serwowania rodzinie. Nadziewane cannelloni jest świetnym rozgrzewaczem na zimowe popołudnia, więc może zrobicie taki obiad na niedzielę? Pozdrawiam Was serdecznie, Ewa R. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryzdrową surówkę. Nam najbardziej smakuje podana do gulaszu po cygańsku (i nie przeszkadzają nam ogórki i w surówce i w sosie ;) ). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryKarnawałowe róże to elegantsza wersja faworków . Dodatek dżemu czy wiśni sprawia, że lubię je ogromnie :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryJeżeli masz ochotę na genialną pieczeń, to musisz spróbować bawarskiej :). Jest aromatyczna i idealna na sycący posiłek. Mogłabym ją jeść codziennie. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrymiałyśmy w lodówce, i tak powstała naprawdę dobra, acz prosta zupa-wariacja rosołowa. A, że działo się to w Liverpoolu, więc angielska :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryrodzinie lubimy podać to ciasto bardzo mocno nasączone i z dużą ilością alkoholu, co powoduje, że jest ono tylko dla dorosłych. Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrybardzo często podaję różne sałatki na pomidorach. Talerz tak podanej przystawki wygląda bardziej elegancko na stole. Planuję zrobić takie pomidory na Wielkanoc. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryprzeszywająco zimno. Najlepsze na zimno są cięższe i bardzo gorące zupy. Kasza gryczana ma właściwości rozgrzewające, więc to dodatkowy plus mojej pieczarkowej :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryjest to trudne ciasto. Jeżeli lubicie jeszcze bardziej łososiowe nadzienia, to polecam pastę łososiową . Nadaje się świetnie na farsz do ptysiów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrymieszać cukru podczas jego gotowania. Jeżeli jednak cukier się skrystalizuje, to niestety trzeba go wyrzucić i zacząć gotowanie od nowa. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrypropozycja to aromatyczne naleśniki (pancakes) z makiem, cytryną i ricottą. Wyszły pyszne i bardzo sycące (nasyciłam się już jednym ;)). Zapraszam do wypróbowania! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryŚwietne bułeczki o mocno czosnkowym smaku. Idealne do mięsnych sosów czy grilla. Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryNajprostszym wielkanocnym daniem są jajka z majonezem. W naszej rodzinie je uwielbiamy i przygotowujemy nie tylko z okazji świąt, najczęściej na niedzielne śniadania. Przepisu na to danie w zasadzie nie ma. Wystarczy zaopatrzyć się w ugotowane na twardo jajka, majonez i dowolne dodatki. Na przepołowione jajka nałóż majonez i udekoruj dowolnie. U nas to najczęściej oliwka, natka pietruszki(...)czerwona papryka. Majonez można też posypać papryką w proszku/chilli lub pieprzem. Pozdrawiam Was :) Ewa Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło
Przepisy Aleksandryjest popularny w Austrii, Niemczech, Słowenii i na Węgrzech. Dlaczego danie nazywa się carskim? Otóż uwielbiał je austriacki cesarz Franciszek Józef I. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrypropozycja na zbliżające się święta i przyjęcia komunijne. Sałatka jest niezwykle wiosenna, a dodatek koperku sprawia, że również bardzo aromatyczna. Polecam! Ewa :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandry