Składniki : 80 dkg mięsa wieprzowego (karkówka, łopatka) 15 dkg świeżej słoniny bez skóry 5 ząbków czosnku 2 g soli do peklowania mięsa 2 dkg cukru majeranek
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : na około 2 kg mięsa 2 l wody
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 3 kg dojrzałych wiśni cukier woda Sposób wykonania : Wiśnie oczyścić, opłukać, wsypać do litrowych słoików do 2/3 wysokości. Do każdego słoika wsypać po 6 łyżek
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 50 dkg liści aloesu 500 ml (2 szklanki) wódki 45% 250 ml (1 szklanka) spirytusu 95% Sposób wykonania : Liście aloesu, zerwane z rośliny co najmniej
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 4 dojrzałe banany 4 żółtka 1 szklanka cukru 400 ml skondensowanego mleka (np. z puszki) 0,5 litra wódki 45% (2 szklanki) 3 krople olejku
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 5 l wody około 1 kg świeżych owoców np. : czerwone porzeczki czarne porzeczki zielony agrest dojrzałe wiśnie
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 3 kg świeżych niezbyt dużych ogórków 3 gałązki zielonej natki pietruszki Zalewa : 3 szklanki wody 20 ml (2/3 szklanki) octu 10 % 2 łyżki soli
Przepisy i porady kulinarne