Składniki : 1 kg pomarańczy 1,5 kg cukru 1 cytryna 2 czerwone grejpfruty 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka całych goździków Sposób wykonania : Pomarańcze i grejpfruty
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 2 kg niedużych zielonych pomidorów 2 kg cukru 2 szklanki wody 4 łyżki spirytusu 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej (kandyzowanej) sok z cytryny Sposób
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 1 kg dobrze dojrzałych (miękkich) owoców derenia 1 l spirytusu 70 % 10 dkg płynnego jasnego miodu Sposób wykonania : Owoce derenia umyć, osuszyć, gęsto po nakłuwać
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 2 l wody 4-5 dużych świeżych jabłek cukier Sposób wykonania : Jabłka umyć, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Wodę zagotować, wsypać jabłka, dodać
Przepisy i porady kulinarneKrajaczka do warzyw Składniki : 8 szt. dużych marchewek 4 szt. dużej pietruszki 1 szt. średniego selera 3 ziemniaki 2 jabłka 1 puszka groszku konserwowego 1
Przepisy i porady kulinarne