Przepis na : obiad
Prosty, szybki przepis. Idealny dodatek do letnich obiadów. Kompot jest słodziutki i można go rozcieńczać wodą. Niezapomniany smak dzieciństwa. Obowiązkowa pozycja w naszej spiżarce 😉 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki czereśnie (u mnie ciemne czerwone) zalewa 2:1 – na każde 200 ml wody dodajemy 100 g cukru Wykonanie Czereśnie dokładnie myjemy i usuwamy ogonki. Przygotowujemy syrop z wody i cukru – ilość zależy od ilości słoików: w garnku gotujemy wodę z cukrem (na każd...

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...