Składniki: mała główka młodej, białej kapusty 200 g żółtej fasolki szparagowej, ugotowanej w osolonej wodzie pęczek rzodkiewek 2 pomidory, najlepiej malinowe
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 4 gniazdka makaronu tagliatelle (użyłam Barilla) 1 mała cukinia 150 g pieczarek 1 cebula 3 szczypty suszonego cząbru sól
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla 400 g żółtej fasoli szparagowej 1 duża cukinia 4 ząbki czosnku 3
Moja smaczna kuchniaSkładniki: ( 1 porcja ) 450 g ugotowanego al dente makaronu mezze penne tricolore Barilla (makaron musi być ciepły) 1 duża cukinia 1 kalafior
Moja smaczna kuchniaJaki hummus jest pyszny!! Składniki: 250 gram ciecierzycy (może być z puszki, jeśli nie uda nam się takiej kupić, należy ją moczyć całą noc w
Mango PapajaW nocy naszła mnie ochota na zrobienie czegoś pysznego. I wiem- nie powinno się jeść w nocy! Nie chciałam pójść na łatwiznę i zamówić pizze bo
Mango PapajaSkładniki: 400 gram piersi kurczaka 7-8 suszonych pomidorów 1 papryczka jalapeno chilli w płatkach sól pieprz 5-6 plastrów szynki parmeńskiej Piersi kurczaka kroimy na
Mango PapajaJuż mi tak bardzo brakuje świeżych warzyw, nie-szklarniowej sałaty, pomidorów o smaku pomidorów i całego tego naturalnego warzywnego bogactwa późnej wiosny i lata. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam zrobić na kolację jajka z wędzonym łososiem. Zwykle robię tak, że kładę na połówkach jajka plasterki łososia i już. Dzisiaj przyszła mi ochota na jakąś
Zdrowa Kuchnia SowyOd niedawna jestem posiadaczką garnka do gotowania na parze i bardzo często z niego korzystam. Jak nie da się ugrillować, to uparuję jakieś warzywka i do
Zdrowa Kuchnia SowyStraciłam rozeznanie co i kiedy się kończy... Bo tak: u mnie po malinach dawno ani śladu, a w sklepach i na targu ciągle widzę! Jakieś całosezonowe
Zdrowa Kuchnia Sowy Nadal moim najczęstszym śniadaniem pozostaje kasza jaglana na słodko. Za każdym razem coś tam dodaję lub ujmuję i zawsze jest dobra i zawsze bardzo mi smakuje
Zdrowa Kuchnia SowyWiosna to najlepsza pora na kiełki. Kiełkować można zboża, nasiona strączkowych oraz nasiona warzyw. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyRzadko kupuję ananasa i rzadko też jadam (co jedno z drugim zapewne ma jakiś związek;) Ostatnio kupiłam (choć to zima, a w takim okresie ananas - jako
Zdrowa Kuchnia SowyPierwsza edycja lubelskiego gotowania ruszyła ...Chętnie dołączyłam do innych dziewczyn i też przygotowałam dyniowy przysmak. Nasza akcja nosi nazwę " Lubelski kociołek" i biorą w niej
kolorowotorcikowo