przetwory - 14998 przepisów (strona:630/1000)

Cukiniowy sos na zimę 141

  Korzystając z resztek dostępnej cukini chciałam Wam pokazać jaki sos przygotowałam sobie na zimę. Możecie go przełozyć do słoików lub zamrozić. Pasuje do wszystkiego –

Szybko Tanio Smacznie
Schab gotowany w mleku, później podany galarecie, najlepszy 156

Polecam taki schab, jest delikatny i pyszny. Można go przygotować wcześniej i będzie sobie czekał w lodówce na gości. Przygotowanie marynaty do schabu – wszystkie składniki wrzucić

Kuchnia Pokoleń
Mus jabłkowy z owocami czarnego bzu 98

Bardzo smaczny mus jabłkowy. Czarny bez nawet taka mała ilość zmienia smak i nadaje super aromatu. Jabłka umyć i obrać, wyciąć gniazda nasienne. pociąć Jabłka na

Kuchnia Pokoleń
Papryka marynowana 117

Dzisiaj nie wykrzesam z siebie żadnych cudnych myśli. Mój umysł nie jest specjalnie wylewny wieczorem. Co innego rano. Wcześnie rano czasami. Wówczas nawet największy bełkot da

My simple kitchen
Domowe masło - jak je zrobić ? 276

Masło - niezbędny składnik naszej codziennej diety i pyszny dodatek wzbogacający smak naszych dań -  niestety bardzo podrożało, nawet o 70%. Czym jest spowodowana ta podwyżka ? W

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z papryki na zimę 242

To sałatka, której nie może zabraknąć w mojej zimowej spiżarni.Jest przepyszna, bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle uniwersalna. Świetnie smakuje na kanapkach, czy jako dodatek

Gosia gotuje
Suszone grzyby 143

W tym roku na brak grzybów narzekać nie można, bo jest ich zatrzęsienie w lasach i na bazarach.Warto zatem skorzystać z okazji i przygotować ich większy

Gosia gotuje
Sałatka z cukinii na zimę 135

Super sałatka. Zrobiłam jedną partię i całej rodzinie bardzo smakowała, a że mam jeszcze spore zapasy cukinii swojej uprawy postanowiłam zrobić kolejne partie sałatki. Dzielę się

talerz przyjemności
Pikantny sos z cukinii papryk, ziół i czosnku. 120

Podobny sos już mam, ale tym razem mocno czosnkowo – ziołowym smaku. Taki sos będzie idealny do pizzy, makaronów itp. Można też powiedzieć że jest to

Kuchnia Pokoleń
Czubajka kania – jak ją jeść? 758

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Czubajka kania to grzyb z rodziny pieczarkowatych. Ja ją nazywam kanią, moja rodzina z województwa kujawsko-pomorskiego nazywa ją sową. Czubajka

My Blueberry Corner
Domowa jarzynka 250

Rok temu uraczyłam Was przepisem na fajną domową bulionetkę. W tym roku - jak mogliście już podejrzeć np na fp lub Instagramie- też się o nią postarałam

Kuchnia w czekoladzie
Konfitura z fig (dżem figowy) 272

Konfitura z fig smakuje wybornie nie tylko na świeżej chałeczce czy z croissantami. Polecam Wam ją w szczególności na pajdzie chleba na zakwasie (świeżego lub tostowanego

Poezja smaku
Nalewka z pestek pigwowca - pestkówka 204

Pestkówka, to nalewka o charakterystycznym smaku i intensywnym aromacie gorzkich migdałów.

Przepisy Kulinarne
Konfitura paprykowa 125

Tak przygotowaną konfiturę dodaję do rozmaitych przystawek. Świetnie komponuje się z serem żółtym i wędliną. Składniki: 1 kg oczyszczonej czerwonej papryki½ kg winnych jabłek 1 kg

Tradycyjna Kuchnia