końcu dodajemy mąkę, miksujemy do połączenia składników. Ciasteczka wyciskamy maszynką na blachę do pieczenia wyłożoną papierem lub wysmarowaną delikatnie masłem. Pieczemy w temperaturze 170st przez około 10-12 minut. Przepis na 3 duże blachy ciasteczek
Gotowanie moimi oczamibeziki będą jeszcze miękkie, ale po wyciągnięciu z pieca zrobią się kruche w ciągu kilku sekund. Beziki odrywamy od papieru jak całkowicie wystygną. Przechowujemy w zamkniętym, szczelnym pojemniku. Z przepisu wychodzą 4 duże blachy z pieca
Gotowanie moimi oczamiWykrawamy różne kształty. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Pieczemy przez 8 minut w temperaturze 180st. Studzimy Białko ucieramy z cukrem na jednolitą masę, dekorujemy ciasteczka za pomocą szprycy. Z przepisu wychodzi około 50 ciasteczek
Gotowanie moimi oczamimokrych składników wsypujemy suche, mieszamy do całkowitego połączenia. Wylewamy do wysmarowanej i wysypanej grysikiem formy. Pieczemy przez około 30-40 minut do "suchego patyczka". Studzimy i dekorujemy cukrem pudrem. Przepis jest na formę 21cm, ja omyłkowo użyłam 26cm. Ciasto powinno być wyższe, ale smak pozostaje
Gotowanie moimi oczamicałkowitego połączenia. Na dno papilotek wylewamy po pół łyżki masy, układamy ciasteczka Oreo i zalewamy resztą masy kakaowej. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 20-25 minut. Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek
Gotowanie moimi oczamiformy wyłożonej papierem. Przykrywamy i odstawiamy jeszcze na 30 minut. Smarujemy wierzch ciasta białkiem, posypujemy cukrem i ewentualnie cynamonem. Pieczemy w temperaturze 170st przez około 30-35 minut. Przepis na formę 20 x 30cm
Gotowanie moimi oczamitortellini, 1 opak (250g) ogórek zielony, 1 szt kukurydza konserwowa, 1 puszka szczypiorek, 1 pęczek majonez, 5-6 łyżek jogurt naturalny, 5 łyżek sól, pieprz Przygotowanie Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórek dokładnie myjemy i kroimy w ćwierć plasterki razem ze skórką. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem, doprawiamy do smaku solą
Gotowanie moimi oczamićwiartkowy słoiczek kiełków fasoli • 2 małe świeże papryki czerwone lub jedna duża • 30-40 dag chudej wędliny • 3 ząbki czosnku (polskiego ) • majonez • sól • pieprz Sposób przygotowania Makaron gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu Cebulkę marynowaną odcedzamy i kroimy na pól Pieczarki marynowane odcedzamy i kroimy w plasterki Dodajemy odcedzone kiełki fasoli Paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Wędlinę kroimy
Darcia w kuchniworeczki ryżu np. Sonko puszka kukurydzy 2 papryki czerwone 30 dag wędliny mała pora pół słoika (900 ml ) ogórków konserwowych majonez sól pieprz Sposób przygotowania Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić.. Paprykę umyć, oczyścić pokroić w paseczki Porę umyć , przekroić na pół i pokroić w półksiężyce ( tylko białą część ) Wędlinę pokroić w paski ogórki przekroić na pół
Darcia w kuchniNiżej podany przepis jest na 4 do 5 porcji w zależności od wielkości piersi. Do środka można też dodać odrobinę posiekanej natki pietruszki. Składniki: podwójna pierś z kurczaka ser żółty ok 100 - 150 gram ( miękki ) masło sól, pieprz do panierowania mąka , jajko i bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: pierś z kurczaka umyć pokroić na części , rozbić posypać solą
Darcia w kuchniwymiarach ok 23x33 wyłożyć warstwą herbatników. Masę kajmakową przełożyć do garnuszka, lekko podgrzać, wyłożyć na herbatniki. Przykryć warstwą herbatników. Przygotować masę budyniową. Ugotować budyń z dwoma łyżkami cukru, wg przepisu umieszczonego na opakowaniu pamiętając o tym by zmniejszyć ilość mleka o połowę ( 2 szklanki ). Wystudzić. Miękkie masło zmiksować, dodając po łyżce chłodnego budyniu aż do wyczerpania składnika.Wyłożyć na herbatniki
Darcia w kuchniPrzepis na tą zapiekankę dostałam od znajomej z pracy. Składniki: 1,5 kg ugotowane ziemniaki , 0,5 kg pieczarki , 1 szt kalafior , do smażenia olej , sos , 0,5 litra bulion drobiowy , 2 łyżki carry , 1 kostka serek topiony śmietankowy duży , 3 łyzki śmietana 18 proc , 1 łyżka masło , 1 łyżka mąka Sposób wykonania: Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry , podsmażyć
Darcia w kuchniSkoro już jestem przy grzybach chciałabym się podzielić jeszcze jednym przepisem Gołąbkami z leśną nutą . Składniki: 1 kubek kasza jęczmienna , 0,5 kg grzyby leśne obgotowane , 1 szt kapusta biała , 1 szt jajko , 2 szt cebula , 0,5 litra woda , 1 szt kostka rosołowa , 1 kostka serek topiony , 1 łyżka mąka , 1 łyżka masło , do smaku grzyby suszone
Darcia w kuchniŻeberka w coli. Przepis z internetu troszeczkę zmodyfikowany. Składniki: 1 kg żeberek 2 szklanki coca - coli 4 ząbki czosnku sól pieprz mielona czerwona papryka oliwa ja dodałam jeszcze przyprawę do czerwonego mięsa Sposób wykonania: Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, zostawi ć na całą noc w lodówce. Następnego dnia każdą porcję obtoczyć w mące i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Włożyć
Darcia w kuchniPrzepis dostałam od koleżanki z pracy. składniki: 2 szt ugotowany ryż w woreczkach , 5 szt jajka gotowane na twardo , 6 szt ogórek korniszon , 2 szt czerwona cebula , majonez , kethup sposób wykonania: 1. Ogórki pokroić w kosteczkę. 2. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. 3. W naczyniu układać warstwowo: - zimny ryż rozłożyć równomiernie na dnie naczynia
Darcia w kuchni