Składniki : 3 -4 parówki surowej , białej kiełbasy liść laurowy 3 -4 ziarnka pieprzu ewentualnie mała , obrana cebula Przygotowanie : Do garnuszka wlewamy GORĄCEJ wody tyle , by pokryła
Proste PotrawySkładniki ; dowolnej wielkości główka włoskiej kapusty, ale wystarczy taka około 40 -50 dag masło , bułka tarta , sól , cukier Przygotowanie ; Kapustę obrać ze zwiędłych liści , umyć i
Proste PotrawyZrobiłam tak jak zaleca Tombak w swojej książce " Droga do zdrowia "wzięłam : 75 dag cukru kryształu 200 ml wody 20 dag miodu Przygotowanie : Wszystkie składniki
Proste PotrawyCukinie lub kabaczek marynuję podobnie jak ogórki. A że jeszcze ciągle są dostępne to proponuję zrobić choć kilka słoiczków. Szczególnie jak przegapiliśmy sezon ogórkowy
Proste PotrawyPo zaparzeniu tej herbaty pojawia się piękny kwiat... Posłodzona łyżką miodu ma wspaniały smak.
Proste PotrawySkładniki : 40 dag obranej, drobno pokrojonej cukini 4 ząbki czosnku olej sól , pieprz sok z cytryny koperek Przygotowanie : Po obraniu cukinię pozbawić nasion i miękkiego
Proste PotrawySkładniki : około 50 dag żeberek wieprzowych mąka do obsmażania żeberek sól, pieprz, liść laurowy cebula, zioła prowansalskie, tymianek, majeranek Przygotowanie ; Umyte żeberka pokroić na małe kawałki
Proste PotrawySkładniki : około 1 i 1/2 szklanki startej na grubych oczkach dyni 1 średniej wielkości jabłko 2 - 3 łyżki śmietany ( gęstej ) lub jogurt cukier, sól
Proste PotrawySkładniki : około 30 -40 dag świeżej, wątróbki wieprzowej 1 duża cebula olej do smażenia sól, pieprz, mąka Przygotowanie : Wątróbkę w całości umyć pod bieżącą wodą , jeśli
Proste PotrawySkładniki : karkówka - około 1 i 1/2 kg boczek gotowany,wędzony -ewentualnie surowy ziemniaki marchew, liście kapusty cebula, jabłko sól, pieprz, olej cynamon, ziarna jałowca wino
Proste PotrawySkładniki: 4 jabłka jonagored lub podobne ( ja miałam antonówki i trochę były za kruche , radzę więc inne ) 10 dag rodzynek rum, miód czekolada w płynie
Proste PotrawyPodaję porcje na 1 osobę , która ma coś jeszcze do tej kaszy :) Choć może warto ugotować podwójną porcję, na jutro będzie jak
Proste Potrawyskładniki : około 1 kg czerwonych buraczków sól, ocet jabłkowy lub sok z cytryny cukier, sól Przygotowanie : Buraki umyć (kupować zawsze jednej wielkości) Do garnuszka w którym
Proste PotrawyCiasto na pierogi zagniatamy jak na pierogi z białym serem .Składniki na farsz: 50 dag pieczarek, w sezonie grzybowym mogą być prawdziwki :) 2 cebule 2 - 3
Proste Potrawy