dania, lecz sztukę i to w najlepszym modernistycznym wydaniu. Przystawka Jako entrée tej znamienitej uczty zaserwowano marynowaną w czerwonej kapuście troć z pięknymi fioletowymi lamówkami posypaną czarnuszką oraz solą krewetkową, podaną z bitą śmietaną i falującym chipsem z musztardy. Ryba była nienachalna w smaku (jak na przykład łosoś), delikatna i masłowa. Świetnie komponowała się z ubitą kremówką, a jej smak
Food SquareSkładniki: Ciasto parzone: 125ml zimnej wody, szczypta soli, 50g masła niesolonego, 100g mąki pszennej tortowej, 2 jajka. Ponadto: 200g serka naturalnego, kanapkowego, ok. 160g łososia wędzonego
W kuchni u MonikiŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER Ciąg dalszy przekąsek! Tym razem zdrowsza, bo pełnoziarnista wersja naleśników z farszami. Idealne do podania na spotkaniu ze znajomymi każdego rodzaju, każdy znajdzie coś dla siebie, gdyż naleśniki mają dwa różne nadzienia – wegetariańskie i z wędzonym łososiem. Uwielbiam zapraszać gości i razem z nimi gotować! Te naleśniki to idealne danie
Martyna CooksŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER Ciąg dalszy przekąsek! Tym razem zdrowsza, bo pełnoziarnista wersja naleśników z farszami. Idealne do podania na spotkaniu ze znajomymi każdego rodzaju, każdy znajdzie coś dla siebie, gdyż naleśniki mają dwa różne nadzienia – wegetariańskie i z wędzonym łososiem. Uwielbiam zapraszać gości i razem z nimi gotować! Te naleśniki to idealne danie
Martyna CooksŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER Ciąg dalszy przekąsek! Tym razem zdrowsza, bo pełnoziarnista wersja naleśników z farszami. Idealne do podania na spotkaniu ze znajomymi każdego rodzaju, każdy znajdzie coś dla siebie, gdyż naleśniki mają dwa różne nadzienia – wegetariańskie i z wędzonym łososiem. Uwielbiam zapraszać gości i razem z nimi gotować! Te naleśniki to idealne danie
Martyna Cookscierpliwych zostaje opcja 36 godzin. Po upływie tego czasu łososia wyjąć z marynaty, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przed podaniem pociąć na cienkie plastry. Można podawać z sosem miodowo-koperkowym, śmietaną, cytryną, bądź jak carpaccio na rukoli z kaparami, oliwą z oliwek i parmezanem. Mam nadzieję, że polubicie taką przystawkę tak samo
Jemy PijemyBłyskawiczna pasta jajeczna to świetny dodatek na kanapkę. Pasta ta pozwoli Wam urozmaicić Wasze śniadanie. Przygotowanie pasty jajecznej jest bardzo szybkie i proste, potrzebujecie dosłownie kilku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Burgery nie muszą być tylko z mięsem. Ryba też świetnie nadaje się do tego. Propozycja z pstrągiem, świetnie pasuje też filet z łososia. Składniki 300 g
R'n'G KitchenNietknięta :( tylko ja jadłam, ale ja kocham te smaki.Dziadek nie (szpinak no way), babcia nie (za duzo na noc), mój mąż też nie (szpinak be, łosoś
bistro mamadaniu i dbał, by talerze pozostały puste. Po przystawkach nadeszła pora na włoskie klasyki, czyli makarony. Jako pierwsze otrzymałyśmy dwa sztandarowe dania kuchni włoskiej: * TAGLIATELLE CON IL RAGU ALLA BOLOGNESE - makaron wstążki z sosem bolońskim ( porcja 23zł ) - bardzo dobry, jajeczny makaron z mięsno-pomidorowym sosem. * PENNE AL SALMONE - makaron z łososiem w sosie pomidorowo-śmietanowym ( porcja 21zł ) - proste danie
kolorowotorcikowoWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 200 g wędzonego łososia, 135 g serka śmietankowego, pęczek
JejKuchniaPrzepis dla wielbicieli cukinii, ale nie tylko. Składniki 2-3 średnie cukinie (400 g) 4 łyżki oleju rzepakowego 100 g rosołu drobiowego 300 g fileta
R'n'G Kitcheninnymi do przygotowania curry, a w przystawkach będzie pysznym dodatkiem do sałatek, szynki parmeńskiej czy do krewetek. Mango w moich przepisach: Sałatka z mango Sałatka ryżowa z mango i szynką Sałatka z mango i zielonym majonezem Sałatka z grillowanym kurczakiem i salsą z mango Sałatka z mango i kurczakiem Tatar z łososia z mango Smażony kurczak z mango Kokosowa
Kulinarne przygody Gatityogórki gruntowe 100 g plastrów łososia wędzonego 2 spore garści jarmużu 2 spore garści rukoli 4 posiekany pomidory suszone PRZYGOTOWANIE: Każdy placek tortilli należy posmarować serkiem. Na nasz serek, który jest bazą smaku i konsystencji położyć ulubione dodatki (składniki) i ciasno zawinąć. Można jeść jako tortille lub jako krążki. Idealne jako przystawka lub drugie śniadanie do szkoły, pracy czy też
ClauditteMissCooking