Witajcie :) dzisiaj zapraszam na roladki troszkę inaczej :)Przygotowałam je z piersi z kurczaka
Sama słodycz i szczypta chiliKto tęskni za latem? Zachęcam do przygotowania ciasta, które będzie wspomnieniem lata. Delikatna masa truskawkowa otoczona puszystym biszkoptem, a do tego filiżanka aromatycznej kawy. Składniki
Salonik smakówBardzo byłam ciekawa Indukcyjnego Woka Master Chef od Ballarini. Dotarł późnym wieczorem i stało się!. Po raz pierwszy zaiskrzyło! Mój syn jak zobaczył ten wok
Blondynka GotujeW świecie kulinarnym panują rozmaite trendy (prawie jak w świecie mody). Raz dobrze (i modnie) jest pić mleko migdałowe, innym razem zajadać arbuza. Obecnie panuje moda
Kolizje SmakówBardzo lubię sałatki, jak dla mnie mogą zastąpić danie obiadowe, świetne są również na różne imprezy, a że mamy czas karnawału, więc niejedna impreza przed Nami
Z Majeczką w kuchniBardzo często na lekkie śniadanie przygotowuję sobie jakąś sałateczkę. Ta powstała w wyniku połączenia tego co akurat było pod ręką. Jak dla mnie- bomba i smaku
Z Majeczką w kuchniPodać ją można na wiele sposobów, ale smak jest zawsze ten sam :) Zawsze tak samo pyszna :) UwielbiamSkładniki:1 ser mozzarellakilka pomidorków koktajlowychkilka listków bazyliisól morska z
Z Majeczką w kuchniPałki to bardzo lubiana część kurczaka przez moich domowników. Dlatego staram się urozmaicać ich smak, żeby się Nam nie nudziłySkładniki:9 pałeczek z kurczaka1/2 szklanki keczupu5
Z Majeczką w kuchniNie ma to jak zapach przygotowanego w domu pieczywa, nie ma to jak posmarowana masełkiem kromka domowego chlebka..mniamSkładniki:450 g wody450 g mąki razowej pszennej220
Z Majeczką w kuchniWygląda może skomplikowanie ale jest bardzo prosta i szybka do przygotowania, dużo smaczniejsza od kupowanych wafli, polecamSkładniki:1 opakowanie wafli1 galaretka-u mnie truskawkowa1.5 kostki margaryny1
Z Majeczką w kuchniJuz nieraz pisałam że drób jest bardzo popularny w moim domu i bardzo przez Nas wszystkich lubiany, szczególnie pałeczki... Podaje je na rózne sposoby i bardzo
Z Majeczką w kuchniPlacki ziemniaczane to moje wspomnienie dzieciństwa, wakacji spędzanych na wsi. Jako że przywiązuję wagę do tradycyjnych dań i kuchni mojej babci więc często w moim domu
Z Majeczką w kuchniPrzy obiadku, jesli mamy chęć na coś bezmięsnego i zdrowego polecam szybką do przygotowania tartę ze szpinakiem. Nawet dzieci ją bardzo lubią!Składniki:25 dag mąki
Z Majeczką w kuchniGęsty, aromatyczny słodki syrop był stosowany już przez moją babcię.Zawarte w nim olejki eteryczne to doskonały inhalator na nasze gardło i drogi oddechowe. Ma w
Z Majeczką w kuchniW maju szczaw jest najsmaczniejszy, wtedy jest najlepszy czas żeby go nazbierać i zamknąc w słoiczku na zimę,żeby cieszyć się prawdziwą szczawiówką cały rok. Poniżej
Z Majeczką w kuchni