przetwory - 15331 przepisów (strona:576/1023)

Dżem truskawkowy 112

W postaci dżemu truskawkowego zamknęliśmy w słoiczku pierwsze oznaki lata. Soczyste, słodkie i pachnące truskawki zostaną z nami na dłużej. Poszukiwanie owoców wartych zachowania zajęło nam

niecodziennikpary
Wiśnie kandyzowane 122

Wiśnie kandyzowane są wspaniałym dodatkiem do ciast, można nimi zarówno wzbogacić smak, jak i wygląd słodkich wypieków. Przygotowanie ich wymaga odrobiny cierpliwości, która potrzebna jest podczas

niecodziennikpary
Smalec z jabłkiem i mięsem 122

Ostatnio przerabiamy dość duże ilości owoców i każdy dzień jest słodki, dlatego naszła nas ochota na coś całkowicie odmiennego. Od razu pomyśleliśmy o prawdziwym domowym smalcu

niecodziennikpary
Ogórki kiszone 134

Każdego roku mamy dużo ogórków do wykorzystania, ich znaczną część kisimy i zostawiamy zamknięte w słoikach na nadchodzące miesiące. Pracy jest sporo, ale kiszone ogórki są

niecodziennikpary
Dżem jabłkowo-jeżynowy 102

Wybraliśmy się na papierówki i przy okazji zebraliśmy dużą miseczkę jeżyn. Szybko postanowiliśmy, że obu owoców użyjemy do zrobienia dżemu jabłkowo-jeżynowego . Podobnie jak w przypadku

niecodziennikpary
Papryka marynowana 89

Na naszej półce z zapasami na zimę zagościła papryka marynowana , która zostanie otwarta do zimowego obiadu lub jako dodatek warzywny do śniadania. Przygotowując paprykę w occie

niecodziennikpary
Marynowane pieczarki 130

Podczas przyjmowania gości, dobrze jest postawić na stole marynowane pieczarki , które są doskonałym uzupełnieniem serwowanych wędlin i serów. Można z nich zrobić również wiele ciekawych zimnych

niecodziennikpary
Dżem śliwkowy II 132

Dżem śliwkowy – domowy, najprostszy, a więc najsmaczniejszy. Dobre śliwki, nieco cukru, a przede wszystkim długie gotowanie na małym ogniu sprawiają, że dżem śliwkowy bez konserwantów

niecodziennikpary
Zakwas żytni na chleb 278

Od kilku tygodni zbieram się do napisania tego przepisu ale zawsze jest coś pilniejszego. Zakwas żytni przygotowuję już od dawna. Niektórym, może wydawać się, że proces

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
CZERWONA KAPUSTA Z WĘDZONYM BOCZKIEM 144

    Czerwona kapusta na ciepło to smaczny dodatek do drugiego dania.     Dziś zapraszam po przepis z wędzonym boczkiem - ten zapach,który się w

Niespełnione zdolności kulinarne
Placki ziemniaczane po Moskiewsku 127

5 / 5 ( 17 votes ) Placki ziemniaczane po Moskiewsku Placki ziemniaczane po Moskiewsku, to potrawa niebanalna. Same placki nie są tradycyjne i zwierają kilka niekonwencjonalnych dodatków, które

Ogrodnik w podróży
Frużelina wiśniowa 139

Frużelina z mrożonych wiśni jest błyskawiczna do przygotowania. Używacie mrożonek? Uwielbiam mrożone wiśnie chociażby dlatego, że nie trzeba ich drylować. W sezonie można użyć oczywiście świeżych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Najlepsza zupa czyli zupa z kiszonych ogórasów z dodatkiem zielonego groszku 149

Zupa, która gości najczęściej na naszym stole. Tym razem wersja z groszkiem i grzankami. Składniki: porcja rosołowa, marchew, pietruszka, kawałek selera, 5 – 6 ziemniaków, 3 ząbki

Nie tylko w kuchni
Konfitura z czerwonych owoców 91

Do przygotowania 2 słoiczków konfitury potrzebujemy: – 500g czerwonych porzeczek – 500 g truskawek – 500g cukru żelującego 2:1 – odrobinę wody (1/3 szklanki) Owoce

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania