Składniki : 4 kg winnych jabłek ( antonówka,szara reneta itp.) 2 cytryny lub kwasek cytrynowy 80 dkg cukru cynamon mielony Sposób wykonania : Jabłka umyć,obrać ze
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 1/2 główki średniej świeżej białej kapusty 2 selery naciowe 1/2 jabłka bez gniazda nasiennego Sposób wykonania : Kapustę dokładnie oczyścić, opłukać. Łodygi selera naciowego oczyścić i
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 2 kg twardych gruszek 1 kg cukru 4 łyżki miodu naturalnego ( około ) 8 szklanek wody ( 2 l ) sok z cytryny kawałek imbiru kilka goździków
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : Pięknie pachnie ! 4 kg czerwonej kapusty 1,5 kg cebuli 4-5 listków laurowych 15 ziaren czarnego pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki białej
Przepisy i porady kulinarneFot. © Dani Vincek - Fotolia.com Składniki : 4 kg bardzo dojrzałych śliwek węgierek 2 kg cukru Sposób wykonania : Śliwki dokładnie opłukać, usunąć pestki, wsypać do garnka o grubym
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 2 kg owoców pigwy 1,40 kg cukru 1/2 szklanki wody Sposób wykonania : Owoce pigwy umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć pestki. Pokroić na cienkie plasterki
Przepisy i porady kulinarneFot. © robert6666 - Fotolia.com Składniki : 0,5 kg kiełbasy 2 małe marchewki 2 małe pietruszki kawałek selera 4-5 grzybów suszonych 1/2 l zakwasu na żurek 1
Przepisy i porady kulinarneFot. © Popova Olga - Fotolia.com Składniki : 3 kg białej kapusty 1 kg marchewki 50 dkg cebuli 50 dkg czerwonej papryki 1 szklanka oleju woda 2 łyżki
Przepisy i porady kulinarneFot. © anandabgd - Fotolia.com Składniki : 0,5 l wody 20 dkg margaryny 30 dkg mąki 0,5 l jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania : Wodę
Przepisy i porady kulinarneFot. © salita2010 - Fotolia.com Składniki : 1 kg dobrze dojrzałych owoców dzikiej róży ( głogu ) 0,75 l czystej wódki 45 % 60 dkg cukru Sposób wykonania : Owoce
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 2 kg dojrzałych owoców dzikiej róży 2 kg cukru sok z 1 cytryny woda Sposób wykonania : Owoce dzikiej róży opłukać, oczyścić z szypułek, usunąć ze
Przepisy i porady kulinarnePosiekana kapusta, cebula i marchewka . Składniki : 2 kg białej kapusty ( np. Amager, Kamienna Głowa ) 1,25 kg marchewki 0,5 kg cebuli 0,5 kg kiszonych
Przepisy i porady kulinarneFot. © Malyshchyts Viktar - Fotolia.com Składniki : 1 kg czerwonej kapusty 1 kg czerwonej papryki 1 kg marchewki 1 kg kalafiora 5 cebul Zalewa na 1 kg krajanki
Przepisy i porady kulinarneFot. © salita2010 - Fotolia.com Składniki : 1 kg owoców dzikiej róży 0,5 l miodu naturalnego 0,75 l spirytusu 95 % 0,5 l czystej wódki 40
Przepisy i porady kulinarneFot. © Diana Taliun - Fotolia.com Składniki : 1 średnia bulwa selera 1 cebula 2 jajka 1 pomidor 10 dkg szynki ( gotowanej ) zielona natka pietruszki 2-3 łyżki
Przepisy i porady kulinarne