszych w tym roku warzyw. Na tygodniu jedliśmy pierwsze fenkuły i pomidory, dziś rozpoczęłam sezon na ogórki
Weekendy w domu i ogrodzieskładniki: 2 małe bagietki 4 – 5 ząbków czosnku 2 łyżki świeżego oregano lun natki pietruszki 50 g masła pieprz wykonanie: Bagietki kroimy na kromki, starając
Domowy Smak JedzeniaFenkuł (koper włoski) należy do tych warzyw, które albo się uwielbia, albo nienawidzi. Ja należę do tych pierwszych i dlatego w moim warzywniku nie brakuje go
Weekendy w domu i ogrodzieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Faszerowane pomidory kaszą kuskus, cukinią, pieczarkami, suszonymi pomidorami i serem feta. To pyszne, lekkie danie w sam raz na
Marta GotujeTo banalny w swej prostocie przepis na przygotowanie tatara z łososia. Dodatki jakie wybierzecie zależą od waszego gustu i smaku, ja wybrałam klasycznie, czyli kapary, korniszony
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 1 główka młodej kapusty 1 duża cebula 2 marchewki 200 g szynki wędzonej 2 łyżki masła 1 łyżka żurawiny suszonej 2 łyżki dowolnego tłuszczu 1
kgwjanczewoM ój ulubiony sezon szparagowy dobiega już niestety końca... Na straganach widać już ostatnie pęczki, a sprzedawcy robią miejsce na to, czym obdarzy nas natura latem
Food SquareOd dłuższego czasu w internetach i innych mediach trwa dyskusja czy gruba baba może być szczęśliwą babą? Dyskusja urocza w każdym względzie mnie jako grubą
ladykitchenWłoska grzanka z pszennwgo pieczywa, z oliwą z oliwek, czosnkiem, pomidorami, świeżą bazylią oraz oliwkami. Pyszny początek włoskiego dnia :D Składniki: (na 2 porcje) 2 pszenne
KreatywnePinyDzisiaj przepis z wykorzystaniem bobu. W moim rodzinnym domu bób jadamy zazwyczaj solo- tylko ugotowany w osolonej wodzie ale postanowiłam to zmienić i spróbować wykorzystać nasiona
paapilotkaaSkładniki: 1 główka kruchej sałaty 1/2 szklanki czerwonej porzeczki 2 łyżki masła 1 łyżkę cukru 1 kg młodych ziemniaków ugotowanych dzień wcześniej sól i pieprz
kgwjanczewoSkładniki: filety śledziowe 10 sztuk, cebula biała 4 średnie, oliwki zielone, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, cukier 1 łyżka, sok z cytryny 2 łyżki, olej
W Mojej Kuchni Lubięskładniki na ciasto krucho drożdżowe: 150 g maki 120 g masła 10 g drożdży 3 łyżki śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli dodatkowo: jajko do posmarowania wykonanie
Domowy Smak Jedzenia