przepisy - 15596 przepisów (strona:31/1040)

Sok ( 100% ) z jabłek na zimę. 93

Składniki : 4 kg jabłek Sposób wykonania : Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Przepuścić przez sokowirówkę. Ewentualnie przecedzić przez gęste sitko lub gazę. Sok jabłkowy

Przepisy i porady kulinarne
Kompot z borówek - świetny do herbaty i domowego kisielu. 90

Składniki : 2 kg borówek  cukier woda Sposób wykonania : Borówki oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą na durszlaku. Pozostawić na chwilę żeby obciekły. Przesypać do małych słoiczków

Przepisy i porady kulinarne
Kompot ze śliwek na zimę. 109

Składniki : 2 kg śliwek 1 l wody 40 dkg cukru Sposób wykonania : Owoce umyć, przekroić na połówki, usunąć  pestki. Ułożyć w słoikach do wysokości 3/4

Przepisy i porady kulinarne
Kompot ze świeżych jabłek na teraz. 111

Składniki : 2 l wody 4-5 dużych  świeżych jabłek cukier Sposób wykonania : Jabłka umyć, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Wodę zagotować, wsypać jabłka, dodać

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka wielowarzywna ze świeżych warzyw. 169

Krajaczka do warzyw Składniki : 8 szt. dużych marchewek 4 szt. dużej pietruszki 1 szt. średniego selera 3 ziemniaki 2 jabłka 1 puszka groszku konserwowego  1

Przepisy i porady kulinarne
Jabłka prażone w słoikach na szarlotki. 108

Składniki : 4 kg winnych jabłek ( antonówka,szara reneta itp.) 2 cytryny lub kwasek cytrynowy  80 dkg cukru cynamon mielony Sposób wykonania : Jabłka umyć,obrać ze

Przepisy i porady kulinarne
Gruszki w syropie z miodem. 197

Składniki : 2 kg twardych gruszek 1 kg cukru 4 łyżki miodu naturalnego ( około ) 8 szklanek wody  ( 2 l ) sok z cytryny kawałek imbiru kilka goździków

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka na zimę z czerwonej kapusty. 123

Składniki : Pięknie pachnie ! 4 kg czerwonej kapusty 1,5 kg cebuli 4-5 listków laurowych 15 ziaren czarnego pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki białej

Przepisy i porady kulinarne
Powidło śliwkowe z węgierek. 112

Fot. © Dani Vincek - Fotolia.com Składniki : 4 kg bardzo dojrzałych śliwek węgierek 2 kg cukru Sposób wykonania : Śliwki dokładnie opłukać, usunąć pestki, wsypać do garnka o grubym

Przepisy i porady kulinarne
Konfitura z owoców pigwy. 124

Składniki : 2 kg owoców pigwy 1,40 kg cukru 1/2 szklanki wody Sposób wykonania : Owoce pigwy umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć pestki. Pokroić na cienkie plasterki

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania