Sernik z suszonymi śliwkami to pyszny wypiek bazujący na produktach kojarzących się ze świętami. Korzenny, lekko miodowy spód, waniliowa masa serowa oraz suszone śliwki i duża
Smakołyki BerenikiA gdyby tak zafundować sobie kaszodzień? Śniadanie. Manna latte. Lunch. Kuskusianka. Obiad. Bulgur 5 smaków. Kolacja. Kaszopasztet.Można? A kto mi
bastalenaDla odmiany i na przekór jesieni proponuję słoneczne i kolorowe danie prosto z Meksyku - quesadillas z pikantnym farszem wołowiny, kwaśnym sosem śmietanowym i salsą z
Wyprawy kulinarneCzasem nachodzi mnie ochota na zupełnie zwyczajną, polską zupę warzywną. Korzystając z bogactwa jesiennych warzyw dzisiaj pichcę zupę :)Składniki:1/3 dużego lub 1/2 małego porapół małego
Taste Of My DaySierpień to szczególny miesiąc dla tych, którzy uwielbiają pomidory. Stragany warzywne uginają się pod ciężarem skrzynek wypełnionych tymi czerwonymi, dojrzałymi, błyszczącymi warzywami. Choć nazywamy pomidory warzywem
W kuchni KatieDzień dobry :)Nie wiem czy wiecie, ale zmieniłam lokum. Mam teraz dużo większą kuchnię niż w poprzednim mieszkaniu :) Większą kuchnię i więcej współlokatorek - koleżanek z którymi
W kuchni KatieZapewne wiecie o tym, że śniadanie to jeden z najważniejszych posiłków w ciągu dnia. Ostatnio wraz ze współlokatorką pozwoliłam sobie na małe śniadaniowe szaleństwo. Miałam okazję
W kuchni KatiePaweł twierdzi, że zmiana miejsca zamieszkania wyszła mi na dobre. Częściej i przede wszystkim lepiej gotuję - bardziej złożone dania, a i do sesji zdjęciowych bardziej się
W kuchni KatieGdy przyjechałam z Pawłem na studia do Krakowa, często ze współlokatorkami z akademika oraz znajomymi z uczelni dyskutowaliśmy o naszych lokalnych przysmakach. I gdy zaczynaliśmy opowiadać
W kuchni KatieCrème brûlée to klasyk w dziedzinie deserów, jest znany na całym świecie, tak samo jak tiramisu czy panna cotta. Deser ten rzekomo wymyślili Francuzi. Po raz
W kuchni KatieImprezowe przekąski większości z nas kojarzą się z chipsami, paluszkami, krakersami, ciasteczkami i innymi, niestety niekoniecznie zdrowymi produktami. Tak się ostatnio zastanawialiśmy z Pawłem czy zamiast
W kuchni KatieJesień to moja ulubiona pora roku :) Kiedy już tylko zaliczę pierwsze wrześniowe lub październikowe przeziębienie (zapewne spowodowane przesileniem jesiennym) - potem jestem zdrowa jak ryba. Mój organizm
W kuchni KatieMieszkanie w większym gronie mimo wszystko ma swoje plusy. Późnym jesiennym wieczorem można wspólnie spędzić czas w kuchni i upichcić jakieś ciacho na weekend. A przy
W kuchni KatieI choć ta karkówka nie należy do najzdrowszych obiadów, to jednak lubię przygotować ją od czasu do czasu. Cola i ketchup tworzą ciekawy lekko słodkawy posmak
Fabryka pomysłów