Deser słodko-słony. A do tego nasze polskie najlepsze owoce: jabłuszko i śliwka - delektujcie się! Będzie szybko, tanio i słodko! Solony karmel:
Sajkofanka smakuTak, wiem, znowu risotto. Nic nie poradzę, że tak je uwielbiam. Najlepsze jest to, że wybór składników jest całkowicie dowolny, trzeba tylko zachować kilka reguł podczas
Zgrabne GotowanieRogaliki są pyszne , zachowują długo świeżość . Nie czuć drożdży bo czasami niestety zapach drożdży zabija moją przyjemność z jedzenia . Nadziać można powidłami, konfiturą. Radziłabym jednak
Słodkości i nie tylkoDzisiejszy obiad jest kontynuacją sobotniej kolacji. Zrobiłam swoje pierwsze sushi. Yuppi! I było zjadliwe ;) Dlatego idąc za ciosem samozadowolenia, postanowiłam zużyć napoczęte płatki nori. A
bastalenaWeekend rządzi się swoimi prawami. Dłuższe spanie, dłuższe krzątanie się po mieszkaniu w piżamie, dłuższe i zdecydowanie spokojniejsze picie porannej kawki… A to weekendowe lenistwo
Made By Mom And SonPo dzisiejszym wypadzie do naszego lokalnego rynku warzywno-owocowego wróciłam obładowana malinami(podobno z ekologicznej plantacji).Pierwsza myśl, jaka przyszła mi do głowy, to ciasto mocno
Gorący kąsekMuffiny upiekłam na wyjazd wakacyjny. W domu, ciepłe polecam jako dodatek do białego lub czerwonego barszczu. Składniki na 12 muffinek: 2 jajka 100 ml oleju100 ml
Czerwień i błękitTen biszkopt robiłam jakiś czas temu..po upieczeniu był przekrojony i przełożony jakąś masą..nie pamiętam jaką ..gdzieś zawieruszyły się zdjęcia z przekrojonego ciasta i przełożonego
Moje domowe kucharzenieOd dłuższego czasu zabierałam się za domową produkcję zakwasu. Z pomocą przyszedł Młyn Kopytowa od którego otrzymałam mąki w tym mąkę żytnią razową typ 2000 która
Ala piecze i gotujeCześć i czołem! Kiedy o tej porze roku przemyka się przy straganach, czy warzywnych stoiskach w marketach nie da się przejść obojętnie obok przepięknie pomarańczowych, dorodnych
Symfonia SmakówTaka mała wariacja z pizzą. Miałam makaron więc go wykorzystałam i powstała tak smaczna zapiekanka-pizza na makronowym spodzie.składniki:600-700 g ugotowanego makaronu nitki
Monia miesza i gotujeTwardówka anyżkowa, twardówka muszlowata, Lentinellus cochleatus wyróżnia się charakterystycznym, anyżowym zapachem. Ma także wyraźnie ząbkowane blaszki co jest jej znakiem rozpoznawczym razem z aromatem. Skąd czerpać
Smaczna PyzaUwielbiam sałatki, zazwyczaj udaje mi się przygotować coś innego jednak są takie do których lubię wracać bo ich smak po prostu pieści moje podniebienie
Niezły MłynekJuż dawno po wakacjach... Zostały jedynie wspomnienia. Smak truskawek, zapach mięty, upalne dni - to wszystko łączy drink, który mam dziś dla Was. Wiem, że o truskawkach
Pasja SmakuKolejną paczkę Makaronu Międzybrodzkiego, który otrzymałam do testowania postanowiłam użyć do przygotowania jakiejś potrawy na słodko. Dużo się nie namyślając zrobiłam makaron z masą mleczno-serową
Z miłości do słodkości