Podstawowy przepis na smaczne naleśniki. Składniki: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 3 jajka 1 łyżka cukru szczypta soli olej do smażenia Miksujemy wszystkie składniki. Dobre ciasto ma konsystencję gęstego jogurtu, przelewa się z łyżki gęstym strumieniem. Dodatkowo dobrze jest odstawić ciasto na pół godziny przykryte ściereczką. Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju, patelnia ma być tylko nasmarowana
prawdziwe jedzeniePyszne, mięciutkie babeczki o smaku dyni i pierniczków z kremem z twarogu. Pycha <3 Przepis znalazłam na stronie Lisia Kawiarenka . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 babeczek: 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki miodu 2 jajka szklanka puree z dyni 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 czubata łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru
My Culinary Artsezonie jesiennym nie może u mnie zabraknąć różnego rodzaju potraw z dynią. Szczególnie uwielbiam jej dodatek w sernikach. W poniższym przepisie smak dyni wspaniale komponuje się z aksamitnym śmietankowym nadzieniem dodatkowo podkreślonym skórką pomarańczową. Całość w połączeniu z kakaowo-korzennym spodem tworzy idealny deser na coraz dłuższe jesienne wieczory
Milion Smakówmoże wziąć każdy kto chce się dobrze bawić i fajne wypieki zajadać, zapraszam. Dziś bułeczki maślane, pulchne, z chrupiącą kruszonką a ja dodatkowo od siebie nadziałam je powidłami śliwkowymi. Przepis pochodzi z Pracowni Wypieków [ klik ] Wyszły rewelacyjne, polecam gorąco. Maślane bułeczki z kruszonką i powidłami śliwkowymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewczoraj się trochę poleniłam, a wieczorem umierałam na ból gardła, tak dzisiaj już jest lepiej o pora porządniej do lekcji usiąść :) i słońce wyszło od razu jakoś tak lepiej :) Przepis: ok.150g gęstego pure z dyni hokkaido 20g mąki orzechowej ok.40g mąki pełnoziarnistej + ew.do podsypania łyżeczka mielonego siemienia + 2 łyżki wrzątku cynamon coś do posłodzenia łyżeczka oleju kokosowego (stałego
More food, love and dreamspyszne,klasyczne ,ucierane ciasto z jabłkami i budyniowym kremem-w sumie to zapomniałam o tym cieście-kiedyś tak popularnym-ale znalazłam stary przepis i wiecie co-pyszne,wilgotne -takie jak lubię-polecam SKŁADNIKI: ciasto :6 jajek, 1 szkl.cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g mąki, 3 łyżeczki kakao, 180 g margaryny, 1 kg jabłek, Krem :125 g masła
Swojskie jedzonkoDziś publikuję przepis na moją ulubioną zupę jaką jest barszcz czerwony. Barszcz to zupa mojego dzieciństwa... pamiętam jak byłam małą dziewczynką, wracałam ze szkoły a w domu często był pyszny barszczyk. Mniaaam! Barszcz czerwony Składniki: 6 buraków, 3 marchewki, 2 pietruszki, seler, por, liść laurowy, ziela angielskie, sól, pieprz, łyżeczka kwasku cytrynowego. Wykonanie: Z obranych i umytych warzyw (marchewki, pietruszki
paapilotkaaniedziela. Pogoda wręcz przygnębiająca więc postanowiłam sobie spędzić ten dzień w domu, najlepiej w kocu i kubkiem gorącej czekolady albo własnie z dzbankiem smoothie. To jest bardzo prosty przepis, który uwielbiam i na naprawdę chyba w moim domu pojawia się najczęściej :) A taki dzień jak dzisiaj Ja mam, na 100% macie i Wy. Ja nazywam taki dzień dniem świstaka
Niezły MłynekIntensywnie kakaowe ciasteczka bezglutenowe. Pachnące, kruche, z małą ilością cukru i z pysznymi dodatkami. Polecam do chrupania w zimne jesienne wieczory :) Przepis pochodzi z bloga Facet i kuchnia —>KLIK 150 g mąki kasztanowej 100 g mąki jaglanej łyżeczka proszku do pieczenia kopiasta łyżka cukru trzcinowego 90 g ciemnego kakao 60 g zimnego masła 2 łyżki śmietany
Mienta blogUwielbiam ciasta biszkoptowe przekładane ciekawą masą. Tym razem mam dla Was przepis na ciasto biszkoptowo- kokosowe z masą cappucinową, To jedno z ciast, które mogłabym jeść codziennie. Z filiżanką aromatycznej kawy smakuje nieziemsko. SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 8 łyżek oleju, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, 1,5 łyżki
Tradycyjna kuchnia Kasiweekend tematem wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę są dyniowe wypieki ..szukałam przepisu, który by mnie zaciekawił..sporo wpadło mi w oko..i nie mogłam się zdecydować..no i ostatecznie wybór padł na mufinki..bardzo proste i szybkie do zrobienia.Przepis pochodzi z nowej książki Anny Starmach Pyszne na słodko. 350 g mąki 150 g cukru 350 g purre z dyni
Moje domowe kucharzenieRatatuja to jarska potrawa prowansalska, opierająca się na składnikach warzywnych, przede wszystkim na bakłażanach, cukinii, papryce i pomidorach. Polecam także inny przepis na ratatuja z ryżem Składniki: ½ kg młodej cukinii ½ kg pomidorów 3 kolorowe papryki 2 bakłażany 1 łyżka posiekanych ziół pieprz do smaku sól czosnkowa do smaku Wykonanie: Warzywa umyć, oczyścić, pokroić, przyprawić do smaku, zalać odrobiną wody
Tradycyjna KuchniaPrzepyszne, cudne ciasto, bardzo proste w wykonaniu. Dostałam ten przepis od mojej Madziuni. Zaczynamy od biszkoptu – białka ubić na sztywną pianę, powoli dodać cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku mieszać już delikatniej. Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i po łyżce dodawać do masy jajecznej, mieszać już delikatnie łyżką. Wylać ciasto do formy w której dno wyłożone
Kuchnia PokoleńZupa krem z bakłażanów i ziemniaków z grzankami! Wege! PRZEPIS AN MOIM BLOGU
SMYKWKUCHNIWitajcie po dłuższej przerwie :) Tak się złożyło, że jestem na diecie, a jak to z dietą bywa, o fajne przepisy niełatwo, za to są efekty, więc zawsze to coś :P Wielki powrót również zaczynamy dietetycznie, bo szybkim i smacznym zamiennikiem ziemniaków pozwalającym uniknąć monotonii ryżu i kaszy :) Składniki: - różyczki kalafiora, ok. 0,5 do 1 kwiatu w zależności od rozmiaru
Kulinarne zapędy Kokosa