zjedzenia tego mięsa ale .....to był mój błąd. Struś jest bardzo delikatnym mięsem i smakuje wybornie. Polecam serdecznie aby jak tylko nadarzy się okazja spróbować tego pysznego mięsa. Przepis na potrawę znalazłam tutaj [ klik ] i dzięki za tą stronę, tam jest pysznie. Makaron z mięsem strusia i ricottą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprosty przepis na smaczne i szybkie w przygotowaniu muffiny :) Składniki: (na 14-16 szt.) -250 g mąki pszennej -1 szklanka cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 szklanka mleka -1/2 szklanki oleju -2 jajka -kropla ekstraktu z wanilii lub miąższ z połowy laski wanilii -czekolada gorzka lub mleczna do nadziewania Wykonanie: Do jednego naczynia wsypujemy składniki suche: mąkę, cukier
KasiekGotujeKolejny przepis który powstał z potrzeby chwili. Miało być coś innego - szybkiego i nieskomplikowanego. No i tak wyszło. Danie można jeszcze przyspieszyć jeśli pozostały nam naleśniki z poprzedniego dnia, jeżeli trochę ich zostało lub przewidująco zrobiliśmy ich więcej. Reszta to już tylko chwila. Składniki: Naleśniki ( 2 jajka, 1 ½ szklanki mleka, ok. 2 szklanki mąki, ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
Smaki Ewyjuż od 4 tys. lat. Otrzymuje się ją z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren najbardziej wartościowej odmiany pszenicy - durum. Produkty z durum są bogate w witaminy i minerały. Ten przepis zachwyci nie tylko fanów kaszy bulgur, ale także tych, którzy jeszcze nie mieli okazji jej spróbować. Składniki 200 g kaszy bulgur (drobnej) 500 ml wrzątku 1 mały bakłażan 1 mała
My Chcemy JeśćBardzo puszyste, wilgotne i delikatne ciasto, o waniliowym aromacie i pięknym żółtym kolorze. Robi się ją bardzo szybko i jeszcze szybciej znika z talerza ;) Przepis pochodzi z bloga Everyday Flavours plus moje niewielkie zmiany. Moja blaszka mierzona po dnie ma 27,5x8,5cm, a mierzona u góry 30x10cm. Składniki: 200g masła szklanka cukru 125g puree z dyni cukier waniliowy
Czerwona PorzeczkaDodatki do chleba staram się robić od podstaw (rzadko kupuję gotowe, przetworzone w sklepie). Z reguły przygotowuję 2 różne rodzaje past na kilka kolejnych dni . Poniżej prosty przepis na pastę z roślin strączkowych, tym razem z czarnej fasoli. Pomysł podpatrzony u Jadłonomii. Po więcej inspiracji, zajrzyj tutaj . Składniki: kilka łyżek oleju do smażenia 1 czerwona lub biała cebula
Qlinarnie i Qlinarnieprzystąpiłam do współpracy. Wczoraj przyszła do mnie paczka z produktami - były to ajvar (ostry) , łupina babki jajowatej , papryka wędzona pół-słodka , silken tofu i tapioka . Już niedługo na blogach przepisy z wykorzystaniem z tych produktów :) Zapraszam Was do sklepu *klik* gdzie każdy znajdzie coś dla siebie - i miłośnik kuchni japońskiej...i amerykańskiej... ;) Mam dla Was również jeszcze jedną niespodziankę
breakfast of dreamsformie o 4ej rano wyruszyłam do Wrocławia. O tym będzie inna opowieść. Nadrabiam dzisiaj zaległości i zapraszam na gofry. Tym razem czekoladowe (choć może bardziej kakaowe) z rozmaitymi dodatkami. Przepis Pawła Małeckiego z "Cukierni Lidla". W wersji z bitą śmietaną i borówkami smakowały bardzo ale prawdziwie pyszne były z masłem orzechowym, bananami i łezkami czekoladowymi. Gofry
Dzieje kuchennej Wiewiórysię z lekka i powiedział, że przygotuje rybę w taki sposób, iż bez szwanku zniesie kilkunastogodzinną podróż Jak rzekł tak i zrobił, a ja dzięki temu, mogę podzielić się przepisem, który poznałem w domu Albina rybaka z Pałangi. składniki 1,5-2 kg filetu z łososia ze skórą ( tym razem nie bałtyckiego lecz norweskiego) 300 g grubej morskiej soli
Miód i pieprzróżne, mamy ogromne pole do popisu. A więc zapraszam. Ja postanowiłam dodatkowo zrobić domowe płaty ale urozmaicone o mąkę gryczaną. Wyszło smacznie - polecam! Składniki; 3 płaty makaronu gryczano pszennego (przepis niżej) 50 dag mięsa mielonego (wieprzowego) 1 cebula 3 marchewki 1 słoiczek przecieru pomidorowego ( 20dag ) 1 puszka pomidorów krojonych tymianek sól, pieprz 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru 1 mały
Radość kipiąca uśmiechem.Jeśli z obiadu zostaje wam kasza z warzywami można nią nadziać pomidory i zapiec i mamy kolację na ciepło .Polecam . Składniki: 4 pomidory kasza z warzywami przepis tutaj https://myladylaura.wordpress.com/2015/10/10/kasza-peczak-z-warzywami/ Pomidory myjemy i odcinamy górną część , wydrążamy delikatnie środek uważając aby nie uszkodzić skórki .Do otworów wkładamy kaszę z warzywami i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez około
Ladylaura.Piekarnia, [ klik ] znowu razem pieczemy. Chyba ostatnio nie miałam czasu na wspólne wypiekanie w Piekarni a teraz tak spodobała mi się propozycja Amber że postanowiłam stanąć na wysokości zadania. Przepis Elizy Mórawskiej z książki "O chlebie". Udało się a bułki były cudowne z miękkim wnętrzem i pachnące grzybami, cebulą i bryndzą. Zachęcam do spróbowania. Wytrawne drożdżówki z cebulą
Moje Małe CzarowanieBardzo proste i szybkie ciasto. Jest to chyba najstarszy przepis w mojej rodzinie. Mamuśka robiła go bardzo często, dodając różne owoce. Ciasto rozpływa się w ustach, jest pyszne. Masło utrzeć z cukrem i esencją waniliową lub olejkiem waniliowym lub śmietanowym, dodawać po jednym jajku nie przerywając mieszania. Na koniec mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać
Kuchnia Pokoleńtalerzu na papierowym ręczniku kuchennym, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Placki podajemy od razu posypując je cukrem pudrem. Choć są też równie smaczne na zimno. Jak pisałam powyżej w przepisie, do placków użyłam wody gazowanej przygotowanej w specjalnym ekspresie, który możemy ustawić na naszym kuchennym blacie. SodaStream to estetyczny, niewielki i prosty w obsłudze ekspres do napojów gazowanych, pozwalający
Kulinarne przygody GatityBardzo prosty przepis na szybki i efektowny obiad. 2 kotlety schabowe, dobrze rozbite garść czarnych oliwek drobno posiekanych łyżka marynowanych papryczek jalapeno drobnych posiekanych 2 łyżki Philadelphii sól, pieprz W miseczce wymieszać drobno pokrojone oliwki i papryczkę jalapeno i Philadelpnie, masę nałożyć na rozbite kotlety i zrolować. Aby zawijaski się trzymały można je spiąć wykałaczkami. Wstawić do piekarnika na około
Codzienne Gotowanie